Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prvi koraci ka zdravijem kuvanjuHrana je životno neophodna za održavanje života svakog organizma, ali ne sme da se zaboravi da ona može da bude i otrov. Pravilan izbor hranljivih namirnica, njihova zdrava priprema i veština kombinovanja su garancija...
24. feb.
Svinjetina u teglamaIsecite meso na komade za kuvanje srednje veličine.
Posolite ga i ostavite na roštilju ili na nagnutoj površini na hladnom barem na 24 sata kako bi se krv dobro iscedila.
Poređajte meso u tegle, stavite poklopce i kuvajte...
07. april
Svinjetina u patlidžanuKad je patlidžan gotov, poređajte parčiće u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje namazanim maslinovim uljem. Polijte u tankom mlazu maslinovim uljem i patlidžane....
29. maj
Savršeno pečeni pileći bataciServirajte savršene pečene pileće batake prelivene sa sokom koji se izdvojio u posudi.
Prijatno!...
05. avgust
Šest koraka za pripremu savršenih školjkiU praksi, da dobijete ukusne školjke, za njihovu termičku obradu nije potrebno više od nekoliko minuta, a i savršena su hrana kojom možete poslužiti goste....
24. mart
Konzervirana svinjetina u teglamaKonzervirana svinjetina u teglama je odlična ideja kada želite da pripremite kupus sa svinjetinom, svinjetinu sa graškom ili pirinač sa svinjetinom....
10. nov.
Pržena svinjetina u teglamaLepo je da meso bude od domaćeg praseta, ukus je drugačiji. Ali ko nema, može pripremiti i od kupovnog.
Isecite meso na komade srednje veličine, sipajte mast u veliki pleh ili šerpu i počnite da pržite meso.
Ako ne...
03. okt.
Zalogaji svinjetine iz tiganjaUgrevamo jako teflonski tiganj, stavljamo meso i prelivamo soja sosom, pečemo kratko, ne mešamo.
Okrećemo zalogaje sa druge strane, začinimo solju i biberom i kuvamo dok ne budu gotovi....
13. dec.
Svinjetina u tamnom pivuIsecite svinjsko meso na kockice. Pržite u malo maslinovog ulja.
SIpajte pivo i kuvajte 10 minuta u ekspres loncu.
U tiganju propržite povrće dobro (bez luka) i dodajte mesom. Promešajte i stavite luk.
Dolazi red...
16. feb.
Dinstana svinjetina u đuvečariOperite, osušite i isecite meso na male kocke.
U tiganju zagrejte ulje i dodaje meso, pospite kuminom i biberom po ukusu, zapržite dok ne ostane na masnoći.
Prebacite zaprženo meso u đuvečaru i dodajte paradajz, zajedno...
15. januar
Svinjetina u pikantnom sosuSvinjetinu u pikantnom sosu servirati sa pireom, testeninom, pirinčem - po želji....
31. maj
Aromatična svinjetina u rerniSvinjetina se opere i osuši. Ruzmarin, origano, biber, korijander, beli luk u prahu i morska so se pomešaju sa maslinovim uljem.
Ovom smesom se namaže meso, uvija se u najlon i ostavlja se 2 sata u frižideru....
10. jun
Krhka svinjetina u đuvečariOdozgo se stavlja ostatak isečenog povrća i kao dodatak cele pečene paradajz-paprike. Ponovo se začinjava povrće....
03. april
Pečena svinjetina s prazilukomU posudi za pečenje zagrejte ulje i dodajte maslac. Kuvajte oko 20 minuta i dodajte očišćen i na parčiće isečen praziluk. Pospite alevom paprikom i promešajte. Kuvajte dok meso ne bude gotovo....
27. nov.
Brza svinjetina u tiganjuFile očistite od masnoće, izlupajte ga i nasecite na male komade.
Promešajte namirnice za marinadu i prelijte meso. Ostavite ga oko pola sata u marinadi.
Ulje ugrejte u dubokom tiganju i pržite meso oko 4-5 minuta....
01. jul
Pečena svinjetina u sosuPri kraju pečenja skinuti foliju i dopeći. Meso periodično prelivati dobijenim sosom. Servirati nasečeno na komade....
10. april
Marinirana svinjetina u đuvečariIzlupajte šnicle. U posudi pomešajte senf, majone i začine. Sa dobijenom smesom namažite šnicle i stavite ih u frižider na nekoliko sati.
Sipajte malo ulja u tiganj i propržite šnicle na kratko sa obe strane. Poređajte...
08. april
Svinjetina i čatni od krušaka1. Pomešati sve začine za meso, uvaljati odreske i ostaviti ih 20 minuta na sobnoj temperaturi.
2. Za to vreme u širu posudu staviti sve sastojke za čatni, osim krušaka, sačekati da provri, dodati voće i na nešto jačoj...
02. feb.
Svinjetina i povrće u đuvečariSvinjetina u đuvečari se obavezno peče u nezagrejanoj rerni, počinjete od 180°C, kada provri smanjujete na 140-150 °C.
Svinjetina i povrće u đuvečari pečete sat vremena i 30 minuta, nakon što je provreo....
04. jul
Gulaš od svinjetine i teletineKad je gulaš gotov, po želji ga pospite peršunom - gulaš od svinjetine i teletine poslužite uz pire krompir....
31. mart
Janija od svinjetine i krompiraJaniju od svinjetine i krompira servirajte sa sezonskom salatom ili turšijom....
12. okt.
Salata od pasulja u pečenoj papriciPrvo skuvajte zreo pasulj. Pre nego što sklonite sa vatre, 10-15 minuta, dodajte šargarepu i so.
Oecite i sklonite na stranu, da se ohladi.
Krupnije paprike /oko 5-6 komada/ odvojite za punjenje.
Drugu polovinu...
21. april
Pečena svinjetina i rebra u tegliIsecite meso na krupnije kockice, a rebra na komade 4 cm, tako odstoje u plastičnoj gajbi za povrće jednu noć, ali odvojeno, da se ocedi voda.
Prvo pečete samo rebra, a posle meso. Stavite isečena rebra u dubok pleh, koji...
03. april
1
Parčići svinjetine i krompir u tiganjuKrompir se očisti i iseče na male kocke. Meso se iseče na žilijen.
U velikom tiganju se zagreva masnoća i proprže se kockice krompira, uz povremeno mešanje oko 15 minuta. Dodaje se usitnjen luk i kuva se dok se ne upiju...
30. nov.
Ukusan rolat od svinjetine i pečurakaNa kraju, ovako pripremljeni slani rolat uvežite kanapom na nekoliko mesta, da se ne raspadne tokom pečenja.
Posuda u kojoj pečemo rolat je duboka pravougaona keramička posuda sa poklopcem....
27. januar