Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prvi koraci ka zdravijem kuvanjuPrvi koraci ka zdravijem kuvanju
24. feb.
Hrana je životno neophodna za održavanje života svakog organizma, ali ne sme da se zaboravi da ona može da bude i otrov. Pravilan izbor hranljivih namirnica, njihova zdrava priprema i veština kombinovanja su garancija...
Svinjetina u teglamaSvinjetina u teglama
07. april
Isecite meso na komade za kuvanje srednje veličine. Posolite ga i ostavite na roštilju ili na nagnutoj površini na hladnom barem na 24 sata kako bi se krv dobro iscedila. Poređajte meso u tegle, stavite poklopce i kuvajte...
Svinjetina u patlidžanuSvinjetina u patlidžanu
29. maj
Kad je patlidžan gotov, poređajte parčiće u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje namazanim maslinovim uljem. Polijte u tankom mlazu maslinovim uljem i patlidžane....
Savršeno pečeni pileći bataciSavršeno pečeni pileći bataci
05. avgust
Servirajte savršene pečene pileće batake prelivene sa sokom koji se izdvojio u posudi. Prijatno!...
Šest koraka za pripremu savršenih školjkiŠest koraka za pripremu savršenih školjki
24. mart
U praksi, da dobijete ukusne školjke, za njihovu termičku obradu nije potrebno više od nekoliko minuta, a i savršena su hrana kojom možete poslužiti goste....
Konzervirana svinjetina u teglamaKonzervirana svinjetina u teglama
10. nov.
Konzervirana svinjetina u teglama je odlična ideja kada želite da pripremite kupus sa svinjetinom, svinjetinu sa graškom ili pirinač sa svinjetinom....
Pržena svinjetina u teglamaPržena svinjetina u teglama
03. okt.
Lepo je da meso bude od domaćeg praseta, ukus je drugačiji. Ali ko nema, može pripremiti i od kupovnog. Isecite meso na komade srednje veličine, sipajte mast u veliki pleh ili šerpu i počnite da pržite meso. Ako ne...
Zalogaji svinjetine iz tiganjaZalogaji svinjetine iz tiganja
13. dec.
Ugrevamo jako teflonski tiganj, stavljamo meso i prelivamo soja sosom, pečemo kratko, ne mešamo. Okrećemo zalogaje sa druge strane, začinimo solju i biberom i kuvamo dok ne budu gotovi....
Svinjetina u tamnom pivuSvinjetina u tamnom pivu
16. feb.
Isecite svinjsko meso na kockice. Pržite u malo maslinovog ulja. SIpajte pivo i kuvajte 10 minuta u ekspres loncu. U tiganju propržite povrće dobro (bez luka) i dodajte mesom. Promešajte i stavite luk. Dolazi red...
Dinstana svinjetina u đuvečariDinstana svinjetina u đuvečari
15. januar
Operite, osušite i isecite meso na male kocke. U tiganju zagrejte ulje i dodaje meso, pospite kuminom i biberom po ukusu, zapržite dok ne ostane na masnoći. Prebacite zaprženo meso u đuvečaru i dodajte paradajz, zajedno...
Svinjetina u pikantnom sosuSvinjetina u pikantnom sosu
31. maj
Svinjetinu u pikantnom sosu servirati sa pireom, testeninom, pirinčem - po želji....
Aromatična svinjetina u rerniAromatična svinjetina u rerni
10. jun
Svinjetina se opere i osuši. Ruzmarin, origano, biber, korijander, beli luk u prahu i morska so se pomešaju sa maslinovim uljem. Ovom smesom se namaže meso, uvija se u najlon i ostavlja se 2 sata u frižideru....
Krhka svinjetina u đuvečariKrhka svinjetina u đuvečari
03. april
Odozgo se stavlja ostatak isečenog povrća i kao dodatak cele pečene paradajz-paprike. Ponovo se začinjava povrće....
Pečena svinjetina s prazilukomPečena svinjetina s prazilukom
27. nov.
U posudi za pečenje zagrejte ulje i dodajte maslac. Kuvajte oko 20 minuta i dodajte očišćen i na parčiće isečen praziluk. Pospite alevom paprikom i promešajte. Kuvajte dok meso ne bude gotovo....
Brza svinjetina u tiganjuBrza svinjetina u tiganju
01. jul
File očistite od masnoće, izlupajte ga i nasecite na male komade. Promešajte namirnice za marinadu i prelijte meso. Ostavite ga oko pola sata u marinadi. Ulje ugrejte u dubokom tiganju i pržite meso oko 4-5 minuta....
Pečena svinjetina u sosuPečena svinjetina u sosu
10. april
Pri kraju pečenja skinuti foliju i dopeći. Meso periodično prelivati dobijenim sosom. Servirati nasečeno na komade....
Marinirana svinjetina u đuvečariMarinirana svinjetina u đuvečari
08. april
Izlupajte šnicle. U posudi pomešajte senf, majone i začine. Sa dobijenom smesom namažite šnicle i stavite ih u frižider na nekoliko sati. Sipajte malo ulja u tiganj i propržite šnicle na kratko sa obe strane. Poređajte...
Svinjetina i čatni od krušakaSvinjetina i čatni od krušaka
02. feb.
1. Pomešati sve začine za meso, uvaljati odreske i ostaviti ih 20 minuta na sobnoj temperaturi. 2. Za to vreme u širu posudu staviti sve sastojke za čatni, osim krušaka, sačekati da provri, dodati voće i na nešto jačoj...
Svinjetina i povrće u đuvečariSvinjetina i povrće u đuvečari
04. jul
Svinjetina u đuvečari se obavezno peče u nezagrejanoj rerni, počinjete od 180°C, kada provri smanjujete na 140-150 °C. Svinjetina i povrće u đuvečari pečete sat vremena i 30 minuta, nakon što je provreo....
Gulaš od svinjetine i teletineGulaš od svinjetine i teletine
31. mart
Kad je gulaš gotov, po želji ga pospite peršunom - gulaš od svinjetine i teletine poslužite uz pire krompir....
Janija od svinjetine i krompiraJanija od svinjetine i krompira
12. okt.
Janiju od svinjetine i krompira servirajte sa sezonskom salatom ili turšijom....
Salata od pasulja u pečenoj papriciSalata od pasulja u pečenoj paprici
21. april
Prvo skuvajte zreo pasulj. Pre nego što sklonite sa vatre, 10-15 minuta, dodajte šargarepu i so. Oecite i sklonite na stranu, da se ohladi. Krupnije paprike /oko 5-6 komada/ odvojite za punjenje. Drugu polovinu...
Pečena svinjetina i rebra u tegliPečena svinjetina i rebra u tegli
03. april
1
Isecite meso na krupnije kockice, a rebra na komade 4 cm, tako odstoje u plastičnoj gajbi za povrće jednu noć, ali odvojeno, da se ocedi voda. Prvo pečete samo rebra, a posle meso. Stavite isečena rebra u dubok pleh, koji...
Parčići svinjetine i krompir u tiganjuParčići svinjetine i krompir u tiganju
30. nov.
Krompir se očisti i iseče na male kocke. Meso se iseče na žilijen. U velikom tiganju se zagreva masnoća i proprže se kockice krompira, uz povremeno mešanje oko 15 minuta. Dodaje se usitnjen luk i kuva se dok se ne upiju...
Ukusan rolat od svinjetine i pečurakaUkusan rolat od svinjetine i pečuraka
27. januar
Na kraju, ovako pripremljeni slani rolat uvežite kanapom na nekoliko mesta, da se ne raspadne tokom pečenja. Posuda u kojoj pečemo rolat je duboka pravougaona keramička posuda sa poklopcem....