Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
Evo i nekih važnih i korisnih kod pripreme ribe: - Pržena riba je posebno ukusna, kada se prethodno potopi u sveže mleko, a nakon toga u brašno i onda se prži u ugrejanom ulju....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Ovo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme. 5....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti za dimljenje ribe kod kućeSaveti za dimljenje ribe kod kuće
26. januar
Malo je ljudi, ljubitelja ribe koji je ne vole dimljenu. U isto vreme svuda čujemo da je konzumiranje dimljene ribe ili bilo kog mesa štetno za naše zdravlje. To je zaista tako, ali važi samo ukoliko je reč od industrijskom...
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Prednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju i mesa, a kod slabih je ideja da se koriste kosti sa manjim sadržajem kičmene moždine....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Korisni saveti za domaćice početniceKorisni saveti za domaćice početnice
26. feb.
Evo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti. Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta....
Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribeSaveti pametne domaćice za lakšu obradu ribe
09. mart
Nadamo se da ste naučili nešto novo i korisno, i da vam čiščenje i priprema ribe, pre nego što dođe trenutak za njeno pečenje, neće biti toliko neprijatno....
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaKorisni saveti za uspešno pohovanje karfiola
26. sep.
Karfiol je niskokalorična namirnica, glavna stvar u njoj je voda, oko 90 odsto, ali sadrži mnogo vitamina - grupe B, A, C, K, folnu kiselinu, selen i druge korisne hranljive materije....
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuSaveti za pripremu marmelada za zimnicu
24. avgust
Priprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
Tikvice: Ukusne, korisne i lake za pripremu!Tikvice: Ukusne, korisne i lake za pripremu!
28. avgust
Podrazumeva se da nakon ove serije korisnih osobina tikvica i njen cvet nisu za zaobilaženje i možete da imate raznolik letnji meni!...
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Provereni recepti za mariniranje ribeProvereni recepti za mariniranje ribe
28. okt.
Marinirana riba je omiljeno jelo mnogih, zato što osim toga što je korisna, može da se jede u svako doba dana....
Korisni saveti u kuhinjiKorisni saveti u kuhinji
30. april
Opekotine: Ako se opečete nikako nemojte hladiti to mesto ili stavljati npr.ruku u vodi, već premažite uljem i posolite solju. Možete i da premažete opekotinu i kiselim mlekom ili kiselom pavlakom. Tako nećete dobiti plihove...
Korenje za pripremu najukusnijih supaKorenje za pripremu najukusnijih supa
19. dec.
1
U azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena. U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Povrće treba dobro da se pripremi pre nego što se ispeče - pažljivo da se očisti i da se iseče na odgovarajuću veličinu. Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Dimljena slanina Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje. Međutim, za to vam treba specijalan soba....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Jedan od najukusnijih načina pripreme patlidžana jeste na roštiju - na taj način em je zdravo, em je veoma ukusno. Patlidžane dobro iscedite, prthodno ih posolite....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Ako so dodate na početku procesa pripreme ili tokom pripreme, to može dovesti do oslobađanja vlage (sluzi). Nikada ne prekrivajte tiganj kada spremate bamiju....
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Pre nego što počnete sa spremanjem jarebice, ona treba da se dobro pripremi. Ako je zamrznuta, oonda je odmrznite kao i sva druga mesa....