Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Za šta da koristimo kokosovo ulje?
23. dec.
A ustvari se može slobodno koristiti za kuvanje. U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
Korisna svojstva koštica breskveKorisna svojstva koštica breskve
02. okt.
Ako se ova pravila poštuju u plodu koštice breskve, mogu se pronaći još mnoge koristi. Bogat je omega-3, omega-6 i omega-9 masnim kiselinama sa blagotvornim delovanjem na nervni sistem....
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?
28. nov.
Za šta se može koristiti lišće cvekle? Zeleni listovi cvekle se mogu koristiti u kuvanju, prerađeni ili sveži u salati. Drugi način da se iz njih izvuku hranljivi sastojci je ceđenje soka....
Listovi papaje - kako da ih koristimoListovi papaje - kako da ih koristimo
23. jul
Pogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
Pire od breskve za bebePire od breskve za bebe
22. okt.
Ova procedura se radi da bi se breskva očistila od svega što joj rade, pre nego što je puste u prodavnicu. U sličaju da je domaća, nema potrebe za svim tim. Operite ponovo breskvu. Oljuštite je pomoću noža....
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoPačja mast - kako i za šta da je koristimo
13. nov.
pačije slanine i da se kapne u mleko ili drugi topli napitak; - Kod hroničnog bronhitisa - mažu se leđa i grudi i pravi se topla obloga tokom noći; - Dovodi cirkulaciju krvi u normalno stanje i aktivira rad srca; - Koristi...
Nektar od breskve za zimu sa limunomNektar od breskve za zimu sa limunom
26. avgust
Operite breskve i isecite ih na polovine, uklanjajući koštice. Ja sam ih narendao pa izpasirao (mogu i kroz mašinu za mlevenje mesa). Dobijenu kašu sam izmerio šoljom za čaj - dodao sam vode koliko ima i kaše....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Da biste osušili breskve, dobro ih operite, a nakon toga ih isecite. Svaki plod isecite na pola. Odstranite koštice i polovine isecite na tanke kriške. Isečene breskve ređajte na gazu ili veliko sito....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Ubrzani tempo života ne da nam vremena da se predamo omiljenim zadovoljstvima, a takođe ni da obratimo pažnju na ishranu. Sve češće posežemo za polufabrikatima, kako bi uštedeli vreme na kuvanju. Postoji mnogo recepata...
Kako da koristimo papir za pečenjeKako da koristimo papir za pečenje
31. maj
Možete da ga koristite na temperaturi iznad ove, ali postoji tendencija da postane braon boje po krajevima....
Šta da skuvamo za 5 minuta?Šta da skuvamo za 5 minuta?
30. jun
Čim ujutru otvorimo oči, osećamo kako nas vreme pritiska. Požurimo da sredimo naredni radni dan, pre posla da decu „razbacamo“ u vrtiće ili škole, da uradimo sve što nas čeka u kancelariji i onda umesto da se radujemo činjenici...
Šta da jedemo za zdrave kosti?Šta da jedemo za zdrave kosti?
25. januar
Nezdrava ishrana i način života u stolici glavni su uzroci problema u vezi sa koštanim sistemom. Osteoporoza je bolest skeleta koju karakteriše niska gustina i sveukupno propadanje koštanog tkiva. To je bolest od globalnog...
Šta je surimi i za šta se koristi?Šta je surimi i za šta se koristi?
23. sep.
Najčešće se za proizvodnju surimija koristi oslić i aljaška kolja, a takođe i tihookeanska mackerel girica i sardine. Za surimi se koristi samo čisti riblji file....
Šta je anardana i za šta se koristi?Šta je anardana i za šta se koristi?
19. mart
Anardana je popularan začin koji se masovno koristi u indijskoj i iranskoj kuhinji i nažalost teško može da se pronađe kod nas....
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Koristi listova duda su zbog njihovog sastava. Vitamini, eterična ulja u njima služe kao lek za mnoge tegobe....
Najvažniji vitamini za oči i kako da ih nabavimoNajvažniji vitamini za oči i kako da ih nabavimo
16. jun
Svaki organ u našem telu je važan i zbog toga treba da znamo kako da se dobro brinemo o svakom delu našeg tela. Oči su naš portal ka svetu i njima vidimo njegovu lepotu. Za to je mnogo važno da se brinemo veoma dobro o njima...
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
Da li su korisne koštice kajsije?Da li su korisne koštice kajsije?
09. avgust
Za odraslog čoveka sadržaj amigdalina u 50 koštica može biti doza sa fatalnim ishodom nakon konzumacije. Smrtonosna doza amigdalina - 1 gram - nalazi se u 100 g koštica kajsija....
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaŠta možemo da skuvamo za 30 minuta
17. mart
Ako želite da se nešto spremi zaista brzo koristite ekspres lonac. Predlažemo vam jedan lagani recept koji možete da napravite za oko pola sata....
BreskveBreskve
03. jul
Luj 14. je toliko mnogo voleo breskve da je davao penziju čoveku koji mu donese breskve. Postoje dve osnovne vrste breskvi. Jedna je breskva sa košticom koja se teško odvaja....
Nemojte bacati kore od povrća! Pogledajte za šta ih možete iskoristitiNemojte bacati kore od povrća! Pogledajte za šta ih možete iskoristiti
06. april
Bujon je veoma važan dodatak svakom slanom jelu, budući da mu daje jak i puniji ukus. Takođe, on znatno poboljšava i aromu jela. Danas se u prodavnicama mogu naći najrazličitiji suvi ili tečni bujoni. Međutim, većina njih...
9 zamena za kafu i zašto treba da ih probate9 zamena za kafu i zašto treba da ih probate
20. april
Jutarnja kafa mnogim ljudima zamenjuje doručak, ali drugi više vole da je ne piju iz više razloga. Ponekad visok sadržak kofeina u napitku može da uzrokuje nervozu i uzbuđenje i čak može da izazove digestivne probleme ili...
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Biljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testenina, dinstano povrće, krompir pire, riba i mnoga druga....
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi. Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....