Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Za šta da koristimo kokosovo ulje?A ustvari se može slobodno koristiti za kuvanje. U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
23. dec.
Korisna svojstva koštica breskveAko se ova pravila poštuju u plodu koštice breskve, mogu se pronaći još mnoge koristi. Bogat je omega-3, omega-6 i omega-9 masnim kiselinama sa blagotvornim delovanjem na nervni sistem....
02. okt.
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Za šta se može koristiti lišće cvekle?
Zeleni listovi cvekle se mogu koristiti u kuvanju, prerađeni ili sveži u salati. Drugi način da se iz njih izvuku hranljivi sastojci je ceđenje soka....
28. nov.
Listovi papaje - kako da ih koristimoPogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
23. jul
Pire od breskve za bebeOva procedura se radi da bi se breskva očistila od svega što joj rade, pre nego što je puste u prodavnicu.
U sličaju da je domaća, nema potrebe za svim tim.
Operite ponovo breskvu. Oljuštite je pomoću noža....
22. okt.
Pačja mast - kako i za šta da je koristimopačije slanine i da se kapne u mleko ili drugi topli napitak;
- Kod hroničnog bronhitisa - mažu se leđa i grudi i pravi se topla obloga tokom noći;
- Dovodi cirkulaciju krvi u normalno stanje i aktivira rad srca;
- Koristi...
13. nov.
Nektar od breskve za zimu sa limunomOperite breskve i isecite ih na polovine, uklanjajući koštice.
Ja sam ih narendao pa izpasirao (mogu i kroz mašinu za mlevenje mesa).
Dobijenu kašu sam izmerio šoljom za čaj - dodao sam vode koliko ima i kaše....
26. avgust
Kako da osušimo breskveDa biste osušili breskve, dobro ih operite, a nakon toga ih isecite. Svaki plod isecite na pola. Odstranite koštice i polovine isecite na tanke kriške.
Isečene breskve ređajte na gazu ili veliko sito....
03. mart
Šta da skuvamo za večeruUbrzani tempo života ne da nam vremena da se predamo omiljenim zadovoljstvima, a takođe ni da obratimo pažnju na ishranu. Sve češće posežemo za polufabrikatima, kako bi uštedeli vreme na kuvanju.
Postoji mnogo recepata...
04. mart
Kako da koristimo papir za pečenjeMožete da ga koristite na temperaturi iznad ove, ali postoji tendencija da postane braon boje po krajevima....
31. maj
Šta da skuvamo za 5 minuta?Čim ujutru otvorimo oči, osećamo kako nas vreme pritiska. Požurimo da sredimo naredni radni dan, pre posla da decu „razbacamo“ u vrtiće ili škole, da uradimo sve što nas čeka u kancelariji i onda umesto da se radujemo činjenici...
30. jun
Šta da jedemo za zdrave kosti?Nezdrava ishrana i način života u stolici glavni su uzroci problema u vezi sa koštanim sistemom. Osteoporoza je bolest skeleta koju karakteriše niska gustina i sveukupno propadanje koštanog tkiva. To je bolest od globalnog...
25. januar
Šta je surimi i za šta se koristi?Najčešće se za proizvodnju surimija koristi oslić i aljaška kolja, a takođe i tihookeanska mackerel girica i sardine. Za surimi se koristi samo čisti riblji file....
23. sep.
Šta je anardana i za šta se koristi?Anardana je popularan začin koji se masovno koristi u indijskoj i iranskoj kuhinji i nažalost teško može da se pronađe kod nas....
19. mart
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoKoristi listova duda su zbog njihovog sastava. Vitamini, eterična ulja u njima služe kao lek za mnoge tegobe....
29. jul
Najvažniji vitamini za oči i kako da ih nabavimoSvaki organ u našem telu je važan i zbog toga treba da znamo kako da se dobro brinemo o svakom delu našeg tela. Oči su naš portal ka svetu i njima vidimo njegovu lepotu. Za to je mnogo važno da se brinemo veoma dobro o njima...
16. jun
Koji začin se za šta koristi?Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
25. nov.
Da li su korisne koštice kajsije?Za odraslog čoveka sadržaj amigdalina u 50 koštica može biti doza sa fatalnim ishodom nakon konzumacije.
Smrtonosna doza amigdalina - 1 gram - nalazi se u 100 g koštica kajsija....
09. avgust
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
01. nov.
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaAko želite da se nešto spremi zaista brzo koristite ekspres lonac. Predlažemo vam jedan lagani recept koji možete da napravite za oko pola sata....
17. mart
BreskveLuj 14. je toliko mnogo voleo breskve da je davao penziju čoveku
koji mu donese breskve.
Postoje dve osnovne vrste breskvi. Jedna je breskva sa košticom koja se teško odvaja....
03. jul
Nemojte bacati kore od povrća! Pogledajte za šta ih možete iskoristitiBujon je veoma važan dodatak svakom slanom jelu, budući da mu daje jak i puniji ukus. Takođe, on znatno poboljšava i aromu jela. Danas se u prodavnicama mogu naći najrazličitiji suvi ili tečni bujoni. Međutim, većina njih...
06. april
9 zamena za kafu i zašto treba da ih probateJutarnja kafa mnogim ljudima zamenjuje doručak, ali drugi više vole da je ne piju iz više razloga. Ponekad visok sadržak kofeina u napitku može da uzrokuje nervozu i uzbuđenje i čak može da izazove digestivne probleme ili...
20. april
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiBiljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testenina, dinstano povrće, krompir pire, riba i mnoga druga....
25. feb.
Koje biljno mleko se za šta koristi?Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi.
Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
09. okt.