Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kratki vodič za pravljenje kuvanog vinaKratki vodič za pravljenje kuvanog vina
24. nov.
Slatke note šumskog voća, pikantni začini i lakoća pažljivo pripremljenog kuvanog vina! Često povezano sa onim veselim periodom godine kada se radujete eksperimentisanju sa dubljim začinima i notama uz vaše najpoželjnije...
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Između Bugara, Turaka, Grka, Rumuna i Srba oduvek se vodio spor oko ove tradicionalne gozbe u našim geografskim širinama....
Klasični sosovi za ribuKlasični sosovi za ribu
17. dec.
Pogledajte i druge isprobane recepte za sosove za ribu....
Klasični sosovi za piletinuKlasični sosovi za piletinu
15. januar
Sos promešajte sa svežim limunovim sokom i ljutim sosom....
Ideje za sosove za ćufteIdeje za sosove za ćufte
02. feb.
Takođe predlažemo da pogledate ove ukusne predloge za: - ćufte sa paradajz sosom; - ćufte sa belim sosom; - ćufte sa Bešamel sosom;...
Slatki sosovi - elegantan završetak vašeg dezertaSlatki sosovi - elegantan završetak vašeg dezerta
29. mart
Mnoge prednosti slatkih sosova Kupljeni sosovi (krem od jaja, čokoladni sos u tubi, voćni sosovi) u principu imaju preterano mnogo dodatog šećera....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna. Drugi trik su jaja - jedan sat pre upotrebe treba da sačekamo da se ugreju...
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Da bi složenac od povrća bio sočan, on se slaže u redove, svaki red se preliva sosom. Makarone su takođe odgovarajuća osnova za složenac, a dodaci su prema ukusu....
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Spremanje krofni u domaćim uslovima je veoma jednostavno, ukoliko znate nekoliko tajni koje ćemo sada sa vama podeliti. Krofne - slatko pecivo od testa sa kvascem, pržene u mnogo masti. Testo sa kvascem ne sprema se brzo...
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Izgleda da recepti za domaći majonez polako počinju da odlaze u zaborav, jer nam je mnogo lakše da ovaj proizvod gotov kupimo u prodavnici. Ali koju god marku da preferiramo, čak i najhavljaniju, ona ne može da se poredi...
Kako smanjiti kalorije - vodič za večito gladneKako smanjiti kalorije - vodič za večito gladne
12. januar
Ako želimo da smršamo, moramo uneti manje kalorija nego što ih sagorevamo. Međutim, smanjenje količine hrane koju konzumiramo može biti veliki izazov, posebno u početku. Mnogi ljudi koji žele da izgube težinu veruju da...
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeKako se prave burek paprike - vodič za početnike
17. mart
Burek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme. Kada uzmemo u obzir i tako svima poznat obilni...
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Jaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo. Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Škembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
Jezik sa sosom i pečurkamaJezik sa sosom i pečurkama
30. dec.
U odgovarajući tanjir stavite jezik, prelijte ga sosom, a odozgo poređajte pečurke i poslužite....
Bukovače sa sosom o pavlakeBukovače sa sosom o pavlake
21. april
Operite bukovače i odsecite tvrdi donji deo stručka. Zagrejte maslac u posudi na ringli i dodajte struk majčine dušice. Nakon minut dodajte isečene pečurke, promešajte i ostavit da se dinstaju nekoliko minuta. Nakon...
Skuša sa sosom u rerniSkuša sa sosom u rerni
16. okt.
Skušu sa sosom u rerni pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova - skuša je pečena, sos se zgusne....
Kako napraviti štrudlu - vodič za početnikeKako napraviti štrudlu - vodič za početnike
03. januar
Teško da postoji osoba koja ne voli štrudle. To je jedan od najukusnijih svetski poznatih deserata. Ako ih volite ili pak ne, ako želite da ih napravite, ali ne znate kako, onda su sledeći redovi za vas. Domovina ovog...
Šta je to kratka kafa?Šta je to kratka kafa?
18. jun
To je tako, jer je kofein rastvorljiv u vodi i što više vode ima u kafi, to je više kofeina. Tačni standardi o tome šta je kratka kafa, a šta duga kafa ne postoje, ali je praksa nametnula nekakve norme....
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeKako se prave šnicle u rerni - vodič za početnike
01. april
Ako je za Amerikance šnicla simbol kulinarskih težnji kada je meso u pitanju, za nas je to svinjska šnicla. Pečena svinjetina na roštilju, u rerni, marinirana, sa dosta aromatičnih začina ili gotovo bez bilo kakvih začina...
Kanelone punjene mlevenim mesom, paradajz sosom i bešamel sosomKanelone punjene mlevenim mesom, paradajz sosom i bešamel sosom
11. okt.
Kanelone punjene mlevenim mesom, paradajz sosom i bešamel sosom su gotove....
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateKratko uputstvo za pripremanje savršene salate
31. maj
Salate ne smeju biti dosadne! Nedavni kulinarski eksperimenti u restoranima pokazuju da salate mogu biti zanimljive, ukusne i zdrave kada su pravilni sastojci zajedno iskombinovani. Salate napravljene kod kuće mogu isto...
Komorač sa bešamel sosom i rerneKomorač sa bešamel sosom i rerne
19. april
Odozgo preijte preostalim bešamel sosom i obilno posipamo kačkavaljem (možete dodati i kašiku parmezana za miris i ukus razume se! ). Pečemo na 200 stepeni dok se ne zapeče odozgo....
Pile sa bešamel sosom u đuvečariPile sa bešamel sosom u đuvečari
25. dec.
Prelijte sosom meso u đuvečarama. Zapecite u zagrejanoj rerni dok se ne dobije braonkasta preplanulost. Pospite narendanim kačkavaljem pre kraja pečenja i dopecite dok se ne rastopi. Pre serviranja pospite peršunom....