Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kratak vodič kroz svet sosovaKratak vodič kroz svet sosova
25. feb.
Za pravljenje prvog, koristi se pileći ili riblji bujon i dodaje se paradajz pire, a za pravljenje drugog – teleći bujon, pavlaka i maslac. Sosovi Velute su dobri za piletinu, ribu i jela sa pirinčem....
Kratki ražnjićiKratki ražnjići
17. april
Prelivamo rakijom i začinimo začinom za roštilj i soja sosom. Stavljamo u frižider na oko 2 sata, povremeno vadimo i mešamo meso. U međuvremenu sečemo luk i dve vrste paprike na kriške....
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Turska kafa, koja je takođe poznata kao džezve kafa, zapravo simbolizuje tehnologiju pravljenja kafe koja je postala kultna....
Tri načina za pravljenje rolata StefaniTri načina za pravljenje rolata Stefani
30. mart
Rolat Stefani je često pravljeno jelo u našoj nacionalnoj kuhinji. Lako je da se napravi, ne iziskuje mnogo vremena i može da bude servirano kako za svakodnevni meni tako i za svečanije prilike....
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateKratko uputstvo za pripremanje savršene salate
31. maj
U sledećim redovima pogledajte neke savete za pravljenje savršene salate: Pomešajte ukuse Salate ne smeju biti bezukusne....
Brzi i praktični saveti za pravljenje škampaBrzi i praktični saveti za pravljenje škampa
21. mart
Morski plodovi, kao što su škampi, mogu da daju sofisticiran izgled svakoj trpezi, bilo da ima povoda ili ne. Van toga, bogate mineralima i vitaminima ove namirnice su izuzetno korisne za zdravlje čoveka. Srećom...
Kako smanjiti kalorije - vodič za večito gladneKako smanjiti kalorije - vodič za večito gladne
12. januar
Kuvanje hrane kod kuće vam daje bolju kontrolu nad brojem kalorija koje unosite. 4. Ne držite nezdravu hranu u kući Ako imate brzu hranu u blizini, biće vam mnogo lakše da poželite da je probate....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna. Drugi trik su jaja - jedan sat pre upotrebe treba da sačekamo da se ugreju...
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
U početku gratin se spremao od kuvanog krompira, a kasnije počinje da se koristi razno povrće i drugi sastojci i zato se danas pod tim nazivom podrazumeva svako jelo prekriveno sirom, mlekom, pavlakom ili prezlama i komadićima...
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Spremanje krofni u domaćim uslovima je veoma jednostavno, ukoliko znate nekoliko tajni koje ćemo sada sa vama podeliti. Krofne - slatko pecivo od testa sa kvascem, pržene u mnogo masti. Testo sa kvascem ne sprema se brzo...
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Domaći majonez koristite kao kombinaciju sa različitim ribama i mesom pernatih životinja, pečenim ili kuvanim povrćem, brojnim salatama, sendvičima ili sosevima....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije u mesu rastvore u vodi....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Sos za šnicle od pečuraka, vina i topljenog siraSos za šnicle od pečuraka, vina i topljenog sira
27. januar
Sosom za šnicle sa pečurkama, vinom i topljenim sirom možete da prelijete i već pripremljeno meso i da ga poslužite uz prilog....
Kratke i originalne poruke za sreću u pitiKratke i originalne poruke za sreću u piti
15. feb.
Jaka volja i sreća će te voditi napred! 4. Svaki dan će ti biti srećom napojen! 5. Ako li preskočiš medu, sreća ćete sačekati na putu. Pare i posao: 1. Inspiracija te pritiska i na tvoj trud se kladi. 2....
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Priprema se od dobro kuvanog i sitno iseckanog goveđeg, svinjskog ili jagnjećeg želuca (škembeta). Pored njega mogu se koristiti i začini poput belog luka, sirćeta, ljute aleve paprike ili ljutih paprika....
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeKako se prave burek paprike - vodič za početnike
17. mart
Burek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme. Kada uzmemo u obzir i tako svima poznat obilni...
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Za kuvanje možete koristiti različite vrste pasulja - pasulj, boraniju i konzervisani pasulj. Prema tome, vreme kuvanja supe zavisiće od opcije koju ste izabrali....
Musaka od kuvanog krompiraMusaka od kuvanog krompira
17. april
Krompir oljuštiti i kuvati ga u blago posoljenoj vodi. Ne dozvoliti da se krompir prekuva, već ga izvaditi iz vode kad je skoro gotov. Ostaviti u posebnoj posudi da se prohladi....
Slata od kuvanog krompiraSlata od kuvanog krompira
23. jun
Stavite ga da se kuva u posoljenoj vodi i nakon toga ih ohladite. Isecite krompir na kockice, kad se ohlade i dodajte u njih iseckan crni luk i peršun. Začinite solju, biberom i bugarskim lukom po želji....
Tulumbe od kuvanog testaTulumbe od kuvanog testa
13. mart
Za to vreme pripremite sirup, tako što ćete kada voda i šećer proključaju u njih dodati limunov sok i koru od limuna. Mešajte 1-2 minuta i skinite sa vatre. Stavite vanilu i ostavite da se prohladi....
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Kada odlučite da ga koristite za kuvanje, potrebno je samo da ga izvadite i, bez odmrzavanja, stavite u ključalu vodu dok ne bude gotov....
Pravila za zaista zdravo kuvanjePravila za zaista zdravo kuvanje
25. jun
Izaberite zdrav način kuvanja pripremanjem povrća. Kuvanje sa različitim vrstama masti dodaje mnogo dodatnih kalorija bez dodavanja nutritivne vrednosti....
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
U uređaju za kuvanje na pari je nemoguće da namirnice zagore ili da dobiju neprijatnu crnu koricu. Neke namirnice nisu pogodne za kuvanje na pari, s obzirom da se pretvaraju u kašu....