Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kratak vodič kroz svet sosovaZa pravljenje prvog, koristi se pileći ili riblji bujon i dodaje se paradajz pire, a za pravljenje drugog – teleći bujon, pavlaka i maslac. Sosovi Velute su dobri za piletinu, ribu i jela sa pirinčem....
25. feb.
Kratki ražnjićiPrelivamo rakijom i začinimo začinom za roštilj i soja sosom. Stavljamo u frižider na oko 2 sata, povremeno vadimo i mešamo meso.
U međuvremenu sečemo luk i dve vrste paprike na kriške....
17. april
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeTurska kafa, koja je takođe poznata kao džezve kafa, zapravo simbolizuje tehnologiju pravljenja kafe koja je postala kultna....
17. nov.
Tri načina za pravljenje rolata StefaniRolat Stefani je često pravljeno jelo u našoj nacionalnoj kuhinji. Lako je da se napravi, ne iziskuje mnogo vremena i može da bude servirano kako za svakodnevni meni tako i za svečanije prilike....
30. mart
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateU sledećim redovima pogledajte neke savete za pravljenje savršene salate:
Pomešajte ukuse
Salate ne smeju biti bezukusne....
31. maj
Brzi i praktični saveti za pravljenje škampaMorski plodovi, kao što su škampi, mogu da daju sofisticiran izgled svakoj trpezi, bilo da ima povoda ili ne. Van toga, bogate mineralima i vitaminima ove namirnice su izuzetno korisne za zdravlje čoveka.
Srećom...
21. mart
Kako smanjiti kalorije - vodič za večito gladneKuvanje hrane kod kuće vam daje bolju kontrolu nad brojem kalorija koje unosite.
4. Ne držite nezdravu hranu u kući
Ako imate brzu hranu u blizini, biće vam mnogo lakše da poželite da je probate....
12. januar
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna. Drugi trik su jaja - jedan sat pre upotrebe treba da sačekamo da se ugreju...
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeU početku gratin se spremao od kuvanog krompira, a kasnije počinje da se koristi razno povrće i drugi sastojci i zato se danas pod tim nazivom podrazumeva svako jelo prekriveno sirom, mlekom, pavlakom ili prezlama i komadićima...
24. mart
Kako se prave krofne - vodič za početnikeSpremanje krofni u domaćim uslovima je veoma jednostavno, ukoliko znate nekoliko tajni koje ćemo sada sa vama podeliti. Krofne - slatko pecivo od testa sa kvascem, pržene u mnogo masti. Testo sa kvascem ne sprema se brzo...
04. mart
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeDomaći majonez koristite kao kombinaciju sa različitim ribama i mesom pernatih životinja, pečenim ili kuvanim povrćem, brojnim salatama, sendvičima ili sosevima....
18. feb.
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za kuvanje mesaKuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije u mesu rastvore u vodi....
12. nov.
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Sos za šnicle od pečuraka, vina i topljenog siraSosom za šnicle sa pečurkama, vinom i topljenim sirom možete da prelijete i već pripremljeno meso i da ga poslužite uz prilog....
27. januar
Kratke i originalne poruke za sreću u pitiJaka volja i sreća će te voditi napred!
4. Svaki dan će ti biti srećom napojen!
5. Ako li preskočiš medu, sreća ćete sačekati na putu.
Pare i posao:
1. Inspiracija te pritiska i na tvoj trud se kladi.
2....
15. feb.
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikePriprema se od dobro kuvanog i sitno iseckanog goveđeg, svinjskog ili jagnjećeg želuca (škembeta). Pored njega mogu se koristiti i začini poput belog luka, sirćeta, ljute aleve paprike ili ljutih paprika....
12. dec.
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeBurek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme. Kada uzmemo u obzir i tako svima poznat obilni...
17. mart
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeZa kuvanje možete koristiti različite vrste pasulja - pasulj, boraniju i konzervisani pasulj. Prema tome, vreme kuvanja supe zavisiće od opcije koju ste izabrali....
06. mart
Musaka od kuvanog krompiraKrompir oljuštiti i kuvati ga u blago posoljenoj vodi. Ne dozvoliti da se krompir prekuva, već ga izvaditi iz vode kad je skoro gotov. Ostaviti u posebnoj posudi da se prohladi....
17. april
Slata od kuvanog krompiraStavite ga da se kuva u posoljenoj vodi i nakon toga ih ohladite.
Isecite krompir na kockice, kad se ohlade i dodajte u njih iseckan crni luk i peršun.
Začinite solju, biberom i bugarskim lukom po želji....
23. jun
Tulumbe od kuvanog testaZa to vreme pripremite sirup, tako što ćete kada voda i šećer proključaju u njih dodati limunov sok i koru od limuna. Mešajte 1-2 minuta i skinite sa vatre. Stavite vanilu i ostavite da se prohladi....
13. mart
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kada odlučite da ga koristite za kuvanje, potrebno je samo da ga izvadite i, bez odmrzavanja, stavite u ključalu vodu dok ne bude gotov....
13. mart
Pravila za zaista zdravo kuvanjeIzaberite zdrav način kuvanja pripremanjem povrća. Kuvanje sa različitim vrstama masti dodaje mnogo dodatnih kalorija bez dodavanja nutritivne vrednosti....
25. jun
Saveti za kuvanje na pariU uređaju za kuvanje na pari je nemoguće da namirnice zagore ili da dobiju neprijatnu crnu koricu. Neke namirnice nisu pogodne za kuvanje na pari, s obzirom da se pretvaraju u kašu....
11. feb.