Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jednostavan krem sirJednostavan krem sir
02. april
Ako želimo da je krem sir gušći, kao što sam ja uradila, ostavljamo da se cedi 8 sati. Od datih sastojaka dobija se 300 g domaćeg sira. Nakon što je jednostavni krem sir gotov, začinite po vašem ukusu....
Veganski krem sirVeganski krem sir
23. feb.
Uživajte u vašem ukusnom i zdravom veganskom krem siru!...
Domaći krem sirDomaći krem sir
08. feb.
Skuvajte mleko. Ostaviti malo da se ohladi, dovoljno da možete zadržati mali prst 15 sekundi u njemu. Pomešajte kiselo mleko sa solju i sirištem. Dodajte u sveže mleko i sve dobro promešajte. Pokijte ćebetom ili sa nekoliko...
Posni domaći krem sirPosni domaći krem sir
17. jul
Posni domaći krem sir je gotov....
Domaći krem sir tipa FiladelfijaDomaći krem sir tipa Filadelfija
09. januar
Nakon toga, domaći krem sir umutite i ohladite ga u frižideru. Vaš domaći krem sir tipa Filadelfija je gotov i spreman je za jelo....
Domaći krem sir sa povrćemDomaći krem sir sa povrćem
09. maj
Servirajte kao krem za sendvič ili kao jelo sa prilogom od kuvanih celih krompira....
Krem sir filadelfija sa domaćim sitnim siromKrem sir filadelfija sa domaćim sitnim sirom
26. jun
Za sitan sir, stavite sveže mleko u šerpu na vatru da vri 1-2 minuta. Skinite sa vatre i odmah dodajte kiselo mleko da se preseče. Mešajte viljuškom i ostavite da se ocedi 1 noć, a brže cediljkom za čaj, pažljivo pritiskajte...
Domaći krem sir sa mirođijom i belim lukomDomaći krem sir sa mirođijom i belim lukom
06. nov.
Zajedno sa sitnim sirom i vodom se pasira u krem. U dobijenu smesu mogu da se dodaju po želji različiti začini i dodaci. Domaći krem sir sa mirođijom i belim lukom je gotov....
SirSir
09. april
Sir je mlečni proizvod poznat čovečanstvu hiljadama godina. Na Balkanu se ovaj koncept i naziv povezuju sa belim slanim sirom, koji je jedinstven proizvod, ali postoje hiljade vrsta sireva širom sveta. Sir se u našim krajevima...
Idealan krem za piškoteIdealan krem za piškote
28. jul
Piškote, poznate kao piškote di Prato, kao i kantučini, predstavjaju biskvite ispečene sa obe strane. One su tvorevina omiljene nam italijanske kuhinje, a prvi put su napravljene u italijanskom gradu Prato. Njihova priprema...
Magareći sir - najskuplji sir na svetuMagareći sir - najskuplji sir na svetu
10. mart
100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji. Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
Kozji sirKozji sir
04. april
Za mnoge je kozji sir gurmansko iskustvo za čula, za druge - tradicionalni miris i ukus, lepo sećanje na baku i selo. Za druge je to proizvod kome nije mesto na njihovoj trpezi. Među ljubiteljima mlečnih proizvoda,...
Mimolet SirMimolet Sir
16. dec.
Mnoge sirevi imaju svoje legende, obogaćene divovima, kiklopima, borbama mačevima, mesecom i drugim bajkama. Za okrugli i veoma tvrdi francuski mimolet sir je vezana veoma zanimljiva legenda. Legenda kaže da je Napoleon...
Sir KabralesSir Kabrales
20. sep.
Plavi sir je pravi aristokrata među sirevima, a oni predstavljaju zaista veliku raznolikost. Oštar pikantan ukus je samo za prave poznavaoce. Plavi sir je uopšten naziv za slane proizvode koji sadrže posebnu vrstu...
Feta SirFeta Sir
20. dec.
Feta /φέτα/ je beli sir, koji se tradicionalno proizvodi u Grčkoj. U suštini 75 procenta konzumiranih sireva u Grčkoj su tog tipa. Feta se može uporediti sa našim sirom u salamuri ili sa mekim sirom. Da bi se napravio feta...
Sir MjunsterSir Mjunster
12. okt.
Mjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu. On je popularan još kao...
Sir BoforSir Bofor
08. okt.
Bofor (Beaufort) predstavlja vrstu polutvrdog sira koji se pravi od kravljeg mleka u francuskoj oblasti Savoja. Zajedno sa Kamemberom, Komteom, Mjunsterom i Brijem on je među najpopularnijim francuskim sirevima...
Sir NjušatelSir Njušatel
08. okt.
Njušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih...
Limburški SirLimburški Sir
05. okt.
Limburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Poznat je po zasićenom ukusu i jakom mirisu. U suštini zajedno s Munsterom...
Komte sirKomte sir
05. okt.
Komte je francuski sir, koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grijer de Komte (Gruyère de Comté). Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Minsterom ulazi u spisak najpopularnijih...
Zeleni SirZeleni Sir
28. sep.
Zeleni sir je vrsta buđavog sira, dobijenog po specijalnoj tehnologiji. Takvi sirevi se prave u Švajcarskoj i Engleskoj. U bugarskoj se sreće zeleni sir nazvan Crni Vit, koji se proizvodi u istoimenom tetevenskom selu....
Stilton SirStilton Sir
27. sep.
Stilton je engleski sir. On je najpoznatiji britanski plavi sir i jedini je engleski proizvod koji ima sopstvenu sertifikovanu marku. Stilton se na tržištu može naći u dve varijante - plavi sir /poznatija varijanta/...
Taleđio sirTaleđio sir
27. sep.
Taleđio /Taleggio/ je popularni italijanski sir, koji se pravi od punomasnog kravljeg mleka. Ono ima rozikastu ili narandžastu koru i meku unutrašnjost. Taleđio je toliko lagan sir, da se bukvalno topi u ustima. Razlog...
Ovčiji sirOvčiji sir
19. sep.
1
Ovčiji sir je beli proizvod u salamuri, koji se dobija od ovčijeg mleka, a i jedan je od tradicionalnih proizvoda na našim prostorima. On uspešno prolazi kroz mnoge fizičko - hemijske i biohemijske procese, zahvaljujući...
Buđavi SirBuđavi Sir
14. jul
Jedan od najukusnijih delikatesa na ovom svetu pojavo se zbog proždrljivosti ljudi ili pak sasvim slučajno. Obično kada se plesan sama pojavi na nekoj namirnici, u trenutku bude bačena, ali to nije u pitanju i kod buđavog...