Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jednostavan krem sirAko želimo da je krem sir gušći, kao što sam ja uradila, ostavljamo da se cedi 8 sati.
Od datih sastojaka dobija se 300 g domaćeg sira.
Nakon što je jednostavni krem sir gotov, začinite po vašem ukusu....
02. april
Domaći krem sirSkuvajte mleko. Ostaviti malo da se ohladi, dovoljno da možete zadržati mali prst 15 sekundi u njemu.
Pomešajte kiselo mleko sa solju i sirištem. Dodajte u sveže mleko i sve dobro promešajte. Pokijte ćebetom ili sa nekoliko...
08. feb.
Domaći krem sir tipa FiladelfijaNakon toga, domaći krem sir umutite i ohladite ga u frižideru.
Vaš domaći krem sir tipa Filadelfija je gotov i spreman je za jelo....
09. januar
Domaći krem sir sa povrćemServirajte kao krem za sendvič ili kao jelo sa prilogom od kuvanih celih krompira....
09. maj
Krem sir filadelfija sa domaćim sitnim siromZa sitan sir, stavite sveže mleko u šerpu na vatru da vri 1-2 minuta. Skinite sa vatre i odmah dodajte kiselo mleko da se preseče.
Mešajte viljuškom i ostavite da se ocedi 1 noć, a brže cediljkom za čaj, pažljivo pritiskajte...
26. jun
Domaći krem sir sa mirođijom i belim lukomZajedno sa sitnim sirom i vodom se pasira u krem.
U dobijenu smesu mogu da se dodaju po želji različiti začini i dodaci.
Domaći krem sir sa mirođijom i belim lukom je gotov....
06. nov.
SirSir je mlečni proizvod poznat čovečanstvu hiljadama godina. Na Balkanu se ovaj koncept i naziv povezuju sa belim slanim sirom, koji je jedinstven proizvod, ali postoje hiljade vrsta sireva širom sveta. Sir se u našim krajevima...
09. april
Idealan krem za piškotePiškote, poznate kao piškote di Prato, kao i kantučini, predstavjaju biskvite ispečene sa obe strane. One su tvorevina omiljene nam italijanske kuhinje, a prvi put su napravljene u italijanskom gradu Prato. Njihova priprema...
28. jul
Magareći sir - najskuplji sir na svetu100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji.
Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
10. mart
Kozji sirZa mnoge je kozji sir gurmansko iskustvo za čula, za druge - tradicionalni miris i ukus, lepo sećanje na baku i selo. Za druge je to proizvod kome nije mesto na njihovoj trpezi.
Među ljubiteljima mlečnih proizvoda,...
04. april
Mimolet SirMnoge sirevi imaju svoje legende, obogaćene divovima, kiklopima, borbama mačevima, mesecom i drugim bajkama. Za okrugli i veoma tvrdi francuski mimolet sir je vezana veoma zanimljiva legenda.
Legenda kaže da je Napoleon...
16. dec.
Sir KabralesPlavi sir je pravi aristokrata među sirevima, a oni predstavljaju zaista veliku raznolikost. Oštar pikantan ukus je samo za prave poznavaoce.
Plavi sir je uopšten naziv za slane proizvode koji sadrže posebnu vrstu...
20. sep.
Feta SirFeta /φέτα/ je beli sir, koji se tradicionalno proizvodi u Grčkoj. U suštini 75 procenta konzumiranih sireva u Grčkoj su tog tipa. Feta se može uporediti sa našim sirom u salamuri ili sa mekim sirom. Da bi se napravio feta...
20. dec.
Sir MjunsterMjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu. On je popularan još kao...
12. okt.
Sir BoforBofor (Beaufort) predstavlja vrstu polutvrdog sira koji se pravi od kravljeg mleka u francuskoj oblasti Savoja. Zajedno sa Kamemberom, Komteom, Mjunsterom i Brijem on je među najpopularnijim francuskim sirevima...
08. okt.
Sir NjušatelNjušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih...
08. okt.
Limburški SirLimburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Poznat je po zasićenom ukusu i jakom mirisu. U suštini zajedno s Munsterom...
05. okt.
Komte sirKomte je francuski sir, koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grijer de Komte (Gruyère de Comté). Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Minsterom ulazi u spisak najpopularnijih...
05. okt.
Zeleni SirZeleni sir je vrsta buđavog sira, dobijenog po specijalnoj tehnologiji. Takvi sirevi se prave u Švajcarskoj i Engleskoj. U bugarskoj se sreće zeleni sir nazvan Crni Vit, koji se proizvodi u istoimenom tetevenskom selu....
28. sep.
Stilton SirStilton je engleski sir. On je najpoznatiji britanski plavi sir i jedini je engleski proizvod koji ima sopstvenu sertifikovanu marku.
Stilton se na tržištu može naći u dve varijante - plavi sir /poznatija varijanta/...
27. sep.
Taleđio sirTaleđio /Taleggio/ je popularni italijanski sir, koji se pravi od punomasnog kravljeg mleka. Ono ima rozikastu ili narandžastu koru i meku unutrašnjost. Taleđio je toliko lagan sir, da se bukvalno topi u ustima. Razlog...
27. sep.
Ovčiji sirOvčiji sir je beli proizvod u salamuri, koji se dobija od ovčijeg mleka, a i jedan je od tradicionalnih proizvoda na našim prostorima. On uspešno prolazi kroz mnoge fizičko - hemijske i biohemijske procese, zahvaljujući...
19. sep.
1
Buđavi SirJedan od najukusnijih delikatesa na ovom svetu pojavo se zbog proždrljivosti ljudi ili pak sasvim slučajno. Obično kada se plesan sama pojavi na nekoj namirnici, u trenutku bude bačena, ali to nije u pitanju i kod buđavog...
14. jul