Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pogledajte tipična jela koja bake po svetu kuvaju svojim unucimaNa fotografijama su predstavljene odrasle žene pre i nakon što su pripremile svoju kulinarsku tvorevinu....
19. nov.
Kako izgleda doručak različitih nacija po svetuMeđutim, u različitim delovima sveta poslužuju različita jela za doručak.
Sa platformi za dostavu hrane nam daju korisnu informaciju o prehrambenim preferencijama ljudi u različitim krugovima po svetu....
20. avgust
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomBeli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom:
- Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
23. mart
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomNa kraju se pri serviranju posipa po želji ljutom tucanom paprikom....
23. dec.
Salata od Uskršnjih jajaDodajte majonez, biber, sveže ceđen sok od limuna i so po ukusu.
Promešajte.
Odozgo poređajte nekoliko kriški kiselog krastavčića i 2-3 jaja od prepelice.
Vaša salata je već gotova....
11. mart
Izbeljivanje uskršnjih jaja za UskrsOperemo domaća jaja i stavimo ih u odgovarajuću šerpu. Prelijemo ih šoljom sirćeta i hladnom vodom. Ako nemate domaće sirće, možete koristiti i ono iz prodavnice.
Stavljamo na ringlu da provre i otkrivamo 10-11 minuta...
30. april
Sos za jela sa povrćemServiramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
04. feb.
Šaranje uskršnjih jaja sa pirinčemStavljamo jaja da se kuvajum nakon što provri voda kuvamo 10 minuta (po želji u vodu stavljamo so da bi lakše mogla da se oljušte)....
12. april
Najbolji gulaš na svetuZagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander...
19. feb.
Simbolika crvenih uskršnjih jajaObičaj da se farbaju crvena jaja na Vaskrs (Uskrs) je prihvaćen u mnogim različitim zemljama po svetu....
05. maj
JelaJela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
27. jun
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaA i nekad se zaboravi da ima soli u konzervi i jela se presole.
* Po proceni i ukusu možete dodati i peršun....
03. okt.
Najvazdušastije japanske kiflice na svetuA ove buhtle su njegova kulinarska legenda. Govori se da se ranije ovaj hleb pekao samo sa mlekom krava koje su pasle na poljima lavande. Lagane i vazdušaste kifle koje su pokorile svet!...
23. dec.
1
Kulinarska upotreba šafranaŠafran je danas najskuplja biljka na svetu, nezamenljiva u pripremi mnogih jela.
Kao začin koriste se tamni, narandžasti ili crveni tučkovi, kojih ima samo po 3 u jednom cvetu....
28. april
Farbanje uskršnjih jaja prirodnom bojomSvetlo plava boja
Svež crveni kupus je odgovarajuć za farbanje u nebesko plavu....
01. mart
Kulinarska upotreba začina MahlebDa ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba.
Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
25. okt.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Kolačići Sveti ValentinKalupom za kolače isecite srculenca od kora. Stavite vodu i šećer na ringlu i čim se šećer rastvorio dodajte esenciju i sklonite s vatre.
Sasvim blago natopite srculenca sirupom.
Umutite maskarpone sa šećerom. Odvojeno...
08. april
Najegzotičnije voće na svetuAli čak ni tvrdokorni ljubitelji voća ne mogu se pohvaliti da su probali svo egzotično voće na svetu....
24. januar
Najpopularniji sirevi na svetuRikota
Rikota je još jedna veoma popularna italijanska kulinarska ponuda, tradicionalno napravljena od ovčijeg mleka.
To je vlažan, gladak i mekan proizvod, delikatnog, neutralnog ili blago slatkog ukusa....
15. mart
Najmirišljaviji sirevi na svetuU svetu se proizvodi ogromna količina sira, i većina ima intenzivnu aromu, a neki sirevi imaju toliko jak miris, da mogu da uznemire neiskusnog kupca.
Čudno, ali najmirišljaviji sirevi imaju najbolji ukus....
27. nov.
Hipoalergena glavna jelaAlergije su bolesti modernog vremena. Razvijaju se iz različitih razloga, a mnogi alergeni se nalaze u hrani. Istovremeno, mnogi proizvodi zdrave hrane preporučuju se za suzbijanje simptoma alergija i nazivaju se hipoalergenom...
03. januar