Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pogledajte tipična jela koja bake po svetu kuvaju svojim unucimaPogledajte tipična jela koja bake po svetu kuvaju svojim unucima
19. nov.
Na fotografijama su predstavljene odrasle žene pre i nakon što su pripremile svoju kulinarsku tvorevinu....
Kako izgleda doručak različitih nacija po svetuKako izgleda doručak različitih nacija po svetu
20. avgust
Međutim, u različitim delovima sveta poslužuju različita jela za doručak. Sa platformi za dostavu hrane nam daju korisnu informaciju o prehrambenim preferencijama ljudi u različitim krugovima po svetu....
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomKulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom
23. mart
Beli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom: - Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKapuska - kulinarska magija sa kupusom
23. dec.
Na kraju se pri serviranju posipa po želji ljutom tucanom paprikom....
Salata od Uskršnjih jajaSalata od Uskršnjih jaja
11. mart
Dodajte majonez, biber, sveže ceđen sok od limuna i so po ukusu. Promešajte. Odozgo poređajte nekoliko kriški kiselog krastavčića i 2-3 jaja od prepelice. Vaša salata je već gotova....
Izbeljivanje uskršnjih jaja za UskrsIzbeljivanje uskršnjih jaja za Uskrs
30. april
Operemo domaća jaja i stavimo ih u odgovarajuću šerpu. Prelijemo ih šoljom sirćeta i hladnom vodom. Ako nemate domaće sirće, možete koristiti i ono iz prodavnice. Stavljamo na ringlu da provre i otkrivamo 10-11 minuta...
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Serviramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
Šaranje uskršnjih jaja sa pirinčemŠaranje uskršnjih jaja sa pirinčem
12. april
Stavljamo jaja da se kuvajum nakon što provri voda kuvamo 10 minuta (po želji u vodu stavljamo so da bi lakše mogla da se oljušte)....
Najbolji gulaš na svetuNajbolji gulaš na svetu
19. feb.
Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander...
Simbolika crvenih uskršnjih jajaSimbolika crvenih uskršnjih jaja
05. maj
Običaj da se farbaju crvena jaja na Vaskrs (Uskrs) je prihvaćen u mnogim različitim zemljama po svetu....
JelaJela
27. jun
Jela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaSterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama
03. okt.
A i nekad se zaboravi da ima soli u konzervi i jela se presole. * Po proceni i ukusu možete dodati i peršun....
Sos od koprive za jela od povrćaSos od koprive za jela od povrća
30. avgust
Sos od koprive za jela od povrća je gotov....
Najvazdušastije japanske kiflice na svetuNajvazdušastije japanske kiflice na svetu
23. dec.
1
A ove buhtle su njegova kulinarska legenda. Govori se da se ranije ovaj hleb pekao samo sa mlekom krava koje su pasle na poljima lavande. Lagane i vazdušaste kifle koje su pokorile svet!...
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
Šafran je danas najskuplja biljka na svetu, nezamenljiva u pripremi mnogih jela. Kao začin koriste se tamni, narandžasti ili crveni tučkovi, kojih ima samo po 3 u jednom cvetu....
Farbanje uskršnjih jaja prirodnom bojomFarbanje uskršnjih jaja prirodnom bojom
01. mart
Svetlo plava boja Svež crveni kupus je odgovarajuć za farbanje u nebesko plavu....
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Šta je kvark sir? Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote. Tokom procesa proizvodnje...
Kolačići Sveti ValentinKolačići Sveti Valentin
08. april
Kalupom za kolače isecite srculenca od kora. Stavite vodu i šećer na ringlu i čim se šećer rastvorio dodajte esenciju i sklonite s vatre. Sasvim blago natopite srculenca sirupom. Umutite maskarpone sa šećerom. Odvojeno...
Najzdraviji napici na svetuNajzdraviji napici na svetu
01. mart
Sok od jabuke je jedan od najzdravijih napitaka na svetu....
Najegzotičnije voće na svetuNajegzotičnije voće na svetu
24. januar
Ali čak ni tvrdokorni ljubitelji voća ne mogu se pohvaliti da su probali svo egzotično voće na svetu....
Najpopularniji sirevi na svetuNajpopularniji sirevi na svetu
15. mart
Rikota Rikota je još jedna veoma popularna italijanska kulinarska ponuda, tradicionalno napravljena od ovčijeg mleka. To je vlažan, gladak i mekan proizvod, delikatnog, neutralnog ili blago slatkog ukusa....
Najmirišljaviji sirevi na svetuNajmirišljaviji sirevi na svetu
27. nov.
U svetu se proizvodi ogromna količina sira, i većina ima intenzivnu aromu, a neki sirevi imaju toliko jak miris, da mogu da uznemire neiskusnog kupca. Čudno, ali najmirišljaviji sirevi imaju najbolji ukus....
Hipoalergena glavna jelaHipoalergena glavna jela
03. januar
Alergije su bolesti modernog vremena. Razvijaju se iz različitih razloga, a mnogi alergeni se nalaze u hrani. Istovremeno, mnogi proizvodi zdrave hrane preporučuju se za suzbijanje simptoma alergija i nazivaju se hipoalergenom...