Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šafranika - jeftina alternativa ŠafranaŠafranika je bogata vitaminom A, vitaminom B, gvožđem, kalcijumom, magnezijumom, polinezasićenim mastima, mononezasićenim mastima.
Cvetovi biljke koriste se kao jeftina zamena za šafran....
03. maj
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Kulinarska upotreba začina MahlebDa ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba.
Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
25. okt.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaOdličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
02. jun
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaKulinarske primene Pesta Trapaneze
Poslužite Pesto Trapaneze preko kuvane testenine, kao što su makaroni, pene, taljatele, farfale.
Špagete sa pestom Trapaneze su klasično jelo....
16. okt.
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaIspitivanja su pokazala da nakon samo godinu dana upotrebe ovo brašno dovodi do značajnih poboljšanja brojnih zdravstvenih indikatora koji se odnose na bolesti srca i dijabetes....
29. sep.
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaDivlji luk je poznat i kao sibirski luk i vlašac. To je prolećna biljka koja više liči na beli luk nego na luk. Može se konzumirati svež, kao i sastojak salata i drugih jela.
Ova biljka ima zdravstvene koristi i...
26. sep.
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu.
Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
23. dec.
ŠafranKulinarska upotreba šafrana
Jaka neobična aroma šafrana i sposobnost da oboji jela osigurava mu široku upotrebu kao začin. Koristi se u poslastičarstvu pri pripremi keksa, torti, puding, kolača, kora....
11. jun
Svojstva i primene šafranaDa biste dobili jedan kilogram gotovog šafrana, potrebno je da koristite oko dvesta hiljada cvetova šafrana. Danas je Iran najveći proizvođač šafrana, u provinciji Horasan se proizvodi 96% svetskog šafrana....
05. avgust
Tilapija sa sosom od šafranaPoslužite raskošnu belu i krhku ribu sa aromatičnim sosom od šafrana.
Po želji pospite dodatno filete lepim maslinovim uljem.
Prijatno sa tilapijom sa sosom od šafrana!...
16. jul
Prolećna salata šafraniNa kraju se salata od povrća poslužuje posuta suncokretovim semenkama i dekorisana šafranima od šargarepa i kornetima kukuruznog čipsa.
Prolećna salata šafrani je gotova....
16. avgust
Šafran - najskuplji među začinimaDanas je Iran glavni proizvođač šafrana, a slede ga Indija, Grčka i Španija....
27. april
Osobuko sa rižotom od šafrana (Osobuko Milaneze)Poslednja tečnost koja se dodaje je od šafrana, kroz cediljku, dok se periodično tokom kuvanja meša pažljivo da se ne oštete zrna pirinča....
08. sep.
Praktična upotreba kore pomorandžePre upotrebe kore od pomorandže u prehrambene svrhe, ne smete zaboraviti da ih potopite u vodu na oko 24 sata....
14. jun
Seme celera - zdravstvena upotrebaCeler se smatra rođakom peršuna i ima mnogo dokazanih zdravstvenih koristi. Ova povrtna kultura se koristi u različitim jelima u svom svojstvu hrane, tako što svojim specifičnim ukusom dopunjava ukus mnogih jela.
Seme...
04. maj
Kulinarske tajne ukusne pitePita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo....
20. mart
Bundeva Matilda - koristi i kulinarska primenaMeđutim, za gurmane su važniji kvaliteti ukusa Matilda bundeve i njena upotreba u raznim receptima sa bundevom, ali ne treba zanemariti ni zdravstvene koristi....
14. nov.
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuPraznovanje Raspeća i Vaskrsenja Isusa Hrista nije svuda jedno te isto kada govorimo o kulinarskim ponudama....
14. januar