Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od jagnjeće glave i iznutricaOperite jagnjeću glavu i ubacite je u šerpu sa vodom. Kuvajte je dok meso ne krene da se odvaja od kostiju. Sklanjajte penu ako ima potrebe....
13. dec.
Supa od jagnjeće glave s graškomJagnjeća glava se kuva u vodi u ekspres loncu dok ne bude gotova. Nakon što se skuva izvadi se i ohladi, očisti se od kostiju i meso se iskida na parčiće....
07. jun
Kulinarske tajne ukusne piteDruga glavna stvar je da se pita peče u šporetu na drva ili peći. To će obezbediti da vaša pita ima nesvakidašnji ukus.
Ako koristite gotove kore za pitu, evo šta treba da znate:
Prvo, veoma je važan nadev....
20. mart
Supa od jagnjeće glaveSkuvamo glave, očistmo od kostiju i isčemo na sitno (uključujući i mozak).
Propržimo blago luk, paprike i paradajz. Dodajemo meso i nakon oko 5 minuta vodu i mleko....
04. april
Čorba od jagnjeće glaveČorbu od jagnjeće glave poslužite sa biberom i sitno iseckanim peršunom....
31. maj
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
04. mart
Čorbica od jagnjeće glave, srca i plućaČorbica od jagnjeće glave, srca i pluća je spremna....
03. avgust
Ukusne tajne cvekleZato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle:
Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
01. dec.
Ukusne tajne pirinčaEvo nekoliko ukusnih tajni pirinča:
1. Tajna: Kako da napravimo pirinač koji se ne lepi?
Za pirinač koji se lepi treba prethodno veoma dobro da ga operete. Tajna je da ga operete u hladnoj vodi baren 5 puta....
23. sep.
Tajne ukusne boranijeAko pratite ove proste kulinarske savete, onda ćete lako moći da pripremite boraniju tako da bude sočna i ukusna. Može poslužiti kao salata, ali i kao lagan zapečeni ragu od povrća....
18. jun
Pihtije od svinjske glave u teglamaGlava se dobro skuva sa malo soli, a pena se odvaja pri kuvanju.
Otkoštava se, puni se u tegle čvrsto i preliva vodom.
Tegle se zatvaraju i sterilišu 20 minuta....
23. feb.
Ukusne tajne kiselog kupusaAko u kacu stavite 1-2 glavice rena, zagarantovaćete dugotrajno očuvanje čvrstoće i ukusa kiselog kupusa....
25. feb.
Ukusne tajne škembe čorbeAli osim toga je veoma ukusna i hranjiva. Ali, da li znate kako se priprema? Otkrićemo vam nekoliko tajni o škembe čorbi....
28. sep.
Ukusne tajne pileće supeEvo nekoliko ukusnih tajni pileće supe koje možete da iskoristite tokom njene pripreme i da zasijate u kuhinji!...
28. sep.
Tajne ukusne mlečne piteZa ljubitelje mešanja satkog i slanog ukusa ova pita je neverovatno ukusna.
Mlečnu pitu uvek isecite na parčad, kada se ohladi....
29. sep.
Tajne ukusne pačje džigericeUz pomoć njega će jelo biti aromatičnije i sos će biti gušći, pa će sve celokupno imati nezaboravan ukus i laganu konzistenciju....
26. mart
Kulinarske tajne kod obrade kestenaEvo nekoliko kulinarskih tajni za jednostavnu obradu kestena:
Da bi se olakšao postupak, kesten se kuva oko 3 minuta u nekoj biljnoj masnoći. Ljušti se pre potpunog hlađenja....
28. okt.
Tajna ukusne fokačePostoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
20. feb.
Tajna ukusne ćurkeZamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža.
Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
25. mart
Ćorba od svinjske glave u ekspres loncuSvinjska glava, očišćena i prepolovljena na 3-4 dela, se stavlja u ekspres lonac. Naliva se voda, da prekrije glavu i stavlja se jedna ravna kašika soli.
Nakon što provri voda, glava se kuva 40-50 minuta....
25. jun
Ukusne tajne piletine sa pirinčemAli koji je tajni recept piletine sa pirinčem?
Evo ukusnih tajni piletine sa pirinčem!
Više masnoće
Da bi bili ukusno i lepo, treba da stavite više masti. Katergorični su dobri kuvari....
14. nov.
Tajne ukusne salate od krompiraGlavni sastojak jela jeste kuvani krompir, koji se dopunjuje sa drugim namirnicama (marninirani krastavčići, jaja, luk, slanina, itd.)
Svi drugi sastojci se obično seku na kockice i mešaju se sa dodacima....
27. jun
Tajne ukusnog pilavaDosta domaćica je probalo da otkriju tajne kako se on sprema. Isprobavaju razne recepte, ali ne ide svima od ruke spremanje ovog kulinarskog remek-dela....
26. maj