Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od jagnjeće glave i iznutricaČorba od jagnjeće glave i iznutrica
13. dec.
Operite jagnjeću glavu i ubacite je u šerpu sa vodom. Kuvajte je dok meso ne krene da se odvaja od kostiju. Sklanjajte penu ako ima potrebe....
Supa od jagnjeće glave s graškomSupa od jagnjeće glave s graškom
07. jun
Jagnjeća glava se kuva u vodi u ekspres loncu dok ne bude gotova. Nakon što se skuva izvadi se i ohladi, očisti se od kostiju i meso se iskida na parčiće....
Kulinarske tajne ukusne piteKulinarske tajne ukusne pite
20. mart
Druga glavna stvar je da se pita peče u šporetu na drva ili peći. To će obezbediti da vaša pita ima nesvakidašnji ukus. Ako koristite gotove kore za pitu, evo šta treba da znate: Prvo, veoma je važan nadev....
Čorba od jagnjeće glave sa pirinčemČorba od jagnjeće glave sa pirinčem
31. mart
Čorba od jagnjeće glave sa pirinčem je mnogo ukusna!...
Meze od jagnjeće glaveMeze od jagnjeće glave
15. nov.
Meze od jagnjeće glave je veoma ukusno....
Supa od jagnjeće glaveSupa od jagnjeće glave
04. april
Skuvamo glave, očistmo od kostiju i isčemo na sitno (uključujući i mozak). Propržimo blago luk, paprike i paradajz. Dodajemo meso i nakon oko 5 minuta vodu i mleko....
Čorba od jagnjeće glaveČorba od jagnjeće glave
31. maj
Čorbu od jagnjeće glave poslužite sa biberom i sitno iseckanim peršunom....
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaTajna ukusnih jagnjećih iznutrica
04. mart
Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
Čorbica od jagnjeće glave, srca i plućaČorbica od jagnjeće glave, srca i pluća
03. avgust
Čorbica od jagnjeće glave, srca i pluća je spremna....
Ukusne tajne cvekleUkusne tajne cvekle
01. dec.
Zato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle: Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
Ukusne tajne pirinčaUkusne tajne pirinča
23. sep.
Evo nekoliko ukusnih tajni pirinča: 1. Tajna: Kako da napravimo pirinač koji se ne lepi? Za pirinač koji se lepi treba prethodno veoma dobro da ga operete. Tajna je da ga operete u hladnoj vodi baren 5 puta....
Tajne ukusne boranijeTajne ukusne boranije
18. jun
Ako pratite ove proste kulinarske savete, onda ćete lako moći da pripremite boraniju tako da bude sočna i ukusna. Može poslužiti kao salata, ali i kao lagan zapečeni ragu od povrća....
Pihtije od svinjske glave u teglamaPihtije od svinjske glave u teglama
23. feb.
Glava se dobro skuva sa malo soli, a pena se odvaja pri kuvanju. Otkoštava se, puni se u tegle čvrsto i preliva vodom. Tegle se zatvaraju i sterilišu 20 minuta....
Ukusne tajne kiselog kupusaUkusne tajne kiselog kupusa
25. feb.
Ako u kacu stavite 1-2 glavice rena, zagarantovaćete dugotrajno očuvanje čvrstoće i ukusa kiselog kupusa....
Ukusne tajne škembe čorbeUkusne tajne škembe čorbe
28. sep.
Ali osim toga je veoma ukusna i hranjiva. Ali, da li znate kako se priprema? Otkrićemo vam nekoliko tajni o škembe čorbi....
Ukusne tajne pileće supeUkusne tajne pileće supe
28. sep.
Evo nekoliko ukusnih tajni pileće supe koje možete da iskoristite tokom njene pripreme i da zasijate u kuhinji!...
Tajne ukusne mlečne piteTajne ukusne mlečne pite
29. sep.
Za ljubitelje mešanja satkog i slanog ukusa ova pita je neverovatno ukusna. Mlečnu pitu uvek isecite na parčad, kada se ohladi....
Tajne ukusne pačje džigericeTajne ukusne pačje džigerice
26. mart
Uz pomoć njega će jelo biti aromatičnije i sos će biti gušći, pa će sve celokupno imati nezaboravan ukus i laganu konzistenciju....
Kulinarske tajne kod obrade kestenaKulinarske tajne kod obrade kestena
28. okt.
Evo nekoliko kulinarskih tajni za jednostavnu obradu kestena: Da bi se olakšao postupak, kesten se kuva oko 3 minuta u nekoj biljnoj masnoći. Ljušti se pre potpunog hlađenja....
Tajna ukusne fokačeTajna ukusne fokače
20. feb.
Postoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
Tajna ukusne ćurkeTajna ukusne ćurke
25. mart
Zamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža. Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
Ćorba od svinjske glave u ekspres loncuĆorba od svinjske glave u ekspres loncu
25. jun
Svinjska glava, očišćena i prepolovljena na 3-4 dela, se stavlja u ekspres lonac. Naliva se voda, da prekrije glavu i stavlja se jedna ravna kašika soli. Nakon što provri voda, glava se kuva 40-50 minuta....
Ukusne tajne piletine sa pirinčemUkusne tajne piletine sa pirinčem
14. nov.
Ali koji je tajni recept piletine sa pirinčem? Evo ukusnih tajni piletine sa pirinčem! Više masnoće Da bi bili ukusno i lepo, treba da stavite više masti. Katergorični su dobri kuvari....
Tajne ukusne salate od krompiraTajne ukusne salate od krompira
27. jun
Glavni sastojak jela jeste kuvani krompir, koji se dopunjuje sa drugim namirnicama (marninirani krastavčići, jaja, luk, slanina, itd.) Svi drugi sastojci se obično seku na kockice i mešaju se sa dodacima....
Tajne ukusnog pilavaTajne ukusnog pilava
26. maj
Dosta domaćica je probalo da otkriju tajne kako se on sprema. Isprobavaju razne recepte, ali ne ide svima od ruke spremanje ovog kulinarskog remek-dela....