Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Milibrot jedne makedonske devojke - MorenaRerna 165 stepeni.
Po izboru kalup za pečenje, obložen papirom za pečenje.
U posudu miksera u kojoj ćemo mesiti testo rastvorimo kvasac u malo mlakog mleka, 1 kašičicom šećera i brašnom da dobijemo mokro testo. Ostavimo...
05. nov.
Italijanske tripiceOvo je recept iz Italije originalnog naziva «TRIPPA ALLA ROMANA»
Na ulju propržiti luk, potom dodati seckanu slaninu, tucanu papriku i pripremljeno povrće.
Posle par minuta dodati isečene škembiće I blago propržiti,...
07. maj
Italijanske brusketeStavite da se zapeče sa jedne strane u plehu, namazanim maslacem - kriške treba da se zapeku odozgo, a unutrašnjost da ostane meka.
Na svaku krišku stavite smesu od paradajza i servirajte italijanske bruskete....
22. april
Italijanske ćufteMleveno meso sjedniti sa narendanim lukom, belim lukom, prezlama, maslinama, origanom i peršunom.
Po ukusu posoliti i pobiberiti. Oblikovati male ćufte, pa ih pržiti na vrućem ulju....
03. jun
Seoska supa od luka moje babePo želji supa može da se malo zgusne jednom kašikom brašna, rastvorenim u vodi.
Pri serviranju može da se začini dodatno sa sirćetom....
06. dec.
Cornetti - italijanske kifliceUvijanje italijanskih kiflica se vrši na isti način.
Italijanske kiflice Cornetti se peku na 200 stepeni otprilike 20 minuta i poslužuju se sa slatkom ili nečim slanim....
01. maj
Italijanske palačinke od tikvicaItalijanske palačinke od tikvica koje podsećaju na ćuftice od tikvica.
Tikvice se izrendaju na krupno rende, posole se, izmešaju se i ostavljaju se na 5 - 7 minuta....
23. jun
Italijanske piškote sa bademimaGotovi parčići piškote se potapaju jednim krajem u čokoladu i ostavljaju se na papiru da se potpuno ohlade.
Beleška: testo je pri spremanju izuzetno lepljivo i može da se pomogne širokom špatulom za testo pri radu....
03. feb.
Italijanske grisine sa majčinom dušicomIzuzetno ukusne i aromatične biljne italijanske grisine sa majčinom dušicom, bosiljkom i estragonom, pogodne su za usput, piknik, poslepodnevnu užinu, zabavu ili umesto kokica u romatičnom bioskopu u bašti pod nebom!...
15. maj
Italijanske kiflice sa kremom MaritociU posudu stavite mleko, 1 kašičicu šećera, suvi kvasac i 1 kašiku od brašna.
Dobro promešajte i ostavite 30 minuta na toplom mestu.
Zatim dodajte umućeno jaje, preostali šećer, med i koricu pomorandže.
Pomešajte...
25. maj
Ružne italijanske orasnice (Brutti ma buoni)Rerna - 170 stepeni;
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Belanca sipamo u odgovarajuću šerpu zajedno sa sokom od limuna, stavljamo na vatru na 4 stepen od mogućih 9.
Počinjemo da mutimo mikserom na maksimalnoj...
18. jul
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjeItalijanske domaćice poznate su po tome što kuvaju sve na oko....
10. okt.
Italijanski sosevi za špageteJedan od klasičnih italijanskih soseva za špagete je sa pavlakom.
On se priprema lako i dodaje se direktno u šerpu u kojoj su se kuvale špagete. One su mnogo ukusne i sa pesto sosom....
22. jun
Panetone - italijanski božićni kolačZanimljivo je reći da italijansko pecivo ne samo da zadovoljava naše nepce, već služi i u razne druge svrhe....
31. dec.
Ventričina - savršena italijanska salamaOsnovni proizvod je u panorami italijanskih kobasica i sušenog mesa....
26. okt.
Italijanske proteinske piškote sa brašnom od konopljeU posudi umutiti jaja, sitno naseckane urme ili prethodno umućene sa malo vode ili jednim jajem, brašna, orašasto voće i kajsije, krupno naseckane, narendanu koru pomorandže i vanilu.
Dobija se veoma gusta smesa....
07. jun
Klasične italijanske ćuftice u sosu od paradajzaNatopiti kockice hleba naribanim lukom i sokom koji je pustio.
Mleveno meso izručiti u odgovarajuću činiju, dodati luk sa hlebom i sve ostale sastojke, osim ulja.
Rukom umesti masu, formirati ćuftice i propržiti ih...
09. feb.
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Italijanske palačinke sa nadevom od rikote i spanaćaBeleška: Za recept italijanske palačinke sa nadevom od rikote i spanaća (Italian Crespelle al Forno con Ricotta e spinaci) posuda za pečenje koju sam korisitla je za 6 poređanih palačinki....
27. dec.
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaTo je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kuvanu cveklu ne treba ljuštiti nožem, već dok je još topla, ali ne vrela, da se ne bi opekli, ljuštimo je rukama;
- Za salatu cvekla se kuva oljuštena i isečena na kriške, dok se u vodu doda jedna kašika sirćeta...
31. mart
Kulinarski trikovi u spremanju luka- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi;
- Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
24. mart