Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trikovi kod spremanja klenaNajbolja varijanta za spremanje klena jeste da ga ispečete u rerni. Možete dodati luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta jeste da ga napunite. Zavisno od toga kolika je riba....
29. sep.
Trikovi kod spremanja prepelicePrepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
28. sep.
Kulinarski trikovi u spremanju lukaPre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji;
- Crni luk se seče samo na kolutove;
- Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
24. mart
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeMalo mesa ili slanine mogu učiniti da pasulj bude još ukusniji.
Druga slika je demonstracija jednog tanjira oljuštenog pasulja....
11. okt.
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaTo je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1....
26. feb.
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaAli da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
1....
26. dec.
Finese kod spremanja spanaćaKulinarska upotreba spanaća
Korak 1: Pripremite spanać. Oštrim nožem uklonite listove sa debelog stabla.
Korak 2: Držite spanać u toploj vodi nekoliko minuta kako biste uklonili pesak i druge čestice....
30. april
Specifičnosti kod spremanja prazilukaDruga zanimljiva kombinacija je praziluk sa pasuljem i slaninom u rerni. Čak i su sarme od kupusa ukusnije ako ih spremite sa prazilukom....
07. feb.
Pravila kod kuvanja pasulja, probajte recepte za Janiju od boranije, Posni pasulj, Pasulj sa kiselim kupusom, Pasulj u đuvečari, Kuvani pasulj u flaši, Pasulj sa kobasicom, Gravče na tavče, Pasulj u punjenenim paprikama, Pečeni pasulj...
16. okt.
Trikovi kod prženja ćufticaU osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila.
Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso. Najbolje...
19. jul
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuAko još uvek niste pekli meso na roštilju, dobro je da znate pojedine trikove za pripremu mesa na roštilju:
- Kada spremate sa pravim roštiljem, a ne električnim, obezbedite kvalitetna drva za vatru....
02. okt.
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviKad smo kod teme o kiselom kupusu, preporučujemo da pogledate još:
- greške u spremanju kiselog kupusa;
- pripremanje kiselog kupusa za brzu konzumaciju;
- kiseli kupus u teglama;
- jela sa kiselim kupusom;...
09. dec.
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomOcedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
09. april
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofSvako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat.
Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
11. jul
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuAko pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
06. mart
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj u kukeruOtvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje.
Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
14. jul
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Specifičnosti kod spremanja sa lisnatim testomKod spremanja sa lisnatim testom bi trebalo znati specifičnosti, kako bi jela uvek bila ne samo ukusna, već i da lepo izgledaju....
05. mart