Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Najbolja varijanta za spremanje klena jeste da ga ispečete u rerni. Možete dodati luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta jeste da ga napunite. Zavisno od toga kolika je riba....
Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelice
28. sep.
Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji; - Crni luk se seče samo na kolutove; - Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeTrikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jede
11. okt.
Malo mesa ili slanine mogu učiniti da pasulj bude još ukusniji. Druga slika je demonstracija jednog tanjira oljuštenog pasulja....
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle treba...
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1....
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaća
30. april
Kulinarska upotreba spanaća Korak 1: Pripremite spanać. Oštrim nožem uklonite listove sa debelog stabla. Korak 2: Držite spanać u toploj vodi nekoliko minuta kako biste uklonili pesak i druge čestice....
Specifičnosti kod spremanja prazilukaSpecifičnosti kod spremanja praziluka
07. feb.
Druga zanimljiva kombinacija je praziluk sa pasuljem i slaninom u rerni. Čak i su sarme od kupusa ukusnije ako ih spremite sa prazilukom....
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasulja
16. okt.
, probajte recepte za Janiju od boranije, Posni pasulj, Pasulj sa kiselim kupusom, Pasulj u đuvečari, Kuvani pasulj u flaši, Pasulj sa kobasicom, Gravče na tavče, Pasulj u punjenenim paprikama, Pečeni pasulj...
Trikovi kod prženja ćufticaTrikovi kod prženja ćuftica
19. jul
U osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila. Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso. Najbolje...
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuSpecifičnosti kod spremanja na roštilju
02. okt.
Ako još uvek niste pekli meso na roštilju, dobro je da znate pojedine trikove za pripremu mesa na roštilju: - Kada spremate sa pravim roštiljem, a ne električnim, obezbedite kvalitetna drva za vatru....
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviSpremanje kiselog kupusa: cake i trikovi
09. dec.
Kad smo kod teme o kiselom kupusu, preporučujemo da pogledate još: - greške u spremanju kiselog kupusa; - pripremanje kiselog kupusa za brzu konzumaciju; - kiseli kupus u teglama; - jela sa kiselim kupusom;...
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomSiromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukom
09. april
Ocedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglof
11. jul
Svako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat. Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Ako pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje. Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Specifičnosti kod spremanja sa lisnatim testomSpecifičnosti kod spremanja sa lisnatim testom
05. mart
Kod spremanja sa lisnatim testom bi trebalo znati specifičnosti, kako bi jela uvek bila ne samo ukusna, već i da lepo izgledaju....