Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomBeli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom:
- Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
23. mart
Saveti za bolju pripremu roštiljaOvo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme.
5....
07. maj
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaZa pohovanje vam je potrebno: 3 jajeta, ulje, prezle
Način pripreme: Skuvajte pasulj i ostavite ga da se dobro ocedi....
04. feb.
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaPirinač uvek možete da pripremite, ali neće vas uvek ukus konkretnog jela iznenaditi i očarati. To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Kulinarski trikovi u spremanju luka- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi;
- Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
24. mart
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1....
26. feb.
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofSvako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat.
Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
11. jul
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuAko pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
06. mart
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
15. maj
Marinada za roštilj sa ruzmarinomPomešajte ulje, beli luk, peršun, ruzmarin i biber, pa dobijenom marinadom namazati svako parče mesa, koje je pripremljeno za pečenje na roštilju.
Meso ostaviti da upije marinadu 2 sata, i nakon toga ga peći....
10. jun
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Kulinarska pravila prilikom kuvanja pilećih želudaca
- Pileći želuci se obično kuvaju od 15-40 minuta u zavosnosti od starosti ptice....
09. jul
Otkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštiljuEksperti u ovoj oblasti kažu da svako ko odluči da pripremi šnicle na roštilju pravi jednu veliku grešku....
19. april
Barbun na roštilju sa ruzmarinomPečemo na zagrejanom roštilju u posudi za pečenje u rerni između 4 i 10 minuta sa svake strane - spram veličine ribe.
Serviramo odmah sa parčetom hleba i zelenom salatom....
01. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadomUgrejte roštilj i namažite ga sa malo maslinovog ulja.
Pecite pastrmku sa obe strane. Servirajte sa svežom salatom ili prilogom po želji....
27. sep.
Oslić na roštilju sa školjkamaMažemo maslinovim uljem i stavljamo na roštilj kožom na dole. Pečemo 8-10 minuta i okrećemo s druge strane pečemo isto toliko....
30. maj
Orada na roštilju sa biljkamaOradu na roštilju sa biljkama poslužite sa prilogom od krompira ili prema vašoj želji i ukusu....
30. sep.
Pileći i svinjski roštilj u savršenoj marinadiPrethodno ugrejte roštilj na visoku temperaturu.
Namažite ga. Izbaacite marinadu i pecite i piletinu, i svinjetinu 6 do 8 minuta sa svih strana....
03. dec.
Ćufte na roštilju sa sotiranim pečurkamaĆufte na roštilju sa sotiranim pečurkama su gotove....
22. sep.
Šnicle na roštilju sa kuvanim kukuruzomZagrejte roštilj i stavite začinjene šnicle. Okrenite ih za vreme pečenja, da se svuda ravnomerno ispeku. Poslužite šnicle sa toplim kuvanim kukuruzom....
25. april
Losos na roštilju sa pečenim povrćemTakođe pripremite flašu traminca za ovaj losos na roštilju sa pečenim povrćem.
Živeli!...
09. april
Pileće šnicle na roštilju sa prilogomPecite šnicle na roštilju. Stavite ih u odgovarajuću posudu i ostavite da se odmore. Poslužite ukusne pileće šnicle na žaru sa prilogom od sotiranog krompira....
16. maj