Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kuvani kukuruzKukuruz očistite od svile i listova. Možete ga iseći na pola, a možete ih ostaviti i cele.
Poređajte u šerpu jedan do drugog i prelijte vodom. Preko stavite listove i pritisnite tanjirom....
Kuvani kukuruz sa maslacemOstavite maslac u zamrzivač da se stegne.
Za to vreme skuvajte kukuruz u dovoljnoj količini posoljene vode.
Svaki klip skuvanog kukuruza se natrlja aromatičnim maslacem i servira se sa solju po ukusu....
Kuvani kukuruz u ekspres loncuPo želji namažite kukuruz maslcem i pospite rendanim parmezanom.
Neka vam je slatko!
Napomena: Nemojte bacati vodu iz kuvanog kukuruza. Procedite je i pijte hladnu i po želji zaslađenu....
Kuvani kukuruz sa maslacem i kačkavaljemKada je gotov, kuvani kukuruz pospite solju i izrendanim kačkavaljem i namažite maslacem i istucanim belim lukom.
Uživajte u ovom toliko ukusnom kuvanom kukuruzu sa maslacem i kačkavaljem....
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Važno je da proces kuvanja kukuruza bude zaustavljen tako da se na zrnu kukuruza ne formiraju ružni nabori koje bi neko mogao pogrešno da protumači kao stara zrna kukuruza....
Šta da jedemo za zdrave kosti?Nezdrava ishrana i način života u stolici glavni su uzroci problema u vezi sa koštanim sistemom. Osteoporoza je bolest skeleta koju karakteriše niska gustina i sveukupno propadanje koštanog tkiva. To je bolest od globalnog...
Kako se kuva kukuruzMožete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu. Oba načina kuvanja imaju svoje prednosti u smislu ukusa i serviranja.
Kukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu....
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Njena unikatna mešavina skroba, peroteina i drugih rastvorljivih biljnih čvrstih materija koje su migrirale iz semenki u vodu tokom procesa kuvanja, daje akvafabi širok spektar svojstava emulgovanja, pene, vezivanja, želatiziranja...
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
KukuruzPostoji varijanta kuvano-pečenog kukuruza - prvo se kuva, nakon čega se zapeče na roštilju. Mnogo je ukusan i pikantan....
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoAromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %). Generalno teobromin deluje...
Šta da jedemo kod gihta?Mogu se koristiti i neki biljni čajevi - lipa, kamilica, šipak i kukuruzna svila. Svojim blagim diuretičkim dejstvom podržavaju eliminaciju mokraćne kiseline....
Zašto treba da jedemo jajaU poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne.
U stvari, jaja su bogata hranljivim sastojcima, uključujući i najvažnije vitamine, minerale i antioksidanse, koji pomažu u borbi...
Da li pravilno jedemo avokado?Popularna naučna organizacija Američko dijetetsko društvo nedavno je objavila studiju pod naslovom Kako da izvučete maksimalne koristi za svoje zdravlje dok jedete avokado....
Kako da pravilno jedemo banane?Banana je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka. Za njenu domovinu se smatra Malajski arhipelag, gde je stanovništvo koristilo banane kao hranu za dopunu ishrane ribom. Ime banana potiče od arapske reči banan, što znači...
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Kako da napravimo kuvano testoKuvano testo je vazdušasto i kao posledica kuvanja uspeva da naraste upravo zbog pare, koja se stvara tokom njegove pripreme....