bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kuvani kukuruzKuvani kukuruz
24. sep.
Kukuruz očistite od svile i listova. Možete ga iseći na pola, a možete ih ostaviti i cele. Poređajte u šerpu jedan do drugog i prelijte vodom. Preko stavite listove i pritisnite tanjirom....
Kuvani kukuruz sa maslacemKuvani kukuruz sa maslacem
26. nov.
Ostavite maslac u zamrzivač da se stegne. Za to vreme skuvajte kukuruz u dovoljnoj količini posoljene vode. Svaki klip skuvanog kukuruza se natrlja aromatičnim maslacem i servira se sa solju po ukusu....
Kuvani kukuruz u ekspres loncuKuvani kukuruz u ekspres loncu
20. jul
Po želji namažite kukuruz maslcem i pospite rendanim parmezanom. Neka vam je slatko! Napomena: Nemojte bacati vodu iz kuvanog kukuruza. Procedite je i pijte hladnu i po želji zaslađenu....
Kuvani kukuruz sa maslacem i kačkavaljemKuvani kukuruz sa maslacem i kačkavaljem
03. sep.
Kada je gotov, kuvani kukuruz pospite solju i izrendanim kačkavaljem i namažite maslacem i istucanim belim lukom. Uživajte u ovom toliko ukusnom kuvanom kukuruzu sa maslacem i kačkavaljem....
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Važno je da proces kuvanja kukuruza bude zaustavljen tako da se na zrnu kukuruza ne formiraju ružni nabori koje bi neko mogao pogrešno da protumači kao stara zrna kukuruza....
Šta da jedemo za zdrave kosti?Šta da jedemo za zdrave kosti?
25. januar
Nezdrava ishrana i način života u stolici glavni su uzroci problema u vezi sa koštanim sistemom. Osteoporoza je bolest skeleta koju karakteriše niska gustina i sveukupno propadanje koštanog tkiva. To je bolest od globalnog...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu. Oba načina kuvanja imaju svoje prednosti u smislu ukusa i serviranja. Kukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu....
Kuvani brokoli za garnirungKuvani brokoli za garnirung
11. januar
Pogodan je za garnirung, grickanje između obroka ili kao dodatak salatama i glavnim jelima....
Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minutaTrik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minuta
15. avgust
Kuvani kukuruz je nešto što sa velikim zadovoljstvom pripremamo leti....
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?
15. maj
Šta treba da jedete i pijete tokom bolesti kako biste poboljšali svoje stanje? Mnogo tečnosti Kada se osećate loše, telu je potrebno mnogo tečnosti....
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?
04. dec.
Njena unikatna mešavina skroba, peroteina i drugih rastvorljivih biljnih čvrstih materija koje su migrirale iz semenki u vodu tokom procesa kuvanja, daje akvafabi širok spektar svojstava emulgovanja, pene, vezivanja, želatiziranja...
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
KukuruzKukuruz
06. jun
Postoji varijanta kuvano-pečenog kukuruza - prvo se kuva, nakon čega se zapeče na roštilju. Mnogo je ukusan i pikantan....
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamo
16. mart
Aromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %). Generalno teobromin deluje...
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Ne treba puno da kuvate beli luk, zato što bi to dovelo do gubljenja njegovih hranljivih sastojaka. Zato stavite maksimum 10 minuta pre kuvanja....
Kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeruKako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru
18. nov.
Zašto da ne jedemo više ovsenih pahuljica, pošto se one smatraju jednom od najzdravijih hrana na svetu?...
Šta da jedemo kod gihta?Šta da jedemo kod gihta?
06. januar
Mogu se koristiti i neki biljni čajevi - lipa, kamilica, šipak i kukuruzna svila. Svojim blagim diuretičkim dejstvom podržavaju eliminaciju mokraćne kiseline....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
U poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne. U stvari, jaja su bogata hranljivim sastojcima, uključujući i najvažnije vitamine, minerale i antioksidanse, koji pomažu u borbi...
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Popularna naučna organizacija Američko dijetetsko društvo nedavno je objavila studiju pod naslovom Kako da izvučete maksimalne koristi za svoje zdravlje dok jedete avokado....
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Sve ovo ne znači da kuvana jaja potpuno menjaju sirova jaja, ali zdrava raznovrsnost nikada nije na odmet...
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Banana je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka. Za njenu domovinu se smatra Malajski arhipelag, gde je stanovništvo koristilo banane kao hranu za dopunu ishrane ribom. Ime banana potiče od arapske reči banan, što znači...
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kuvano testo je vazdušasto i kao posledica kuvanja uspeva da naraste upravo zbog pare, koja se stvara tokom njegove pripreme....