Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kuvani kukuruzKukuruz očistite od svile i listova. Možete ga iseći na pola, a možete ih ostaviti i cele.
Poređajte u šerpu jedan do drugog i prelijte vodom. Preko stavite listove i pritisnite tanjirom....
24. sep.
Kuvani kukuruz sa maslacemOstavite maslac u zamrzivač da se stegne.
Za to vreme skuvajte kukuruz u dovoljnoj količini posoljene vode.
Svaki klip skuvanog kukuruza se natrlja aromatičnim maslacem i servira se sa solju po ukusu....
26. nov.
Kuvani kukuruz u ekspres loncuPo želji namažite kukuruz maslcem i pospite rendanim parmezanom.
Neka vam je slatko!
Napomena: Nemojte bacati vodu iz kuvanog kukuruza. Procedite je i pijte hladnu i po želji zaslađenu....
20. jul
Kuvani kukuruz na pari u multikukeruSipajte jednu šolju vode u posudu za kuvanje u multikuker i stavite rešetku.
Očistite kukuruz od listova i poređajte preko rešetke za kuvanje na pari....
25. jul
1
Kuvani kukuruz sa maslacem i kačkavaljemKada je gotov, kuvani kukuruz pospite solju i izrendanim kačkavaljem i namažite maslacem i istucanim belim lukom.
Uživajte u ovom toliko ukusnom kuvanom kukuruzu sa maslacem i kačkavaljem....
03. sep.
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto da jedemo sirova jaja?Sve ovo ne znači da kuvana jaja potpuno menjaju sirova jaja, ali zdrava raznovrsnost nikada nije na odmet...
18. mart
Zašto da jedemo više avokada?Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Ne propustite ovaj sastojak, jer ne samo da dodaje prijatan ukus mnogim jelima, već je i jednostavan za kuvanje.
Većina kuvara donedavno nije koristila kiseljak u svojim jelovnicima....
09. maj
Zašto da jedemo više pikantnih jelaU ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto.
Mišljenja o njima variraju gotovo...
20. dec.
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
21. sep.
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Brokoli za zdrave oči
Brokoli se jede i za zdrave oči. Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
09. januar
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
Nakon što smo Vas izbliza upoznali sa fizalisom i njegovim svojstvima, vreme je da objasnimo zašto je korisno da konzumiramo fizalis u obliku čaja....
18. dec.
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? Bundeva je jedna od najkorisnijih povrtarskih kultura. Pokazuje i bogatstvo ukusnih kvaliteta i širok spektar zdravih primena za ljudsko telo.
Povrće je bogat izvor vlakana i antioksidanata. Omiljena bundeva pruža zaštitu...
16. januar
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?U ovom članku ćemo istražiti koristi od konzumacije soka od karfiola i zašto bi trebalo da bude deo vaše redovne ishrane....
05. april
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od listova breze treba da se kuva oko 20-30 minuta da bi se otkrila sva njegova korisna svojstva. Može se čuvati u termosu i razblažiti toplom vodom ako je prejak....
07. okt.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Osim toga, kuvani krompiri imaju blagi diuretski efekat. Korisno je da ih jedete kod bolesti bubrega i mokraćnih puteva....
18. dec.
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima.
Egzotična biljka potiče...
09. dec.
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Da li volite cveklu? Možda je dodajete u salatu zbog slatkog ukusa koji se lepo nadopunjuje sa ostalim sastojcima? Ili je koristite za razne energetske bombe u obliku šejka ili smutija? Čestitamo! Na pravom ste putu!...
06. dec.
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
09. avgust