Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Zlatno mleko VeganOvo zlatno mleko je egzotična i veoma ukusna kombinacija, izuzetno pogodna kako kod prvih simptoma prehlade ili gripa, tako i za smirenje i jačanje imuniteta.
Budite zdravi uz ovo zlatno mleko Vegan....
27. nov.
Kako da napravimo domaću jufkuNapavite udubljenje, u njega razbijte jedno po jedno jaje i dodajte so i sveže mleko.
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta....
14. jul
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuEto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
26. nov.
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Puding od pirinča Zlatno mlekoNapunite mleko sa pirinčem u čaše i pospite prstohvatom cimeta ili drugim vrstama topinga po vašem izboru.
Nadam se da će vam se dopasti puding od pirinča Zlatno mleko!...
12. feb.
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća koje je bogato šećerom....
17. nov.
Da pripremimo sami kore za pituMožete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima....
26. maj
Kako da pripremimo tunuTunjevina se izgnječi sa dve kašičice sosa iz konzerve, skrob se rastvara u nekoliko supenih kašika svežeg mleka. Jaja se umute i u njih se sipa preostalo mleko. Dobro se umuti i dodaje se skrob....
16. mart
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Koristi se samo sušena leblebija. Ako koristite kuvanu ili konzerviranu, na kraju ćete dobiti pire od leblebije, ali ne i brašno....
23. dec.
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaAko vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
17. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz.
Najbolje...
13. januar
Kako da koristimo sojino mleko?Sojino mleko je popularna alternativa i zamena za kravlje mleko na biljnoj osnovi....
27. avgust
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da sami napravite čokoladne mrviceUprkos tome, ako imate potrebe ili jednostavno imate želju da ukrasite kolače, koje često pravite, dobro je da naučite kako da mrvice pripremite sami....
07. okt.
Kako da sami uzgajate bejbi spanać?Spanać je jedno od najkorisnijih povrća zbog bogatog sadržaja proteina, ugljenih hidrata, vitamina (C, B1, B2, B6, PP, K), kao i folne kiseline i mineralnih supstanci (gvožđe, kalcijum, bakar, natrijum, kalijum,...
14. april
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKrompirici vedžis su gotovi, kada budu zlatne boje i imaju laganu koricu, koja je malo tamnije boje.
Servirajte sa svežom zelenom salatom....
07. mart
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAko ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.
Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
07. jul
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
01. okt.
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuUz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
28. jul