Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Zlatno mleko VeganZlatno mleko Vegan
27. nov.
Ovo zlatno mleko je egzotična i veoma ukusna kombinacija, izuzetno pogodna kako kod prvih simptoma prehlade ili gripa, tako i za smirenje i jačanje imuniteta. Budite zdravi uz ovo zlatno mleko Vegan....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Napavite udubljenje, u njega razbijte jedno po jedno jaje i dodajte so i sveže mleko. Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Eto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Puding od pirinča Zlatno mlekoPuding od pirinča Zlatno mleko
12. feb.
Napunite mleko sa pirinčem u čaše i pospite prstohvatom cimeta ili drugim vrstama topinga po vašem izboru. Nadam se da će vam se dopasti puding od pirinča Zlatno mleko!...
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?
17. nov.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća koje je bogato šećerom....
Da pripremimo sami kore za pituDa pripremimo sami kore za pitu
26. maj
Možete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tunjevina se izgnječi sa dve kašičice sosa iz konzerve, skrob se rastvara u nekoliko supenih kašika svežeg mleka. Jaja se umute i u njih se sipa preostalo mleko. Dobro se umuti i dodaje se skrob....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Kako sami pripremiti brašno od leblebije?
23. dec.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Koristi se samo sušena leblebija. Ako koristite kuvanu ili konzerviranu, na kraju ćete dobiti pire od leblebije, ali ne i brašno....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje...
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pržimo u ugrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Sojino mleko je popularna alternativa i zamena za kravlje mleko na biljnoj osnovi....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
Uprkos tome, ako imate potrebe ili jednostavno imate želju da ukrasite kolače, koje često pravite, dobro je da naučite kako da mrvice pripremite sami....
Kako da sami uzgajate bejbi spanać?Kako da sami uzgajate bejbi spanać?
14. april
Spanać je jedno od najkorisnijih povrća zbog bogatog sadržaja proteina, ugljenih hidrata, vitamina (C, B1, B2, B6, PP, K), kao i folne kiseline i mineralnih supstanci (gvožđe, kalcijum, bakar, natrijum, kalijum,...
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Krompirici vedžis su gotovi, kada budu zlatne boje i imaju laganu koricu, koja je malo tamnije boje. Servirajte sa svežom zelenom salatom....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ako ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati. Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....