Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lignje u maslacuLignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima.
U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
03. april
Lignje sa krompiromU dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira.
Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
09. maj
Pržene lignje u er frajeruStavljamo šajbne lignji u er frajer. Uključimo na 180 stepeni na 10-15 minuta, zavisi koliko želimo da budu prepečene. Pržimo lignje iz dva puta i potrebno je mešati.
Prijatno uz pržene lignje u er frajeru!...
18. avgust
Lignje sa laganim pohovanjemLignje očistite i operite. Isecite ih na kolutove, debljine jednog prsta.
Kukuruzni skrob se razblaži sa malo vode. U to se dodaju origano i so....
06. sep.
Pohovane lignje sa limunomGotove pohovane lignje vadimo hvataljkom i stavljamo na tanjir sa ubrusom.
Jedemo sa hladnim pivom i mnogo soka od limuna....
14. nov.
Lignje na mediteranski načinOperite i očistite lignje. Isecite ih na kružiće.
U posudu stavite prstohvat soli, lovorov list i limunov sok.
Dodajte lignje. Dobro promešajte....
05. nov.
Lignje sa hrskavim pohovanjemLignje se potapaju u smesu za pohovanje i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane.
Gotove pohovane lignje se serviraju sa kriškama limuna i hladnim pivom.
Prijatno!...
08. nov.
Pohovane lignje iz rerneLignje iseći na kolutove.
Brašno i skrob zamešati u jednu posudu, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezlu.
Kolutove lignje prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezlu....
03. mart
Pržene lignje sa kornfleksomZamrznute tube lignji se odmrznu i operu se. Oštrica noža se provuče pažljivo i odvoji se spoljašnji deo koji je kao celofan.
Odstrani se i unutrašnja ivica. Tube se iskeu na šajbne po 1 cm i osuše se....
18. april
Lignje na gril tiganjuNe sipa se cela količina jer će deo lignji ostati sirov. Nakon što uhvate blagu koricu okrećemo ih. Tako sa svakim kolutom.
Serviramo ih sa limunom....
20. april
Punjene lignje iz rerneOčistimo lignje.
Lignje punimo smesom i poređamo ih u pleh.
Možete ih staviti u foliju tako da ostanu sočnije. Ja sam stavila deo u foliju, druge sam poređala u pleh....
04. april
Marinirane lignje na roštiljuLepo namažemo lignju dobijenom marinadom i ostavljamo da odstoji na hladnom minimum 30 minuta, najbolje oko sat vremena.
Lignju pečemo na prethodno ugrejanom i namazanom roštilju dok ne bude gotova....
28. jul
Marinirane lignje na pločiOdvojite deo smese, a u preostalu potopite lignje i ostavite da se mariniraju 2-3 sata u frižideru....
06. jun
Lignje sa belim vinomStavite cele lignje, očišćene od umutrašnjosti. Vina je malo tako da bi trebalo da ispari i da samo ostavi miris.
3....
23. avgust
Lignje u sosu od belog lukaIzvadite gotove lignje iz salamure i isecite na prstenove ili trakice.
Kombinujte još tople lignje sa sosom i ostavite ih da se kuvaju još 20 minuta.
Predjelo lignje u sosu od belog luka je gotovo!...
27. maj
Punjene lignje na italijanski načinDobijenom smesom napunite lignje, nemojte ih puniti do vrha, inače će lignje pucati tokom kuvanja. Zatvorite ih čačkalicom....
24. avgust
Pržene lignje na najjednostavniji načinIspržene lignje se vade na papir, da se ocede od masnoće.
Nakon toga odmah se serviraju ukusne pržene lignje....
21. mart
Pohovane lignje sa kari sosomAko ne koristite fritezu, nego tiganj nemojte stavljati mnogo lignji da temepratura ne pada.
Gotove pohovane lignje izvadite na ubrus da se ocedi višak masti....
10. mart
Pohovane lignje sa Remulad sosomUmočite nekoliko kolutića lignji u kašu i zaim spustite u ulje.
Pržite samo 1 minut i zatim izvadite na ubrus, da se ocedi asnoća....
09. april
Lignje na žaru za ljubiteljePoslužite lignju uz pesto sos od peršuna, sosom od limuna i drugim aromatičnim dodacima po vašoj želji....
26. maj
Hrskave pohovane lignje sa pivomLingnje najpre očistite i dobro operite, zatim isecite na kolutove debljine oko 1 cm. Sipajte ih u posudu i prelijte pivom i sokom od pola limuna, ostavite ih da odstoje bar 30 minuta.
U drugoj posudi promešajte dve vrste...
02. nov.
Punjene lignje na grčki načinOčistite lignje, odvojite glavu i pipke, sitno ish iseckajte. Luk se sitno isecka, a paradajz se oljušti i izrenda....
21. avgust
Punjena lignja u sosuZa ovaj recept potrebna nam je veća lignja. Dužina lignje treba da bude od 20-25 cm....
05. april