Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Usoljeni limunIseći limun na 4 dela. Sipati jednu kašičicu soli u teglu, pa staviti prvi red limuna, pa preko tog reda posuti jednu kašičicu soli, ređati drugi red limuna, pa opet 1 kašičicu soli....
26. dec.
Limun štangliceDok se kora peče sprema se toping od limuna.
Opere se limun i iscedi si 45 ml soka. Ostatak od isceđenog limuna se zajedno sa korom iseče na parčiće....
25. nov.
Limun mafiniOperite limune i narendajte njihovu koru (oko 3 kašičice);
Iscedite sok od limuna (oko 100 ml);
U posudi umutite jaja sa šećerom;
Dodajte ulje, sok od limuna i rendanu koru;
Sve dobro promešajte;
U posebnoj...
22. april
Limun-uštipciDodati mleko, so, liker od limuna Limoncello i sok od limuna. Dobro promešati, pa na kraju dodati brašno i prašak za pecivo.
Smesu ostaviti 10 minuta....
21. feb.
LimunŠtetnost limuna
Limun i limeta su retko voće koje sadrži oksilate - prirodne materije koje se nalaze u biljkama. životinjama i čoveku....
19. maj
Prstenasta LimetaPrstenasta limeta je, kako se pokazalo, dobar izvor limunske kiseline.
Vrste prstenaste limete
Prstenasta limeta ima dosta vrsta koje se uglavnom određuju prema njenoj boji....
04. januar
Španska LimetaZeleni limun, poznatiji kao limeta, je ukusno i korisno citrusno voće, koje neverovatno liči na običan žuti limun, ali reč je o posbnoj vrsti voća....
27. nov.
Čizkejk limun maskarponeJedno po jedno se dodaju sva jaja, maskarpone, vanila, kora limuna i sok od limuna. Umuti se u krem.
5....
30. maj
Tart sa kremom od limete i jagodama bez glutenaZa to vreme pređite na spremanje krema od limuna.
Na fino rende izrendajte kore obe limete i nakon toga iscedite njihov sok.
Umutite 3 jaja i skrob. Dodajte u njih ceđeni sok limete, vodu i šećer....
03. jun
Limun piletina sa maslinamaNa kraju pospite korom jednog limuna i sokom. Stavite poklopac 2-3 minuta da se dinsta.
Servirajte limun šnicle sa maslinama i prilogom po izboru.
Sve je gotovo za 15 minuta....
19. nov.
Limun-vanila kolači iz špricaDodajte vanilin i limun šećer, kao i jaje. Mešajte, da se dobije homogena smesa. Na kraju dodajte brašno i ponovo dobro promešajte.
Napunite dobijeno maslac testo špricem i stavite nastavak koji ste odabrali....
06. mart
Limun kocke sa smeđim maslacemU drugoj posudi razbiti 6 jaja, dodati 1 žumance, šećer, so, limunov sok i narendanu koru limuna. Postepeno dodavati brašno, neprestano mmuteći mikserom....
14. januar
Mini limun čizkejkovi sa jagodamaDodajte ekstrakt vanile, sok od limuna, rendanu koru od limuna, pavlaku i umutite dok ne postane glatka smesa. Dodajte jedno po jedno jaje, mutite posle svakog dodavanja samo dok se ne sjedine....
13. mart
Mekani limun kolač za kafuIdealan je uz kafu, iečen na komade ili ceo, posut šećerom u prahu ili bez....
28. jul
Da li je limun alkalna ili kisela namirnica?Limunov sok alkalizuje vaš urin, ali ne i vašu krv.
U zaključku ćemo reći da još uvek ne postoje jasni dokazi da li je limun alkalan ili kiseo....
14. januar
Šta sadrži limeta?Konzumacija jedne limete dnevno je svakako dovoljna za vaš organizam.
Centri za kontrolu bolesti (CDC) predlažu da se pije osam čaša vode dnevno (po 200 ml) i da se u svaku čašu vode doda limeta (ili limun)....
15. jun
Limun torta sa bademima i palentomPecite u umereno zagrejanoj rerni 30-35 minuta ili dok se ne dobije lepa zlatkasta boja.
Kada se limun torta sa bademima i palentom ispeče, odvojte kalup i okrenite je na tacnu....
29. nov.
Šargarepa, med i limun za zdravljeLimun oljuštite i naseckajte ga sitno bez semenki.
Možete koristiti i koru od limuna, ali samo pod uslovom da su iz prirodnog uzgoja, jer se limun prska raznim hemikalijama....
04. okt.
Francuska seoska torta ili MedovikDodajte limunov sok, med po ukusu i kiselu pavlaku i mutite sasvim kratko mikserom dok se krem ne homogenizuje. Treba da postane gust, ali ne i kao presečen.
11....
26. januar
Meze uz pivo ili vinoOstavite u frižider na nekoliko sati i servirajte meze za pivo ili vino nakon toga....
01. sep.
Mardunice ili šuple sa siromŠuple sa sirom se peku u dobro zagrejanom tiganju ili saču koji je podmazan maslacem ili mašću....
27. jun
Sirup od drenjina ili šipakaOprane plodove preliti vodom i ostaviti nekoliko sati da omekšaju, nakon toga ih kuvati 20-30 minuta.
Sok iscediti, dodati šećer i limunsku kiselinu.
Ponovo skuvati, zatim procediti i naliti u čiste, suve flaše....
05. jun
Slatko ili med od maslačkaDodajemo šećer i i limun isečen na kriške, ali bez kore, i kuvamo na tihoj vatri s ciljem da smesa ne provri već da isparava, da se sačuvaju korisna svojstva maslačka u medu....
23. maj
1
Kiflice sa marmeladom ili čokoladomSvako parče namažite marmeladom ili čokoladom, i uvite kiflice.
Poređajte u namazan pleh i odozgo namažite umućenim žumancem....
14. mart