Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ajkula u limunu i peršunuAjkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra. Operemo 4-5 strukova peršuna sa...
24. sep.
Domaća limunada sa limuntusomMešajte dok se šećer ne rastopi, pa zatim dodajte limuntus.
Dobijenu limunadu čuvajte u frižideru. Pre konzumacije napitak razredite običnom ili kiselom vodom....
15. mart
Desert od limuna u činijicamaŽumanca umutite sa šećerom i dodajte rendanu koru limuna i sok od limuna. Sipajte mleko i preko posipajte brašno. Dobro promešajte smesu.
U posebnoj činiji umutite belanca u sneg, zajedno sa solju. Dodajte ih smesi sa...
25. april
Puding od limuna u rerniPomešamo skrob sa 1/2 šolje mleka.
Lepo promešamo jaja sa šećerom. Sipamo pavlaku, preostalo mleko, limunov sok, promešamo, dodajte istopljeni skrob i koru limuna, ponovo promešamo i sipamo u mali duboki kalup za pečenje...
08. dec.
Kolač od limuna u multikukeruU dubokoj posudi umutimo pola šolje maslaca sa šoljom šećera u prahu.
U smesu dodajemo sok od polovine limuna, jaja i brašno, koje smo prethodno prosejali sa praškom za pecivo.
Na kraju dodajemo koru od polovine limuna...
05. okt.
Svinjetina sa svežim kupusom i limuntusomKada se skuva, dodaju se paradajz i limuntus, rastvoren sa malo vode....
05. sep.
Domaće vino od šipuraka sa limuntusomDomaće vino od šipuraka sa limuntusom je veoma ukusno....
06. januar
Od čega se pravi limuntus?Limuntus ima široku primenu u kulinarstvu i domaćinstvu. Mez malo limuntusa ne mogu se zamisliti naše omiljeno slatko od bresaka u rerni ili slatko od krušaka....
13. maj
Zašto se stavlja limuntus u slatko?Limuntus se koristi za konzerviranje slatka, marmelada, džemova i želea. Preporučeni odnos je 1 kašičica limuntusa na 1 kilogram šećera....
14. april
Slani inćuni u limunu za 20 minutaSlane inćune u limunu za 20 minuta - idealno meze za rakiju.
Stavite ribu inćune u so i pažljivo promešajte....
20. jun
Koliko limuntusa se stavlja u slatko?Preporučljiva je upotreba u razmeri na 1 kilogram šećera - 1 kašičica limuntusa....
17. okt.
Prašak za pecivoJedino šta je potrebno uraditi je da pomešate količine sode bikarbone i limuntusa u odnosu 2:1. Umesto limuntusa možete koristiti sirće....
24. april
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Sastoji se od 2:1 sode za hleb i limuntusa i malo skroba. Prašak za pecivo je lak za pripremu i u domaćim uslovima.
U jednu kašičicu sode za hleb dodajte 1/4 kašičice limuntuda i mali prstohvat skroba....
05. okt.
Kako da pripremimo sirup od zoveJedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi limuntus za kiselinu.
Potrebno vam je 45 cvetova zove. Ona miriše mnogo nežno i zadovoljstvo da je berete....
01. okt.
Savršeno slatko od smokvi na tri načinaŠerpa se skida sa ringle i dodaje se limuntus. Pažljivo se promeša. Po želji se dodaje 4-5 celih oraha....
03. januar
Sok od mandarina iz blenderaUsitnjenu kašu sipati u vodu i dodati malo limuntusa. Mešati dok se limuntus i šećer ne rastope u vodi.
Ovo je jednostavna varijanta soka od mandarine. Dodati po kockicu, dve leda i uživati u sjajnom napitku....
28. april
Kako očistiti emajlirano posuđeUkoliko pri ruci nemate sirće, možete da iskoristite limuntus ili limunov sok, dobijen od 1-2 ploda. Imajte u vidu da je prirodni kiseli sok mnogo efikasniji od svakog drugog sredstva....
16. april
Slatko od ružinih laticaStavimo strukove rozetle i dodajemo punu kašičicu limuntusa.
Tako slatko od tamnozelenog cveta postaje jarko crveno. Sa limuntusom slatko vri još 2-3 minuta....
21. jun
1
Domaća rikotaOvo je kada je od kačkavalja, s obzirom na to da u njoj već ima limuntusa, ali ukoliko je vaša od sira, tamo se takav ne dodaje i moraćete da stavite so i kašičicu kiseline - limunov sok ili limuntus....
28. maj
Napravite voćni sirup za zimuKuvajte je dok se ne zgusne, a na kraju dodajte 1 kašičicu limuntusa. Kada se ohladi, sirup isipajte u staklene flaše i sterilišite 10 minuta....
29. januar
Kako se pravi salamura za sirU drugim delovima zemlje u salamuru, osim vode i soli, dodaje se malo limuntusa ili natrijum-benzoata. Na jedan litar se stavlja 2 grama limuntusa ili 1 gram natrijum-benzoata. Procedura je ista, rečena pre ovoga....
13. feb.
Slatko od zrelih smokvi sa limetomDodaje se limuntus i narendana kora limete.
Sipa se u tegle i zapečati se. Steriliše se 10 minuta....
21. sep.
Kompot od trešanjaToplom šećernom sirupu dodajte limuntus.
Napunite tegle trešnjama 2-3 prsta ispod kraja tegle, sipajte sirup, zatvorite i sterilišite 15 minuta....
06. jul
Kako napraviti domaći majonezMlečni majonez
Potrebni sastojci: 1 šolja svežeg mleka, 2 šolje ulja, prstohvat soli, 1/4 kašičice limuntusa
Način pripreme: Sve sastojke zajedno umutite....
29. april