Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čajevi protiv prolećnog umoraČajevi protiv prolećnog umora
17. maj
Jedna supena kašika nje, skuvana u 600 mililitara vode 4-5minuta, je odličan osvežavajući čaj protiv prolećnog umora koji daje priliv energije....
Pijte kafu protiv prolećnog umora!Pijte kafu protiv prolećnog umora!
14. jun
Ali sa dolaskom toplijeg vremena i promenom godišnjih doba dolazi i takozvani prolećni umor. To je osećaj opšteg umora, pospanosti, smanjene efikasnosti i nedostatka dobre koncentracije....
Smutiji puni energije protiv prolećnog umoraSmutiji puni energije protiv prolećnog umora
01. januar
Da vidimo te darove: Energizirajući smuti protiv prolećnog umora Oni koji vam prirodno daju puno energije i čija je sezona proleće....
Čaj od lipe protiv umoraČaj od lipe protiv umora
21. januar
Možemo da uživamo u blagotvornim lekovitim svojstvima lipe, dok nam ona olakšava umor i ojačava imuni sistem....
RotkviceRotkvice
12. sep.
Sok od rotkvica je veoma dobar izvor vitamina C, što ga čini veoma korisnim u borbi sa prolećnim umorom. Rotkvice stimulišu rad jetre i bubrega....
Marinirane rotkvice u teglamaMarinirane rotkvice u teglama
29. jun
Ostavljamo marinadu da se ohladi i prelivamo rotkvice. Stavljamo marinirane rotkvice u teglama u frižider i nakon jednog dana su spremne za konzumaciju....
Pobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 savetaPobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 saveta
04. mart
Osećaj nemoći i pospanosti su glavni simptomi prolećnog umora....
LukLuk
08. jun
Zamrznut mladi luk je sjajna dopuna svako jelu i sveža uspomena prolećne salate tokom zime. Za tu svrhu prvo treba da operemo luk, nakon čega ga ostavljamo da se osuši....
Pohovani lukPohovani luk
16. mart
Luk oljuštimo i sečemo na krugove. Pažljivo odvojimo slojeve. Dobijene kolutiće od luka stavljamo u cediljku ili đevđir i prelivamo hladnom vodom. Ostavljamo da se lagano ocedi i pripremamo smesu za pohovanje....
Pečeni lukPečeni luk
24. mart
Oljuštite luk. Poređajtee ga u posudu za pečenje, nakon što ste ga prethodno razrezali na krst, posolite i nalijte ulje. Pecite na 200 stepeni sat vremena....
Karamelizovan lukKaramelizovan luk
29. maj
Isecite luk na tanke kriške, i podelite na polumesece. Ugrejte tiganj sa uljem i sipajte luk da se prži, dok dobije boju. Dodajte šećer i mešajte....
Omlet sa lišćem rotkvice, šunkom i kobasicomOmlet sa lišćem rotkvice, šunkom i kobasicom
26. mart
2
Posoliti i dodati sitno iseckano lišće rotkvice, iseckanu šunku. Stavti mast u tiganj, ugrejati i sasuti smesu. Poklopiti tiganj, pa nakon 2 minuta dodati kolutove kobasice. Peći sa obe strane i dekorisati po izboru....
Sirup protiv kašljaSirup protiv kašlja
10. nov.
Ovo je veoma koristan sirup protiv kašlja čak i za pušače. Pomaže u čišćenju pluća i bronhitisa, jača imuni sistem. Stavite vodu u lonac na šporet....
Bugarski lukBugarski luk
05. maj
Bugarski luk (Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum syn. Allium bulgaricum) je jedan od osnovnih sastojaka tradicionalnog bugarskog začina - šarena so. Bugarski luk je zeljasta biljka, koja pripada porodici ljiljana i ima...
Mladi LukMladi Luk
25. sep.
Mladi luk je veoma korisno povrće kada je reč o stanjima kao što je prolećni umor, vrtoglavica, pospanost i avitaminoza. On, takođe, sadrži materije koje jačaju srčani mišić i zidove krvnih sudova....
Beli lukBeli luk
19. januar
Beli luk je član porodice Ljiljana, rođak luka i praziluka, koji su takođe omiljeni u kuhinji, izuzetno aromatičan i zdrav. Beli luk se sastoji od glavice koja se zove lukovica, koja se sastoji od pojedinačnih čenova....
Ukiseljeni beli lukUkiseljeni beli luk
12. avgust
Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom. Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije....
Pečeni beli lukPečeni beli luk
24. april
Glavica belog luka se podeli na čenove. Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana. Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Hrskavi prženi lukHrskavi prženi luk
19. dec.
Isecite luk i podelite ga na krugove. Mnogo dobro zagrejte ulje, umočite luk u smesu za pohovanje i ispržite ga dok se ne dobije prijatna zlatasta boja....
Prženi beli lukPrženi beli luk
12. mart
Znamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
Pečeni celi lukPečeni celi luk
13. januar
Ogulite luk i skuvajte ih u ključaloj vodi otprilike 10 minuta....
Karamelizovani crveni lukKaramelizovani crveni luk
01. januar
Kada luk omekne, dodaje se i odvojena količina vina i šećera. Sačeka se nekoliko minuta da se luk karamelizuje. Skida se sa ringle i karamelizovani crveni luk je gotov....
Kiseli marinirani lukKiseli marinirani luk
16. januar
Oljuštite luk. U šerpu sipajte litar sirćeta, 300 ml vode, ubacite nekoliko zrna bibera i lovorove listove. Stavite tečnost da provri. Dodajte luk i blanširajte 3-4 minuta....
Marinirani crveni lukMarinirani crveni luk
02. maj
Prebacite luk u teglicu. Dodajte unutra strukova sveže majčine dušice. Prelijte vrelom marinadom i zatvorite marinirani luk....
Punjeni posni lukPunjeni posni luk
24. mart
Oljuštimo luk i operemo. Pravimo po jedan vertikalni prorez na svakoj glavici i vadimo sve slojeve, ostavljamo jedan ceo spoljašnji sloj. Unutrašnji sloj luka sitno iseckamo, zajedno sa paprikom i šargarepom....