Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čajevi protiv prolećnog umoraJedna supena kašika nje, skuvana u 600 mililitara vode 4-5minuta, je odličan osvežavajući čaj protiv prolećnog umora koji daje priliv energije....
17. maj
Pijte kafu protiv prolećnog umora!Ali sa dolaskom toplijeg vremena i promenom godišnjih doba dolazi i takozvani prolećni umor.
To je osećaj opšteg umora, pospanosti, smanjene efikasnosti i nedostatka dobre koncentracije....
14. jun
Smutiji puni energije protiv prolećnog umoraDa vidimo te darove:
Energizirajući smuti protiv prolećnog umora
Oni koji vam prirodno daju puno energije i čija je sezona proleće....
01. januar
Čaj od lipe protiv umoraMožemo da uživamo u blagotvornim lekovitim svojstvima lipe, dok nam ona olakšava umor i ojačava imuni sistem....
21. januar
RotkviceSok od rotkvica je veoma dobar izvor vitamina C, što ga čini veoma korisnim u borbi sa prolećnim umorom. Rotkvice stimulišu rad jetre i bubrega....
12. sep.
Marinirane rotkvice u teglamaOstavljamo marinadu da se ohladi i prelivamo rotkvice.
Stavljamo marinirane rotkvice u teglama u frižider i nakon jednog dana su spremne za konzumaciju....
29. jun
Pobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 savetaOsećaj nemoći i pospanosti su glavni simptomi prolećnog umora....
04. mart
LukZamrznut mladi luk je sjajna dopuna svako jelu i sveža uspomena prolećne salate tokom zime. Za tu svrhu prvo treba da operemo luk, nakon čega ga ostavljamo da se osuši....
08. jun
Pohovani lukLuk oljuštimo i sečemo na krugove. Pažljivo odvojimo slojeve.
Dobijene kolutiće od luka stavljamo u cediljku ili đevđir i prelivamo hladnom vodom. Ostavljamo da se lagano ocedi i pripremamo smesu za pohovanje....
16. mart
Pečeni lukOljuštite luk.
Poređajtee ga u posudu za pečenje, nakon što ste ga prethodno razrezali na krst, posolite i nalijte ulje.
Pecite na 200 stepeni sat vremena....
24. mart
Karamelizovan lukIsecite luk na tanke kriške, i podelite na polumesece.
Ugrejte tiganj sa uljem i sipajte luk da se prži, dok dobije boju.
Dodajte šećer i mešajte....
29. maj
Omlet sa lišćem rotkvice, šunkom i kobasicomPosoliti i dodati sitno iseckano lišće rotkvice, iseckanu šunku.
Stavti mast u tiganj, ugrejati i sasuti smesu. Poklopiti tiganj, pa nakon 2 minuta dodati kolutove kobasice. Peći sa obe strane i dekorisati po izboru....
26. mart
2
Sirup protiv kašljaOvo je veoma koristan sirup protiv kašlja čak i za pušače. Pomaže u čišćenju pluća i bronhitisa, jača imuni sistem.
Stavite vodu u lonac na šporet....
10. nov.
Bugarski lukBugarski luk (Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum syn. Allium bulgaricum) je jedan od osnovnih sastojaka tradicionalnog bugarskog začina - šarena so. Bugarski luk je zeljasta biljka, koja pripada porodici ljiljana i ima...
05. maj
Mladi LukMladi luk je veoma korisno povrće kada je reč o stanjima kao što je prolećni umor, vrtoglavica, pospanost i avitaminoza. On, takođe, sadrži materije koje jačaju srčani mišić i zidove krvnih sudova....
25. sep.
Beli lukBeli luk je član porodice Ljiljana, rođak luka i praziluka, koji su takođe omiljeni u kuhinji, izuzetno aromatičan i zdrav.
Beli luk se sastoji od glavice koja se zove lukovica, koja se sastoji od pojedinačnih čenova....
19. januar
Ukiseljeni beli lukPrelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom.
Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije....
12. avgust
Pečeni beli lukGlavica belog luka se podeli na čenove.
Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
24. april
Hrskavi prženi lukIsecite luk i podelite ga na krugove.
Mnogo dobro zagrejte ulje, umočite luk u smesu za pohovanje i ispržite ga dok se ne dobije prijatna zlatasta boja....
19. dec.
Prženi beli lukZnamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
12. mart
Karamelizovani crveni lukKada luk omekne, dodaje se i odvojena količina vina i šećera.
Sačeka se nekoliko minuta da se luk karamelizuje.
Skida se sa ringle i karamelizovani crveni luk je gotov....
01. januar
Kiseli marinirani lukOljuštite luk.
U šerpu sipajte litar sirćeta, 300 ml vode, ubacite nekoliko zrna bibera i lovorove listove. Stavite tečnost da provri. Dodajte luk i blanširajte 3-4 minuta....
16. januar
Marinirani crveni lukPrebacite luk u teglicu. Dodajte unutra strukova sveže majčine dušice.
Prelijte vrelom marinadom i zatvorite marinirani luk....
02. maj
Punjeni posni lukOljuštimo luk i operemo. Pravimo po jedan vertikalni prorez na svakoj glavici i vadimo sve slojeve, ostavljamo jedan ceo spoljašnji sloj.
Unutrašnji sloj luka sitno iseckamo, zajedno sa paprikom i šargarepom....
24. mart