Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
To znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Ali oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove. Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
Alergija na soju - šta treba da znateAlergija na soju - šta treba da znate
23. jun
Soja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaSezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicima
06. sep.
poslužite, oni su dovoljni sami po sebi i čak nije potrebno nešto što biste stavili na sto; - Ako ipak želite da oduševite bližnje i svoje goste i smatrate da zajedno sa jako zaslađenim napicima koje ste Vi predložili, treba...
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Ali ne treba preterivati i pripremati velike količine zimnice. Zimnica se konzumira između novembra i aprila - 25 nedelja....
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
- Aspik - pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina; - Biftek - debela kriška mesa od filea, isečena popreko. Prži se ili se peče na roštilju; - Bešamel - mlečni svetli sos napravljen od maslaca...
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Potrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaSve što treba da znate o keto zaslađivačima
08. jun
Iako bi trebalo da proverite etikete da biste bili sigurni, uobičajeno je da na ambalaži piše koristite kao šećer....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Znate da je sir u principu dobar izvor kalcijuma. Međutim, dokazano je da isti ovi fosfati izvlače kalcijum iz kositju što je pretpostavka za bolest artritisa, takođe i osteoporoze....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?
18. dec.
Tušt je poznat i pod nazivom tušanj i potiče iz porodice Žednjaka i zapravo je samonikla biljka, ali se kultiviše u nekim zapadnoevropskim zemljama, zelene ili žućkaste boje. U kulinarstvu se koriste mladi izdanci, mesastva...
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Birajući ih treba posebnu pažnju da obratite na aromu. Kao pravilo, kod kvalitetnog i zrelog povrća osetićete prijatnu specifičnu aromu paradajza....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Kalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm. Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Imajte u vidu da voda treba da prekriva pirinač i da ostane 5 do 7 centimetara tečnosti odozgo. Ostavite ga da se natapa minimum 12 sati....
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada - šta treba da znamo
16. sep.
Pravi treba da sadrži kakao maslac i usitnjena zrnca kakaa. Prava crna čokolada ima rok trajanja od 6 do 8 meseci. Prilikom konzumacije crna čokolada treba da se topi u ustima, a ne u rukama....
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Evo svega što treba da znate o bademovom brašnu. Pravljenje bademovog brašna je veoma jednostavan proces, tako da zapravo može da se napravi i kod kuće....
Fourme d'Amber - šta treba da znamoFourme d'Amber - šta treba da znamo
24. maj
Posle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”. Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
Proteinska dijeta - šta treba da znamoProteinska dijeta - šta treba da znamo
11. april
Važno je znati da kada se dijete pridržavate samo određeno vreme, a zatim je ponovo zamenite nezdravom hranom, rezultati su kratkotrajni....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Takođe treba da znate da je ružičasti biber u velikim količinama otrovan. Korisni kvaliteti Sa ružičastim biberom ne samo da možete učiniti bilo koje jelo mirisnim i začinjenim, već ima i mnogo korisnih svojstava....
Sojin protein - šta treba da znamoSojin protein - šta treba da znamo
27. avgust
Ako tražite proteinski suplement koji ćete uključiti u vašu dijetu, sojin protein je opcija koja ima mnogo zdravstvenih koristi. Šta zapravo predstavlja sojin protein? Sojin protein je protein koji dolazi iz zrna...
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvsene pahuljice - šta treba da znamo
14. april
Danas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač. Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....