Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
CurekiCureki
21. nov.
Što se tiče začina obavezni su mahleb i mastks....
Nepoznati arapski začiniNepoznati arapski začini
04. januar
Mahleb Mahleb se melje od aromatičnog orašastog ploda vrste trešnja sa crnim plodom koji daje taj prepoznatiljiv ukus i aromu slatkog ispletenog hleba koji je popularan na celom Bliskom Istoku....
Prženi burek sa mlevenim mesom i pirinčemPrženi burek sa mlevenim mesom i pirinčem
07. april
U velikoj posudi ili posudi za pečenje pomešajte sve sastojke za testo - brašno, vodu, mahlab (tradicionalni turski začin), kvasac, so i šećer. Meste rukama dok ne dobijete meko testo....
Moj milibrot Ruska pletenicaMoj milibrot Ruska pletenica
14. sep.
*Mahlep - arapski, miriše, jak miris. Prodaje se u arapskim prodavnicama za začine. Recept je italijanski, iako se zove Milibrot Ruska pletenica....
Grčki uskršnji hlebGrčki uskršnji hleb
19. jul
Kod jaja u udubljene sipamo akivirani kvasac, mleveni šećer sa aromama, uzo, mahleb i meki maslac....