Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je to maldonska so?Maldonska so je jedinstvena i koriste je najbolji kuvari širom sveta. Za razliku od drugih vrsta soli, kristali Maldonske soli su veliki i jasno vidljivi....
08. dec.
Šarena soŠarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
19. maj
Domaća šarena soRezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
11. jul
Gorka so (Engleska so)U suštini, gorka, iliti engleska so, je kristalizovan magnezijum sulfat.
Magnezijum je prirorni mineral kojeg ima u svakom živom biću....
09. maj
SoSo nije samo začin, već i jedan od najvažnijih sastojaka za svaki živi organizam. So je izvor pozitivno naelektrisanih jona natrijuma i negativno naelektrisanih jona hlora. Upravo zbog toga je so najvažniji mineral u ishrani...
11. jul
Prednosti biljnog čajaVrste i prednosti biljnih čajeva
Trenutno se biljke koriste za primarnu zdravstvenu zaštitu....
27. maj
Prednosti filtrirane vodeKao i svakom organizmu, i nama je potrebna voda da bismo preživeli. Voda je važnija od hrane, jer bez hrane možemo preživeti i do mesec dana, ali bez vode možemo samo nedelju dana. Takođe je važno piti čistu vodu. Ako se...
06. maj
Proantocijanidin - suština i koristiOva materija ima i mnogo drugih koristi i prednosti u odnosu na druge nama poznate antioksidanse....
17. maj
Eugenol - suština, svojstva, izvoriKuvari koji vole jače začine često u svoje recepte uključuju jedan od njih – karanfilić. Daje jelima specifičnu aromu, ali takođe ima mnogo zdravstvenih koristi, jer je poznat po svojim antiseptičkim svojstvima.
U...
18. januar
Kurkumin - suština i koristiKurkumin je aktivna supstanca koja se nalazi u začinu tipičnom za indijsku kuhinju poznatom kao kurkuma.
Kurkuma je osnovna namirnica u stvaranju začina karija, koji se sastoji od nekoliko različitih začina koji...
29. april
Morska SoMorska so je prirodan proizvod, svrstava se u vrh najznačajnijih darova koje more može da nam da. U njenom sastavu ima više od sto mineralnih materija, koje se sastoje od preko 80 elemenata Mendeljejevog periodnog sistema...
27. jun
Himalajska SoDosta je skuplja od obične soli, ali zato ima bezbroj prednosti.
Njena cena varira u zavisnosti od gramaže, a 1 kg soli košta oko 600 dinara....
03. jun
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaSvakodnevno sa svih starna nas obasipaju informacijama povezanim sa glutenom i bezglutenskim režimom, ali mali broj zna zapravo šta je gluten i kakav je njegov uticaj na ljudski organizam. U većini prehrambenih prodavnica...
20. sep.
Prednosti soka od jabukeJabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
22. januar
Prednosti i mane celeraMeđutim, uz brojne prednosti, konzumacija celera krije poznate zdravstvene rizike - činjenica koju malo ljudi zna....
05. mart
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti kikirikija je da on ne sadrži holesterol i da je bogat biljnim mastima.
Smatra se da konzumacija kikirikija normalizuje krvni pritisak i smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja....
19. mart
Pačetina magre - suština i način pripremeNeki su ga jeli, neki su čuli za njega, ali bez sumnje, ime ovog jela nosi eleganciju, prefinjenost i klasu. Pačetina magre je među najomiljenijim specijalitetima elitnih restorana, omiljenom mnogim i deo je menija onih...
07. jul
Lolo Roso - suština, koristi i primenaSuština Lolo Rosa
Iza ekscentričnog imena Lolo Roso zapravo se krije kod nas takozvana crvena kovrdžava salata....
03. nov.
Brašno od spelte - suština, koristi, primenaPrednosti spelte
Razlog zbog kog spelta nije toliko jednostavna za obradu kao pšenica krije se u činjenici da su njena zrna obavijena u tvrde ljuske koje treba da se uklone pre njenog mlevenja u brašno....
24. maj
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaGoji ili godži bobice su relativno nove u oblasti zdrave ishrane. Njihova popularnost je neprestano raste, upravo zbog njihovih lekovitih svojstava. Poznato je to da tretira veliki broj različitih bolesti i sprečava druge...
21. maj
Prednosti i primena zelenih začinaLjudi koriste začine od pamtiveka. Osim što daju ukus i aromu jelima, različiti začini leče razne bolesti.
Zeleni začini su neizostavni izvor zdravlja i aroma. Pogledajmo neke od najpoznatijih.
Mirođija - bogata...
11. jun
Koje su prednosti bagremovog meda?Poboljšavanje oštrine vida nije jedina prednost upotrebe meda, zato što on pomaže i adaptaciji očiju u tamnom i jača sočiva oka....
02. mart
So - koristi i šteteNatrijum hlorid, Štetnost Zdravstvene organizacije nas često upozoravaju na opasnosti od soli, koju svi tako često konzumiramo. To je zbog tvrdnje da visok unos soli dovodi do niza zdravstvenih problema, uključujući visok...
16. avgust
Maltitol - suština i šta treba da znamoDa li ste se susreli sa aditivom E965 i da li znate šta se krije iza ove oznake? Reč je o zameni za šećer - a šećer je jedan od najštetnijih proizvoda, kriv za niz bolesti. Šta možete dobiti od maltitola, ima li štete...
03. jun
Sirup od rogača - prednosti i primenaČim se koristi u toliko dalekoj drevnosti to govori o raznoraznim prednostima rogača za čoveka.
Jedna od njegovih primena jeste za pravljenje sirupa koji u potpunosti menja šećer....
02. dec.