Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je to maldonska so?Šta je to maldonska so?
08. dec.
Maldonska so je jedinstvena i koriste je najbolji kuvari širom sveta. Za razliku od drugih vrsta soli, kristali Maldonske soli su veliki i jasno vidljivi....
Šarena soŠarena so
19. maj
Šarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
Domaća šarena soDomaća šarena so
11. jul
Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
Gorka so (Engleska so)Gorka so (Engleska so)
09. maj
U suštini, gorka, iliti engleska so, je kristalizovan magnezijum sulfat. Magnezijum je prirorni mineral kojeg ima u svakom živom biću....
SoSo
11. jul
So nije samo začin, već i jedan od najvažnijih sastojaka za svaki živi organizam. So je izvor pozitivno naelektrisanih jona natrijuma i negativno naelektrisanih jona hlora. Upravo zbog toga je so najvažniji mineral u ishrani...
Prednosti biljnog čajaPrednosti biljnog čaja
27. maj
Vrste i prednosti biljnih čajeva Trenutno se biljke koriste za primarnu zdravstvenu zaštitu....
Prednosti filtrirane vodePrednosti filtrirane vode
06. maj
Kao i svakom organizmu, i nama je potrebna voda da bismo preživeli. Voda je važnija od hrane, jer bez hrane možemo preživeti i do mesec dana, ali bez vode možemo samo nedelju dana. Takođe je važno piti čistu vodu. Ako se...
Proantocijanidin - suština i koristiProantocijanidin - suština i koristi
17. maj
Ova materija ima i mnogo drugih koristi i prednosti u odnosu na druge nama poznate antioksidanse....
Eugenol - suština, svojstva, izvoriEugenol - suština, svojstva, izvori
18. januar
Kuvari koji vole jače začine često u svoje recepte uključuju jedan od njih – karanfilić. Daje jelima specifičnu aromu, ali takođe ima mnogo zdravstvenih koristi, jer je poznat po svojim antiseptičkim svojstvima. U...
Kurkumin - suština i koristiKurkumin - suština i koristi
29. april
Kurkumin je aktivna supstanca koja se nalazi u začinu tipičnom za indijsku kuhinju poznatom kao kurkuma. Kurkuma je osnovna namirnica u stvaranju začina karija, koji se sastoji od nekoliko različitih začina koji...
Morska SoMorska So
27. jun
Morska so je prirodan proizvod, svrstava se u vrh najznačajnijih darova koje more može da nam da. U njenom sastavu ima više od sto mineralnih materija, koje se sastoje od preko 80 elemenata Mendeljejevog periodnog sistema...
Himalajska SoHimalajska So
03. jun
Dosta je skuplja od obične soli, ali zato ima bezbroj prednosti. Njena cena varira u zavisnosti od gramaže, a 1 kg soli košta oko 600 dinara....
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaBezglutenski kvasac - suština i upotreba
20. sep.
Svakodnevno sa svih starna nas obasipaju informacijama povezanim sa glutenom i bezglutenskim režimom, ali mali broj zna zapravo šta je gluten i kakav je njegov uticaj na ljudski organizam. U većini prehrambenih prodavnica...
Prednosti soka od jabukePrednosti soka od jabuke
22. januar
Jabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
Prednosti i mane celeraPrednosti i mane celera
05. mart
Međutim, uz brojne prednosti, konzumacija celera krije poznate zdravstvene rizike - činjenica koju malo ljudi zna....
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti i mane kikirikija
19. mart
Prednosti kikirikija je da on ne sadrži holesterol i da je bogat biljnim mastima. Smatra se da konzumacija kikirikija normalizuje krvni pritisak i smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja....
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripreme
07. jul
Neki su ga jeli, neki su čuli za njega, ali bez sumnje, ime ovog jela nosi eleganciju, prefinjenost i klasu. Pačetina magre je među najomiljenijim specijalitetima elitnih restorana, omiljenom mnogim i deo je menija onih...
Lolo Roso - suština, koristi i primenaLolo Roso - suština, koristi i primena
03. nov.
Suština Lolo Rosa Iza ekscentričnog imena Lolo Roso zapravo se krije kod nas takozvana crvena kovrdžava salata....
Brašno od spelte - suština, koristi, primenaBrašno od spelte - suština, koristi, primena
24. maj
Prednosti spelte Razlog zbog kog spelta nije toliko jednostavna za obradu kao pšenica krije se u činjenici da su njena zrna obavijena u tvrde ljuske koje treba da se uklone pre njenog mlevenja u brašno....
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaPrednosti upotrebe Goji (Godži) bobica
21. maj
Goji ili godži bobice su relativno nove u oblasti zdrave ishrane. Njihova popularnost je neprestano raste, upravo zbog njihovih lekovitih svojstava. Poznato je to da tretira veliki broj različitih bolesti i sprečava druge...
Prednosti i primena zelenih začinaPrednosti i primena zelenih začina
11. jun
Ljudi koriste začine od pamtiveka. Osim što daju ukus i aromu jelima, različiti začini leče razne bolesti. Zeleni začini su neizostavni izvor zdravlja i aroma. Pogledajmo neke od najpoznatijih. Mirođija - bogata...
Koje su prednosti bagremovog meda?Koje su prednosti bagremovog meda?
02. mart
Poboljšavanje oštrine vida nije jedina prednost upotrebe meda, zato što on pomaže i adaptaciji očiju u tamnom i jača sočiva oka....
So - koristi i šteteSo - koristi i štete
16. avgust
Natrijum hlorid, Štetnost Zdravstvene organizacije nas često upozoravaju na opasnosti od soli, koju svi tako često konzumiramo. To je zbog tvrdnje da visok unos soli dovodi do niza zdravstvenih problema, uključujući visok...
Maltitol - suština i šta treba da znamoMaltitol - suština i šta treba da znamo
03. jun
Da li ste se susreli sa aditivom E965 i da li znate šta se krije iza ove oznake? Reč je o zameni za šećer - a šećer je jedan od najštetnijih proizvoda, kriv za niz bolesti. Šta možete dobiti od maltitola, ima li štete...
Sirup od rogača - prednosti i primenaSirup od rogača - prednosti i primena
02. dec.
Čim se koristi u toliko dalekoj drevnosti to govori o raznoraznim prednostima rogača za čoveka. Jedna od njegovih primena jeste za pravljenje sirupa koji u potpunosti menja šećer....