Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Male tajne kuvanja u đuvečariMale tajne kuvanja u đuvečari
07. okt.
Koji je bolji način od kuvanja u đuvečari? Ovo je brz, lak i koristan način pripreme jela. Nema potrebe da stojite pored šporeta, mešate ili skidate penu, pravite zapršku....
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaSaveti i male tajne kod kuvanja pasulja
05. nov.
Ali kada dođe vreme za kuvanje pasulja, to može biti vrlo mučan posao. Razlog je taj što je pasulj ponekad teško skuvati. Zbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja. 1....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso. Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uFinese prilikom kuvanja u air fryer-u
17. dec.
Tako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas. Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesaMale tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa
11. jul
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa Glavna greška kod zamrzavanja mesa kod kuće je veličina komada....
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkamaSos od pečuraka sa mariniranim pečurkama
19. maj
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov....
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaSaveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda
20. avgust
Evo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji. Ako je kačkavalj za rendanje mnogo mekan, stavite ga na pola sata u zamrzivač da se stvrdne....
Sos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjemSos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem
25. mart
Sos od pečuraka za meso sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem je fantastičan!...
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaObloga sa hlebom prilikom udarca ili modrica
25. april
Ako ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite. Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj. Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
Čorba od pečuraka i spanaćaČorba od pečuraka i spanaća
27. mart
Nasuti pavlaku za kuvanje i kuvajte još 15 minuta. Slaninu propržite da imate za svaki tanjir kao dekoraciju. Čorbu sipati u činije pa dekorisati slaninom....
Čorba od pečuraka i povrćaČorba od pečuraka i povrća
19. mart
Kada se povrće raskuva, a pečurke omekšaju, čorbi dodati pavlaku za kuvanje i začine. Još malo prokuvati. Neposredno pre služenja čorbu sa pečurkama posuti sitno seckanim peršunovim listom....
Fritata od pečuraka i prazilukaFritata od pečuraka i praziluka
29. nov.
Fritata od pečuraka i praziluka je gotova....
Čorba od pečuraka u multikukeruČorba od pečuraka u multikukeru
28. mart
Serviramo čorbu od pečuraka iz multikukera sa prepečenim kriškama hleba i saaltom po želji....
Pašteta od pečuraka i orahaPašteta od pečuraka i oraha
29. mart
Počnite sa čišćenjem pečuraka, otklanjajući panjiće i oljuštite kapice. Ne treba da perete pečurke jer će se napojiti vodom. Stavite ih u blender zajedno sa belim lukom i orasima i dobro sameljite na parčiće....
Čorba od pečuraka i prazilukaČorba od pečuraka i praziluka
10. januar
Pečurke očistimo, operemo i sečemo na kriške ili ako su manje može i cele. Praziluk očistimo, lepo operemo i sitno iseckamo. U ulju i malo vode dinstamo isečene pečurke i praziluk....
Kaša od pečuraka s prazilukomKaša od pečuraka s prazilukom
19. april
Možete da dodate i sok od pečuraka. Ostavljamo da provri, dok s vremena na vreme mešamo, da ne zagori. Na kraju dodajemo sirće i posipamo suvom nanom. Ovo je upomena iz mog detinjstva....
Hranljiva vrednost pečurakaHranljiva vrednost pečuraka
13. maj
Vegetarijanci preferiraju pečurke kao hranu, jer prilikom konzumiranja dobijaju niz korisnih materija. Takođe je važno napomenuti da pečurke sadrže i ugljene hidrate....
Male mekikeMale mekike
12. jul
U kiselo mleko stavljamo sodu, prethodno umućena jaja, so i mrvljeni sir. Dobro promešamo i dodajemo brašno dok ne dobijemo meko testo. Gotovo testo pokrivamo namazanom kesom i stavljamo u frižider na jednu noć. Drugog...
Kornišoni bez kuvanjaKornišoni bez kuvanja
11. jul
Ostavite ttegle sa kornišonima bez kuvanja na svetlom mestu....
Turšija bez kuvanjaTuršija bez kuvanja
21. feb.
1
Kupus naseckajte, ostalo povrće isecite na parčice. Ređajte povrće naizmenično, čvrsto, i u svaku teglu sipajte po 3 kašike soli i šećera, 150 ml sirćeta i po 3 aspirina. Sipajte u tegle sa turšijom vruću vodu, odmah...
Kako da sačuvamo vitamin C prilikom kuvanja povrća?Kako da sačuvamo vitamin C prilikom kuvanja povrća?
30. nov.
Prilikom kuvanja oljuštenog krompira za pire voda treba da ga prekrije tako da se pri kuvanju ono malo vode koja ostane iskoristi za pire. Cvekla sadrži vitamin C, koji je otporan na tetmičku obradu....
Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?
20. dec.
Drugi razlog je kuvanje u prljavoj ili mokroj posudi. Važno je da se sveže mleko kuva odmah nakon muženja, jer ako se drži nekoliko dana, može da se zgrudva prilikom kuvanja....
Kaša od pečuraka u multi kukeruKaša od pečuraka u multi kukeru
06. nov.
Serviramo kašu od pečuraka u multi kukeru sa sitno isečenim peršunom....