Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Male tajne kuvanja u đuvečariKoji je bolji način od kuvanja u đuvečari?
Ovo je brz, lak i koristan način pripreme jela. Nema potrebe da stojite pored šporeta, mešate ili skidate penu, pravite zapršku....
07. okt.
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaAli kada dođe vreme za kuvanje pasulja, to može biti vrlo mučan posao. Razlog je taj što je pasulj ponekad teško skuvati. Zbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja.
1....
05. nov.
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineVažno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso.
Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
15. jun
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uTako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas.
Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
17. dec.
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesaMale tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa
Glavna greška kod zamrzavanja mesa kod kuće je veličina komada....
11. jul
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkamaSos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov....
19. maj
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaEvo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji.
Ako je kačkavalj za rendanje mnogo mekan, stavite ga na pola sata u zamrzivač da se stvrdne....
20. avgust
Sos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjemSos od pečuraka za meso sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem je fantastičan!...
25. mart
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaAko ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite.
Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
25. april
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
11. avgust
Čorba od pečuraka i spanaćaNasuti pavlaku za kuvanje i kuvajte još 15 minuta.
Slaninu propržite da imate za svaki tanjir kao dekoraciju. Čorbu sipati u činije pa dekorisati slaninom....
27. mart
Čorba od pečuraka i povrćaKada se povrće raskuva, a pečurke omekšaju, čorbi dodati pavlaku za kuvanje i začine. Još malo prokuvati.
Neposredno pre služenja čorbu sa pečurkama posuti sitno seckanim peršunovim listom....
19. mart
Čorba od pečuraka u multikukeruServiramo čorbu od pečuraka iz multikukera sa prepečenim kriškama hleba i saaltom po želji....
28. mart
Pašteta od pečuraka i orahaPočnite sa čišćenjem pečuraka, otklanjajući panjiće i oljuštite kapice. Ne treba da perete pečurke jer će se napojiti vodom.
Stavite ih u blender zajedno sa belim lukom i orasima i dobro sameljite na parčiće....
29. mart
Čorba od pečuraka i prazilukaPečurke očistimo, operemo i sečemo na kriške ili ako su manje može i cele. Praziluk očistimo, lepo operemo i sitno iseckamo. U ulju i malo vode dinstamo isečene pečurke i praziluk....
10. januar
Kaša od pečuraka s prazilukomMožete da dodate i sok od pečuraka. Ostavljamo da provri, dok s vremena na vreme mešamo, da ne zagori. Na kraju dodajemo sirće i posipamo suvom nanom.
Ovo je upomena iz mog detinjstva....
19. april
Hranljiva vrednost pečurakaVegetarijanci preferiraju pečurke kao hranu, jer prilikom konzumiranja dobijaju niz korisnih materija.
Takođe je važno napomenuti da pečurke sadrže i ugljene hidrate....
13. maj
Male mekikeU kiselo mleko stavljamo sodu, prethodno umućena jaja, so i mrvljeni sir.
Dobro promešamo i dodajemo brašno dok ne dobijemo meko testo. Gotovo testo pokrivamo namazanom kesom i stavljamo u frižider na jednu noć.
Drugog...
12. jul
Turšija bez kuvanjaKupus naseckajte, ostalo povrće isecite na parčice.
Ređajte povrće naizmenično, čvrsto, i u svaku teglu sipajte po 3 kašike soli i šećera, 150 ml sirćeta i po 3 aspirina.
Sipajte u tegle sa turšijom vruću vodu, odmah...
21. feb.
1
Kako da sačuvamo vitamin C prilikom kuvanja povrća?Prilikom kuvanja oljuštenog krompira za pire voda treba da ga prekrije tako da se pri kuvanju ono malo vode koja ostane iskoristi za pire.
Cvekla sadrži vitamin C, koji je otporan na tetmičku obradu....
30. nov.
Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?Drugi razlog je kuvanje u prljavoj ili mokroj posudi.
Važno je da se sveže mleko kuva odmah nakon muženja, jer ako se drži nekoliko dana, može da se zgrudva prilikom kuvanja....
20. dec.
Kaša od pečuraka u multi kukeruServiramo kašu od pečuraka u multi kukeru sa sitno isečenim peršunom....
06. nov.