Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte štaOvaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte šta
18. maj
Tradicionalna medicina ne priznaje uvek različite alternativne metode za poboljšavanje zdravlja. Međutim, takve su neosporno prisutne i sa sigurnošću značajno mogu da pomognu u poboljšavanju samopouzdanja. Ipak je važno...
PomoćnicaPomoćnica
02. april
Kod nas je popularna kao pomoćnica, crna pomoćnica, kokošji trn. Pomoćnica je biljka koja ima uspravnu stabiljku, koja najčešće dostiže visinu od 50 do 60 metara....
Mali briošiMali brioši
05. feb.
Napravite mali krug prečnika oko 12 cm. Rasporedite pogače na osam parova. Ja sam napravila jedan deo sa čokoladom, a drugi sa marmeladom....
Mali ekleriMali ekleri
22. jun
Kuvano testo - u vrelu vodu i ulje se dodaje 1 šolja brašna, meša se drvenom kašikom. Testo se ostavlja malo da se ohladi i dodaje se 4 komada jaja. Zamesi se i stavlja kašičicom u pelh, namazan uljem. Ekleri se peku u...
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1....
Mali domaći hlepčićiMali domaći hlepčići
16. dec.
Mali domaći hlepčići su mnogo ukusni....
Mali soda hlepčićiMali soda hlepčići
03. dec.
Mali soda hlepčići su gotovi....
Mali mesečevi keksićiMali mesečevi keksići
14. mart
Predstavlja mali okrugli kolač prečnika otprilike 10 cm i debljine 3, 4 cm. Njegov nadev je bogat i gust. Mesečev kolač se obično jede uz šolju čaša....
Brzi mali kolačićiBrzi mali kolačići
01. feb.
Sipajte 1 l hladnog svežeg mleka u odgovarajuću šerpu. Dodajte šećer, kakao, griz, vanilin šećer i pažljivo izmešajte. Uključite ringlu na merenu temperaturu i zagrejte smesu uz neprestano mešanje. Čim smesa počne da se...
Vazdušasti mali hlepčićiVazdušasti mali hlepčići
24. feb.
Zagrejte vodu do telesne temperature i u njoj rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera. Kada naraste, sipajte ulje, isto blago zagrejano i prosejte brašno sa solju. Zamesite glatko i nelepljivo testo posipajući veoma...
Mali integralni hlepčićiMali integralni hlepčići
25. feb.
Mali integralni hlepčići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni 20-25 minuta ili dok ne dobiju blagu preplanulost. Prijatno!...
Mali zalogaj sendvičiMali zalogaj sendviči
21. nov.
Rastopite kvasac i šećer u toplom mleku. U posudu sipajte prosejano brašno sa soli. Nalijte ulje i sveže mleko sa istopljenim kvascem. Umesite meko testo. Posudu podmažite maslinovim uljem i umešeno testo stavite u nju...
Mali domaći ekleriMali domaći ekleri
05. feb.
Šolju vode pomešajte sa pola čaše ulja, sipajte u šerpu i zagrejte do ključanja. U smesu ulja i vode postepeno dodajte šolju brašna uz neprestano mešanje dok ne dobijete homogenu smesu. Tada sklonite šerpu sa vatre i ostavite...
Moji mali medenjaciMoji mali medenjaci
27. sep.
Umesiti testo od navedenih sastojaka tako da se testo ne lepi za ruke. Za ovoliku količinu je negde dovoljno 4 šolje brašna, ali u zavisnosti od vašeg meda i brašna, dodajte brašna onoliko da se testo ne lepi i da možete...
Mali banana hlebMali banana hleb
19. avgust
Izuzetno ukusan slatki mali banana hleb i jednostavan za pravljenje, jer vam nije potreban mikser ili bilo koji drugi uređaj. Sve se može mešati rukama ili žicom. Prijatno!...
Pečen mali petaoPečen mali petao
27. nov.
Dobro očišćen petao se maće iznutra i spolja solju, biberom i maslacem. Naprska se sokom od limuna. Pola preostalog maslaca se zagreva i u njemu se zaprže sitno isečene šunka i salama. Sklanjaju se sa ringle i ostavljaju...
Mali francuski bagetMali francuski baget
28. april
U posudu sipajte toplu vodu i dodajte kvasac. Promešajte i ostavite tako oko 10 minuta da nadođe. Pomešajte sa brašnom i solju, promešajte i od njega dodajte u smesu sa vodom i kvascem. Mešajte drvenom kašikom i ostavite...
Mali punjeni petaoMali punjeni petao
01. dec.
Isečemo luk u tiganj, dodajemo ulje i pržimo ga, nakon toga dodajemo iznutrice petla, prethodno sitno iseckane. Pržimo, nakon toga dodajemo i pirinač. Pržimo dok ne postane providan. Nakon toga skidamo sa vatre i punimo...
Mali jednostavan kolačMali jednostavan kolač
22. avgust
Moj kalup je mali, tako da imajte u vidu - do sad nisam pravila u velikom. Kalup namažem uljem, nakon toga pospem sa jednom supenom kašikom brašno i lepo protresem kalup....
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Zasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je! Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji​ Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Gurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu. Kod nas je ljubitelja ovakve kuhinje svakog dana sve više....
Mali kolači za žurkuMali kolači za žurku
15. jul
Stavljamo u papirnate korpice i mali kolači za žurku su gotovi. Neka vam je slatko!...
Mali mafini sa bademimaMali mafini sa bademima
15. maj
Pomešajte dve vrste brašna sa šećerom u prahu - mutite mikserom ili mešajte rukom. Dodajte po malo belanaca (to je otpilike 5 belanaca), tako što nakon svakog dodatog dobro promešate, dok se u potpunosti ne upiju. Dodajte...
Mali štoleni sa rikotomMali štoleni sa rikotom
13. januar
Namočite suvo grožđe u rum na 24 sata. Ocedite suvo grožše, možete da sačuvate rum i da ga dodate u štolen. Sitni sir (rikota) se ocedi u sitnu cediljku na sat vremena, ukoliko je potrebno. Umutite jaja u veliku...