Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte štaTradicionalna medicina ne priznaje uvek različite alternativne metode za poboljšavanje zdravlja. Međutim, takve su neosporno prisutne i sa sigurnošću značajno mogu da pomognu u poboljšavanju samopouzdanja.
Ipak je važno...
18. maj
PomoćnicaKod nas je popularna kao pomoćnica, crna pomoćnica, kokošji trn.
Pomoćnica je biljka koja ima uspravnu stabiljku, koja najčešće dostiže visinu od 50 do 60 metara....
02. april
Mali briošiNapravite mali krug prečnika oko 12 cm. Rasporedite pogače na osam parova. Ja sam napravila jedan deo sa čokoladom, a drugi sa marmeladom....
05. feb.
Mali ekleriKuvano testo - u vrelu vodu i ulje se dodaje 1 šolja brašna, meša se drvenom kašikom. Testo se ostavlja malo da se ohladi i dodaje se 4 komada jaja. Zamesi se i stavlja kašičicom u pelh, namazan uljem.
Ekleri se peku u...
22. jun
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1....
26. feb.
Mali mesečevi keksićiPredstavlja mali okrugli kolač prečnika otprilike 10 cm i debljine 3, 4 cm. Njegov nadev je bogat i gust. Mesečev kolač se obično jede uz šolju čaša....
14. mart
Brzi mali kolačićiSipajte 1 l hladnog svežeg mleka u odgovarajuću šerpu. Dodajte šećer, kakao, griz, vanilin šećer i pažljivo izmešajte. Uključite ringlu na merenu temperaturu i zagrejte smesu uz neprestano mešanje.
Čim smesa počne da se...
01. feb.
Vazdušasti mali hlepčićiZagrejte vodu do telesne temperature i u njoj rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera.
Kada naraste, sipajte ulje, isto blago zagrejano i prosejte brašno sa solju.
Zamesite glatko i nelepljivo testo posipajući veoma...
24. feb.
Mali integralni hlepčićiMali integralni hlepčići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni 20-25 minuta ili dok ne dobiju blagu preplanulost.
Prijatno!...
25. feb.
Mali zalogaj sendvičiRastopite kvasac i šećer u toplom mleku. U posudu sipajte prosejano brašno sa soli.
Nalijte ulje i sveže mleko sa istopljenim kvascem. Umesite meko testo. Posudu podmažite maslinovim uljem i umešeno testo stavite u nju...
21. nov.
Mali domaći ekleriŠolju vode pomešajte sa pola čaše ulja, sipajte u šerpu i zagrejte do ključanja. U smesu ulja i vode postepeno dodajte šolju brašna uz neprestano mešanje dok ne dobijete homogenu smesu. Tada sklonite šerpu sa vatre i ostavite...
05. feb.
Moji mali medenjaciUmesiti testo od navedenih sastojaka tako da se testo ne lepi za ruke. Za ovoliku količinu je negde dovoljno 4 šolje brašna, ali u zavisnosti od vašeg meda i brašna, dodajte brašna onoliko da se testo ne lepi i da možete...
27. sep.
Mali banana hlebIzuzetno ukusan slatki mali banana hleb i jednostavan za pravljenje, jer vam nije potreban mikser ili bilo koji drugi uređaj.
Sve se može mešati rukama ili žicom.
Prijatno!...
19. avgust
Pečen mali petaoDobro očišćen petao se maće iznutra i spolja solju, biberom i maslacem. Naprska se sokom od limuna. Pola preostalog maslaca se zagreva i u njemu se zaprže sitno isečene šunka i salama. Sklanjaju se sa ringle i ostavljaju...
27. nov.
Mali francuski bagetU posudu sipajte toplu vodu i dodajte kvasac. Promešajte i ostavite tako oko 10 minuta da nadođe. Pomešajte sa brašnom i solju, promešajte i od njega dodajte u smesu sa vodom i kvascem. Mešajte drvenom kašikom i ostavite...
28. april
Mali punjeni petaoIsečemo luk u tiganj, dodajemo ulje i pržimo ga, nakon toga dodajemo iznutrice petla, prethodno sitno iseckane.
Pržimo, nakon toga dodajemo i pirinač. Pržimo dok ne postane providan.
Nakon toga skidamo sa vatre i punimo...
01. dec.
Mali jednostavan kolačMoj kalup je mali, tako da imajte u vidu - do sad nisam pravila u velikom.
Kalup namažem uljem, nakon toga pospem sa jednom supenom kašikom brašno i lepo protresem kalup....
22. avgust
Pogača za početnike u kuhinjiZasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je!
Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
28. nov.
Korzikanska kuhinjaJela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji
Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
17. avgust
Gurme kuhinjaGurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu. Kod nas je ljubitelja ovakve kuhinje svakog dana sve više....
09. mart
Mali kolači za žurkuStavljamo u papirnate korpice i mali kolači za žurku su gotovi.
Neka vam je slatko!...
15. jul
Mali mafini sa bademimaPomešajte dve vrste brašna sa šećerom u prahu - mutite mikserom ili mešajte rukom.
Dodajte po malo belanaca (to je otpilike 5 belanaca), tako što nakon svakog dodatog dobro promešate, dok se u potpunosti ne upiju.
Dodajte...
15. maj
Mali štoleni sa rikotomNamočite suvo grožđe u rum na 24 sata.
Ocedite suvo grožše, možete da sačuvate rum i da ga dodate u štolen.
Sitni sir (rikota) se ocedi u sitnu cediljku na sat vremena, ukoliko je potrebno.
Umutite jaja u veliku...
13. januar