Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju.
Prirodni med je tečan samo tokom prva...
11. mart
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti.
Kako čuvati beli luk
Beli luk je lukovičasta biljka koju...
10. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Tikvice sa ukusnom smesom za pohovanjeSvaki komad ne sme da bude deblji od 1 cm.
Posolite ih i ostavite na otprilike 30 minuta da se voda ocedi.
Pripremite smesu za pohovanje tako što u posudi umutite jaja i kiselo mleko....
11. jun
Kačkavalj sa duplom smesom za pohovanjeKačkavalj isecite na porcije. Umutite jaja. Pomešajte brašno i prezle, a u njih možete dodati začine po želji. Pripremite posudu sa bodom. Potopite kačkavalj u vodu.
Nakon toga ga uvaljajte u prezle, pomešane sa brašno...
09. dec.
Kako da lečimo decu sa bakinim lekovimaTradicionalan recept za oslobađanje od šlajma je napitk od smese sa rozetlom, glavicom luka sa spoljašnjim listovima, nebet šećer ili mentol bombone, srednji deo dunje oko semenki, izmrvljeni orasi zajedno sa ljuskama...
07. nov.
Pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanjeBrze i jednostavne pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanje.
U posudi se pomešaju prezle, kukurzno brašno, so, biber, aleva paprika i origano. Meša se da se dobro sjedine sastojci....
27. maj
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
30. nov.
Kako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
17. okt.
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
30. april
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeLažni i nečisti med je postao uobičajen na tržištu proslednjih godina uprkos tome što ljudi preferiraju 100% prirodni pčelinji med.
Nažalost, često je moguće da nemate poverenja u etikete na kojima se spominje da je med...
02. avgust
Kako da se oslobodimo nitrata?Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama
- u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
16. jul
Kako da se oslobodimo refluksaMilioni ljudi pare od problema sa kiselinom. Kada su oni sporadični, često nije potrebno lečenje. Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze...
13. jul
Kako da se otarasimo gasova?Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
10. april
Kako da se odreknemo hlebaCeo svet je pobuzela težnja da se odrekne hleba, mnogi brendovi hrane na pakovanjima ukazuju da je bez glutena. Blogeri govore o čudima sa figurom prilikom isključivanja brašna iz upotrebe. Ljudi počinju da misle: Možemo...
30. januar
Zapečeno jelo sa smesom za ćufte od tikvicaMožete i više da dodate brašna i prezli dok ne dobijete željenu gustinu.
Sa ovom smesom pravim ćufte od tikvica u rerni, ali danas sam je sipala na papir za pečenje....
14. sep.
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kolitis je zapaljenje unutrašnje sluzokože debelog creva. Razlozi za njegovo pojavljivanje su različite prirode. Intestinalne bakterije, dugotrajna upotreba antibiotika, disbakterioza, nepravilna ishrana i bolesti organa...
22. mart
Kako da se hranimo kod anemije?Nedostatak gvožđa u organizmu je važan problem, jer njegovo ispoljavanje govori o anemiji. Ovo je naziv najčešće bolesti krvi. Najviše oboleljevaju žene i deca.
Činjenica je da gvožđe prvenstveno pomaže u održavanju...
20. mart
Kako da se hranimo kod gastritisaU korenu većine zdravstvenih problema je varenje. Sistem za varenje obezbeđuje supstance potrebne svim drugim organima i sistemima. Kada su njegove funkcije poremećene, pati ceo organizam.
Uloga želuca u ishrani je...
15. mart