Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju. Prirodni med je tečan samo tokom prva...
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti. Kako čuvati beli luk Beli luk je lukovičasta biljka koju...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Tikvice sa ukusnom smesom za pohovanjeTikvice sa ukusnom smesom za pohovanje
11. jun
Svaki komad ne sme da bude deblji od 1 cm. Posolite ih i ostavite na otprilike 30 minuta da se voda ocedi. Pripremite smesu za pohovanje tako što u posudi umutite jaja i kiselo mleko....
Kačkavalj sa duplom smesom za pohovanjeKačkavalj sa duplom smesom za pohovanje
09. dec.
Kačkavalj isecite na porcije. Umutite jaja. Pomešajte brašno i prezle, a u njih možete dodati začine po želji. Pripremite posudu sa bodom. Potopite kačkavalj u vodu. Nakon toga ga uvaljajte u prezle, pomešane sa brašno...
Kako da lečimo decu sa bakinim lekovimaKako da lečimo decu sa bakinim lekovima
07. nov.
Tradicionalan recept za oslobađanje od šlajma je napitk od smese sa rozetlom, glavicom luka sa spoljašnjim listovima, nebet šećer ili mentol bombone, srednji deo dunje oko semenki, izmrvljeni orasi zajedno sa ljuskama...
Pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanjePohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanje
27. maj
Brze i jednostavne pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanje. U posudi se pomešaju prezle, kukurzno brašno, so, biber, aleva paprika i origano. Meša se da se dobro sjedine sastojci....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Luk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Luk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Lažni i nečisti med je postao uobičajen na tržištu proslednjih godina uprkos tome što ljudi preferiraju 100% prirodni pčelinji med. Nažalost, često je moguće da nemate poverenja u etikete na kojima se spominje da je med...
Kako da se oslobodimo nitrata?Kako da se oslobodimo nitrata?
16. jul
Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama - u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
Kako da se oslobodimo refluksaKako da se oslobodimo refluksa
13. jul
Milioni ljudi pare od problema sa kiselinom. Kada su oni sporadični, često nije potrebno lečenje. Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze...
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
Kako da se odreknemo hlebaKako da se odreknemo hleba
30. januar
Ceo svet je pobuzela težnja da se odrekne hleba, mnogi brendovi hrane na pakovanjima ukazuju da je bez glutena. Blogeri govore o čudima sa figurom prilikom isključivanja brašna iz upotrebe. Ljudi počinju da misle: Možemo...
Zapečeno jelo sa smesom za ćufte od tikvicaZapečeno jelo sa smesom za ćufte od tikvica
14. sep.
Možete i više da dodate brašna i prezli dok ne dobijete željenu gustinu. Sa ovom smesom pravim ćufte od tikvica u rerni, ali danas sam je sipala na papir za pečenje....
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kako da se hranimo kod kolitisa?
22. mart
Kolitis je zapaljenje unutrašnje sluzokože debelog creva. Razlozi za njegovo pojavljivanje su različite prirode. Intestinalne bakterije, dugotrajna upotreba antibiotika, disbakterioza, nepravilna ishrana i bolesti organa...
Kako da se hranimo kod anemije?Kako da se hranimo kod anemije?
20. mart
Nedostatak gvožđa u organizmu je važan problem, jer njegovo ispoljavanje govori o anemiji. Ovo je naziv najčešće bolesti krvi. Najviše oboleljevaju žene i deca. Činjenica je da gvožđe prvenstveno pomaže u održavanju...
Kako da se hranimo kod gastritisaKako da se hranimo kod gastritisa
15. mart
U korenu većine zdravstvenih problema je varenje. Sistem za varenje obezbeđuje supstance potrebne svim drugim organima i sistemima. Kada su njegove funkcije poremećene, pati ceo organizam. Uloga želuca u ishrani je...