Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Krastavac sa nadevom od siraDobijenom smesom napuniti svih 8 delova krastavca. Posuti bosiljkom.
Krastavac sa nadevom od sira servirati i poslužiti....
28. sep.
Supa od krastavaca i bosiljkaOljuštite krastavce. Isecite ih na dva dela po dužini i izdubite njihovu unutrašnjost kašikom.
Isecite ih na krupne parčiće i stavite u blender....
12. dec.
Umak od krastavca i avokadaOljuštimo avokado, beli luk i krastavac. Stavljamo sve u blender i pasiramo u gladak sos.
Sos može da se garnira kako sa mesom tako i sa povrćem ili tortilja čipsom....
26. april
Salata od krastavaca i ananasaOljuštite krastavac i isecite ha na trouglove. Stavite ga u veliku posudu.
Oljuštite ananas i njega isecite na manje-više jednake parčiće. Stavite ga u krastavac.
Oljuštite luk i isecite na sitno....
13. april
Salata od krastavaca i paradajzaKrastavac se iseče na lente ljuštilicom za krompir i rasporedi se u sredinu.
Začinjava se solju po ukusu, uljem i sirćetom. Urkašava se maslinama i svežim peršunom. Ukusno i efektno!...
26. jun
1
Rolnice od krastavca i punjeni paradajzStavite nadev na parčiće krastavca i uvijte u rolnice.
Rolnice od krastavca i punjeni paradajz sa krem sirom i šunkom su mnogo ukusne....
18. nov.
Hladna zdrava supa od krastavca i avokadaNek vam je slatko uz ovu hladnu zdravu supu od krastavca i avokada....
10. mart
Sveža salata od bulgura krastavca i menteSveža salata od bulgura, krastavca i mente je divna!...
17. jun
Pileći rolat sa nadevom od krastavaca i ajvaraIzlupajte pileće šnicle i začinite ih solju.
Namažite ih ajvarom /po jedna kašika na svaku/. Pospite sitno iseckanim kiselim krastavcima i uvijte u rolat.
Poređajte pileće rolate u pleh sa neprijanjajućim dnom, namazan...
01. april
KrastavacKrastavac spada u najstarije vrste povrća koje se gaje kod nas. Krastavac je jednogodišnja biljka koja pripada porodici bundeva....
18. maj
1
Zapadnoindijski KrastavacGajenje zapadnoindijskog krastavca
Zapadnoindijski krastavac se gaji kao povrće ili kao dekorativna biljka. Zahtevan je gotovo isto kao i običan krastavac....
08. dec.
Divlji krastavacDivlji krastavac /Ecballium elaterium/ je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice bundeva. Ova biljka je poznata pod nazivima strcaljka, morski krastavac, kineski krastavac....
23. april
Osvežavajuća krastavac salataSalatu od krastavca preručiti u činiju za posluživanje.
Osvežavajuću krastavac salatu dobro rashladiti, pa poslužiti....
01. avgust
Meksički omletPomešajte pavlaku, majonez i šećerac i prelijte prilikom serviranja meksički omlet....
15. jun
Meksički mučoSvinjski kare iseći na kocke pa propržiti na vrelom ulju.
Kad je pržen, izvaditi ga u tanjir , a u isti tiganj staviti crni luk isečen na rebarca i izgnječen beli luk pa malo dinstati.
Dodati u tiganj pelat, čili i...
21. dec.
Klasičan meksički buritoUgrejte ulje u tiganju na vratri na umerenoj temperatu. Luk i beli luk sitno iseckajte. Propržite ih na kratko u ugrejanom ulju dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Dodajte mleveno meso, pržite, mešajte da izmrvite mleveno meso...
23. jul
Meksički svadbeni kolačiPre pravljenja, maslac treba da odstoji na sobnoj temperaturi, pošto je potrebno da bude mek. Umutite meki maslac sa šećerom.
Dodajte vanilu i vodu. Promešajte, pa dodajte mlevene bademe i maslac.
Dobro izgnječite...
28. april
Meksički goveđi buritoPasulj ocediti od vode i začiniti solju, kimom i kurkumom po ukusu.
Zagrejte u tiganju 1-2 kašike ulja ili maslinovog ulja i prodinstajte seckani crni luk.
Dodajte mleveno meso i posle 15 minuta dodajte sitno seckani...
10. okt.
Umak od krastavacaKrastavac oljuštuti, oprati i sitno izrendati. Izrendan krastavac dobro ocediti (uzimati rukom i pritiskati kako bi se ocedila sva tečnost). Oceđen krastavac staviti u dublju posudu....
26. avgust
Karpačo od krastavcaOperite i ogulite krastavac. Isecite ga na tanke listiće. Poređajte u tanjir.
Isecite parmezan na ljuske. Posipajte preko. Ako odmah servirate, dodajte so. Prelijte maslinovim uljem i sokom od limuna....
15. april
Meksički burito Viva MeksikoPšenične meksičke tortilje zapečemo malo sa obe strane da budu tople kad se servira i da dobiju lepu boju.
7....
28. dec.