Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?Koja je razlika između merloa i kabernea
Merlo se smatra raznovrsnijim i vinom mekog ukusa od ove dve vrste. Njegov ukus je opisan kao mešavina trešnje i čokolade. Merlo je prijatan i lako se pije....
23. januar
KarmenerTada je postalo jasno da više od pola sadnica, koje su se gajile kao merlo, zapravo su bile sadnice karmenera. To je objašnjenje zašto sva vina čileanskog merloa nemaju isti ukus....
01. mart
Sorte grožđa za vinoMerlo
To je svetski lider u proizvodnji crvenih sorti grožđa. Merlo vina ne treba da odležavaju kako bi ostarila. Piju se kao mlado vino zbog svoje mekoće....
11. okt.
1
BordoOna su gusta i jarkocrvena vina, od kojih je merlo veoma značajno.
Treća grupa su Medoc and Graves vina. Ona mogu bti bela i crna. Crna mogu duže da stoje. Tu spadaju kaberne sovinjon i merlo....
09. januar
Koje vino ide uz teletinu?Ovde napominjemo da je Merlo dobar kada je teletina pripremljena na roštilju ili u rerni, ali ako ste rešili da poslužite dinstanu teletinu ili teletinu u sosu, najbolje je ga zaobiđete Merlo i da probate sa drugim vrstama...
02. feb.
Desert od poširanih krušaka sa slatkom od ribizliU odgovarajuću kaserolu, u koju mogu da stanu kruške, sipamo crno vino (ja koristim aromatičnu vrstu Merlo). Dodajemo šećer, med i arome - cimer, rozetlu i karanfilić. Dodajemo isceđen sok i koru mandarine....
30. okt.
Temperatura serviranja vinaPa sledi:
- Roze, penušava vina, bela vina od poslednje verbe - 6-8°C
- Sovinjon blan - 8-10°C
- Šardone - 10-12°C
- Pino noar - 14°C
- Malbek - 16°C
- Kaberne sovinjon, Merlo, Karmener, Sira...
16. jun
MalbekMeđutim, ostala je u predelima Kaora, gde se kupažira zajedno sa tanatom i merloom, a tokom poslednjih godina čini 100% lokalnih vina....
09. dec.
Šta je teroar?S obzirom na to da je teško objasniti i razumeti suštinu sakrivenu iza ovog termina, savet je da se teroar oseti čulima prilikom konzumacije pojedinačnog lokalnog vina - dimjat, merlo, mavrud ili pojedinačni lokalni...
22. nov.
Svinjetina sa prazilukom, pečurkama i sosom od pavlakeUz ovako servirano jelo je odgovarajuče crno vino, recmo merlo.
Nazdravite lepim trenucima, podeljenih oko stola sa vašim bližnjim i prijateljima! Prijatno!...
10. januar
Koje vino se poklanja?Među najboljim izborima su:
- Rizling;
- Merlo;
- Pinot Grigio;
- Sovinjon blan.
Tokom hladnijih meseci kladite se na teža crvena vina bogatog ukusa i mirisa....
26. nov.
Koje vino odgovara uz pačetinu?Kaberne Sovinjon i Merlo, kao i bela vina nisu podebno odgovarajuća za pačetinu, jer imaju relativno lakši ukus i punoću....
16. dec.
Pačetina Mаgre sa Sosom od šljivaOčistite plave šljive od koštica i stavite u kaserolu sa 1 supenom kašikom šećera i crvenim vinom merlo na jaku vatru dok se šećer ne istopi i vino ne provri....
24. okt.
Koje vino je pogodno za zečetinu?Da, takva su:
- muskat;
- merlo;
- šardone;
- kaberne;
- šira;
- roze i mnoga druga....
02. dec.
Koja salata i alkoholno piće idu uz lazanju?Gotovo svaka vrsta se kombinuje sa ovim italijanskim jelom, ali najbolji izbor je merlo i njegove izuzetne osobine kao modernog pića.
Salata....
01. jun
Uz koje vino se jede jagnjetina?Klasično pečeno jagnje sa belim lukom i ruzmarinom, najbolje je da kombinujete sa lakšim i voćnim vinima, a preporučujemo kaberne, merlo, riohu ili mladi bordo....
15. dec.
ProvoloneIma jači ukus od mocarele, pa se zato odlično slaže uz vina kao što su Merlo, Bordo i Sandžoveze.
Osim što je Provolone sir odličan kao predjelo, on je takođe dobar i kao desert....
07. avgust
Koje je vino jače?U ovoj grupi su Šardone, Vionie, Sira, Kaberne Sovinjon i Merlo, Garnača, Širaz, Pinotaž....
24. januar
Mančego sir - šta treba da znamoNajbolje ide uz crvena vina - Kaberne sovinjon, Merlo, Sira i špansko Tempraniljo.
U 100 g sira Mančego ima oko 250 kalorija, 20 g masti i 20 g proteina....
16. okt.
ResveratrolDruga vina koja imaju velike količine resveratrola su Pino noar, Kaberne sovinjon i Merlo. Enolozi tvrde d je geografska širina veoma važna za skupljanje resveratrola....
04. sep.
KamamberKamamber se dobro kombinuje sa voćnim crnim vinima, laganim belim vinima, šampanjcem i penušavim vinima, kao i vinom kao što je Merlo....
07. jul
Sazrevanje vina i kako vino stariCabernet Sauvignon, Sirah i Nebbiolo imaju bolji potencijal starenja u poređenju sa Merlot i Pinot Noir.
Obično bela sorta vina ne stari. Pije se 1-2 godine nakon proizvodnje....
10. okt.
KjantiPosle toga u sanđioveze se dodaje merlo, sira i kaberne sovinjon, da bi se poboljšali kvalieti ukusa vina....
12. okt.
ParmezanOvaj italijanski sir se odlično slaže sa Kianti i sa drugim jakim crnim vinima, kao što je to Kaberne Sovinjon, Pino Noar, Crveni Bordo, Kaberne frank, Merlo, Rioha, Chianti Classico, Ribera del Duero, Zinfandel...
18. jul