Pretraga sajta

Prženo meso
Prženo meso
Isecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte. Pospite začinima i dodajte ...
Špikovano meso
Špikovano meso
slaninu. Kad ih stavimo u proreze, lagano ih guramo unutra. Pomešamo senf i soja sos u posebnoj posudi. Dobijenom smesom dobro utrljamo špikovano ...
Guščije meso
Guščije meso
su poznate vrste kao lisasta guska, guska glogovnjača, divlja (dunavska guska) i druge. Sastav guščijeg mesa Guščije meso je izvor ...
Meso Ajkule
Meso Ajkule
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da ...
Goveđe Meso
Goveđe Meso
dobijaju goveda, tj. da se selektuju vrste koje su bile veoma cenjene u prošlosti zbog visoke vrednosti mesa, mleka i kože. Kroz stotine ...
Meso Bivola
Meso Bivola
putovanja. Mleko ovog krupnog sisara se takođe koristilo za zadovoljavanje osnovnih potreba stanovništva za hranom. Sastav mesa bivola ...
Meso Jelena
Meso Jelena
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za ...
Da napravimo sušeno meso
Da napravimo sušeno meso
se na novine i parčići mesa se uvaljaju u začine nakon čega se istresu da spadne nepotrebno. Pravi se rupa u fileu i provuče se vrpca kroz nju. ...
Mleveno meso - bugarska kajma
Mleveno meso - bugarska kajma
mlevenog mesa zavisi od čega je sastavljena vrsta mesa koja se melje - svinjsko, teleće, goveđe itd. Dodatci kao što su jaja, kačkavalj, suvi ...
Svinjsko meso i grašak
Svinjsko meso i grašak
Isečeno meso se isprži sa lukom i šargarepom. Stavi se grašak, aleva paprika, biber i paradajz iz flaše ili male tegle kao i bujon od mesa. ...
Kako da dinstamo meso?
Kako da dinstamo meso?
05. dec.
Dinstano meso je delikatno i ukusno i topi se u ustima. Kada se pripremi paprikaš sa povrćem, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi ...
Pileće meso u hlebu
Pileće meso u hlebu
Stavite u tiganj malo ulja, kada se masnoća zagreje sipajte pileće meso, isečeno na kocke (mali komadići) i pečurke, isečene na kriške. Disntajte ...