Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso od jelena u tegliMeso isecite na male komade. Na dno tegle stavite 1 lovorov list, 2 pimenta i 4 zrna bibera.
Odozgo počnite da ređate meso i solite dok ne napunite teglu.
Kuvajte meso 5 sati. Dodajte vodu zato što ispari....
20. dec.
But od jelena sa sosom od pavlakeStavite u tiganj i bujon, a nakon toga i pavlaku, stavljate poklopac i dinstate dok meso ne bude gotovo.
Na kraju posolite....
25. sep.
Kako se priprema meso jelena?Meso jelena je idealan izbor za ljude koji su na dijeti i imaju zdrav način života.
Kako se priprema meso jelena?...
28. avgust
Gulaš od jelenaMeso od jelena naseckajte na kockice, beli luk narendajte i promešajte sa mesom.
Ovako promešano meso divljači ostavite na 2 sata.
Luk naseckajte na sitno, šargarepu narendajte i prodinstajte je sa lukom....
24. nov.
Poširane kruške Lepa Jelena1. Pomešajte šećer i vodu i stavite na umerenu vatru. Mešajte dok se šećer ne rastopi Dodajte vanilu i sve druge navedene arome. Smanjie vatru i ostavite da se krčka.
2. Za to vreme oljuštite kruške, ali sačuvajte peteljke...
10. nov.
Meso BivolaMeso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
16. okt.
Meso AjkuleMeso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba.
Sastav mesa ajkule
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
22. sep.
Goveđe MesoKao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
04. avgust
Guščije mesoGuščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
02. sep.
Slatki božićni jeleniPoslastičarsku boju i bela čokoladu možete zameniti crvenim bombonicama koje su odgovarajuće za nos jelena.
1. Pomešajte maslac na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu. Možete to uraditi rukom ili mikserom....
20. april
Špikovano mesoDobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso.
Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
21. avgust
Meso od nojaMeso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
27. sep.
Sterilizovano svinjsko mesoPreostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila sam i zrna bibera.
Prelila sam ih preostalom masnoćom iz prženja, zatvorila i sterilizovala svinjeitnu u teglama dva i po sata u dubokoj šerpi....
07. avgust
Kuvano teleće mesoBujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso se seče na krupne komade....
22. jun
Špikovano svinjsko mesoMožete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
16. mart
Domaće suvo mesoKad prođe vreme, meso operite tekućom vodom. Počnite da pritiskate i natopite krpom. Što više vode izađe to bolje.
Pomešajte začine po ukusu, možete dodati i druge po vašem izboru....
29. avgust
Konzervisano ćureće mesoMeso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi....
21. april
Junačko pečeno mesoZamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele.
Začinite kolenice smesom od začina i lepo je natrljajte u njih....
23. januar
Konzervisano zečije mesoZagrejte ulje i zapržite meso iz nekoliko puta, pri čemu je cilj da ga zapečete samo 2-4 minuta, dok ne pobeli.
Poređajte zečije meso u tegle po 800 ml....
07. okt.
Sušeno ovčije mesoZakačite parče mesa na prohladno mesto i nakon desetak dana sušeno meso je spremno za konzumaciju.
Sušeno ovčije meso je gotovo....
14. sep.