Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso od jelena u tegliMeso od jelena u tegli
20. dec.
Meso isecite na male komade. Na dno tegle stavite 1 lovorov list, 2 pimenta i 4 zrna bibera. Odozgo počnite da ređate meso i solite dok ne napunite teglu. Kuvajte meso 5 sati. Dodajte vodu zato što ispari....
Meso jelena sa crvenim vinskim sosomMeso jelena sa crvenim vinskim sosom
06. sep.
Meso od jelena sa sosom od crvenog vina je spremno....
But od jelena sa sosom od pavlakeBut od jelena sa sosom od pavlake
25. sep.
Stavite u tiganj i bujon, a nakon toga i pavlaku, stavljate poklopac i dinstate dok meso ne bude gotovo. Na kraju posolite....
Kako se priprema meso jelena?Kako se priprema meso jelena?
28. avgust
Meso jelena je idealan izbor za ljude koji su na dijeti i imaju zdrav način života. Kako se priprema meso jelena?...
Gulaš od jelenaGulaš od jelena
24. nov.
Meso od jelena naseckajte na kockice, beli luk narendajte i promešajte sa mesom. Ovako promešano meso divljači ostavite na 2 sata. Luk naseckajte na sitno, šargarepu narendajte i prodinstajte je sa lukom....
Poširane kruške Lepa JelenaPoširane kruške Lepa Jelena
10. nov.
1. Pomešajte šećer i vodu i stavite na umerenu vatru. Mešajte dok se šećer ne rastopi Dodajte vanilu i sve druge navedene arome. Smanjie vatru i ostavite da se krčka. 2. Za to vreme oljuštite kruške, ali sačuvajte peteljke...
Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Meso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba. Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Guščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
Slatki božićni jeleniSlatki božićni jeleni
20. april
Poslastičarsku boju i bela čokoladu možete zameniti crvenim bombonicama koje su odgovarajuće za nos jelena. 1. Pomešajte maslac na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu. Možete to uraditi rukom ili mikserom....
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso, dok ne bude gotovo....
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Dobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso. Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Meso sa karfiolomMeso sa karfiolom
04. mart
Meso sa karfiolom je veoma ukusno....
Rolovano belo mesoRolovano belo meso
27. feb.
Rolovano belo meso servirati i poslužiti uz prilog po želji....
Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Preostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila sam i zrna bibera. Prelila sam ih preostalom masnoćom iz prženja, zatvorila i sterilizovala svinjeitnu u teglama dva i po sata u dubokoj šerpi....
Kuvano teleće mesoKuvano teleće meso
22. jun
Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso se seče na krupne komade....
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Ovo konjsko sušeno meso je spremno za konzumaciju nakon 7 dana....
Domaće suvo mesoDomaće suvo meso
29. avgust
Kad prođe vreme, meso operite tekućom vodom. Počnite da pritiskate i natopite krpom. Što više vode izađe to bolje. Pomešajte začine po ukusu, možete dodati i druge po vašem izboru....
Konzervisano ćureće mesoKonzervisano ćureće meso
21. april
Meso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi....
Junačko pečeno mesoJunačko pečeno meso
23. januar
Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele. Začinite kolenice smesom od začina i lepo je natrljajte u njih....
Konzervisano zečije mesoKonzervisano zečije meso
07. okt.
Zagrejte ulje i zapržite meso iz nekoliko puta, pri čemu je cilj da ga zapečete samo 2-4 minuta, dok ne pobeli. Poređajte zečije meso u tegle po 800 ml....
Sušeno ovčije mesoSušeno ovčije meso
14. sep.
Zakačite parče mesa na prohladno mesto i nakon desetak dana sušeno meso je spremno za konzumaciju. Sušeno ovčije meso je gotovo....