Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaAko meso prethodno skuvate, dimljenje će biti mnogo kraće i brže....
02. jul
Saveti za dimljenje ribe kod kućeTo je zaista tako, ali važi samo ukoliko je reč od industrijskom dimljenju ribe. Upravo zbog toga je dobro da naučimo sami da je dimimo koristeči prirodne proizvode. Evo koja je metoda dimljenja ribe u domaćim uslovima....
26. januar
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Kada birate meso...
02. okt.
Sosevi za pečena mesaZa pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso.
Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
02. mart
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
10. jun
Čvrsti argumenti ZA konzumaciju mesaMeso je kontroverzni deo dijete i same ishrane. Prema nekima - korisna je samo živina, a crveno meso treba izbegavati po cenu života.
Drugi su suprotnog mišljenja - piletina sadrži ogromnu količinu hormona koje treba...
14. dec.
Idealni začini za sve vrste mesaJela od mesa mogu da budu raznovrsna ne samo u odnosu na načine pripreme mesa, već i primenom različitih začina, koji se dodaju u njih.
Uobičajeni spisak začina koje koristi svaka domaćica je dosta mali: beli luk, biber...
01. jul
Saveti za pripremu bujona od mesaBujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena.
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
06. jun
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaDonedavno je većina ljudi koja žive na selu uzgajala svakakve životinje. Iako se to danas promenilo, i to najviše zbog toga što ne postoji takva korist od rada i od ulaganja sredstava za ovu aktivnost, uvek je dobro da...
08. januar
Medeni sos za pečena mesaČuvajte sos za meso nekoliko dana u frižideru tako što ga držite u zatvorenoj teglici.
Ako je vaš ukus preterano slatko-kiseo, možete da dodate prstohvat šećera.
Medeni sos za pečena mesa je čudesan....
06. dec.
Supa bez mesa za bebeKada se sve dobro skuva, stavlja se so, ali se pazi da se ne pretera (za bebe količinaso treba da bude manja nego za odrasle).
Nakon toga doajemo i šećer....
12. feb.
Pikantan kečap za pečena mesaOvaj recept za domaći kečap se priprema brzo i lako, koji serviram sa pečenim mesom ili sendvičima.
Operemo paradajz i sameljemo u blenderu. Ljute paprike obavezno obrađujem sa rukavicama....
11. okt.
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje. Što...
15. maj
Gnezda od mlevenog mesa za tren okaPecite 40 minuta na 200 stepeni gnezda od mlevenog mesa za tren oka....
20. jun
Supa sa lopticama od mesa za poznavaoceOstavite smesu da provri, a za to vreme napravite kuglice od mesa.
U meso dodajte začine i polovinu peršuna i umesite ga. Ostavite na hladnom da se malo stegne....
10. mart
Sos za makarone od povrća i mlevenog mesaNa maslinovom ulju prvo propržite luk, njemu dodajte narendanu šargarepu, pa nakon par minuta slaninu.
Papriku operite isecite na listove i dodajte u šerpu. Nakon toga čistimo listove od rotkvice, peremo i sečemo na listove...
31. mart
Izazov od svinjskog mesa u kesi za pečenjeUzmite jednu kesu za pečenje, pažljivo stavite meso, dodajte krompir i sipajte marinadu, ako je ostalo u plehu. Zavežite kesu, stavite u čist pleh i stavite u rernu....
18. januar
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaKako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa?
Veoma lako - samo nakon 10 sati pripreme imaćete najukusnije i najsočnije dimljeno pile!...
18. jun
Čorba za decu sa lopticama od mesa i krompiromDodajemo čubar i malo bibera (ipak je supa za decu, a za odrasle - sveže mleven pri serviranju). Pomešamo sastojke i uvaljamo loptice, koje poređamo u tanjir posut s malo brašna....
01. dec.
Klasična supa sa lopticama od mesa za 45 minutaŠargarepu i luk očistiti i sitno naseckati. Upržiti u masnoći dok ne omekšaju.
U mleveno meso dodati biber, pa oblikovati male loptice. Naliti oko 1 i 1/2 l vode u povrće.
Dodati bujon od povrća, posoliti i ubaciti...
17. mart
Začinjavanje jarećeg mesaJedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
10. april
Šta je metoda konfi?Jedan od načina čuvanja skuvane hrane duže vreme je konfitiranje ili još obrada metodom konfi.
Konfitiranje - stara metoda čuvanja mesa
Poreklo ove vrste kulinarske obrade je francuski doprinos....
30. april
Da li je dimljena riba korisna za vas?Kulinarsku tehniku dimljenja su ljudi izmislili u prošlosti kao metod produžavanja roka trajanja hrane. Danas je, međutim, dimljenje način da se mesu daje bogatiji i specifičniji ukus....
18. nov.