Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa u domaćim uslovima
02. jul
Ako meso prethodno skuvate, dimljenje će biti mnogo kraće i brže....
Saveti za dimljenje ribe kod kućeSaveti za dimljenje ribe kod kuće
26. januar
To je zaista tako, ali važi samo ukoliko je reč od industrijskom dimljenju ribe. Upravo zbog toga je dobro da naučimo sami da je dimimo koristeči prirodne proizvode. Evo koja je metoda dimljenja ribe u domaćim uslovima....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom. Kada birate meso...
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Za pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso. Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Sotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja. Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
Čvrsti argumenti ZA konzumaciju mesaČvrsti argumenti ZA konzumaciju mesa
14. dec.
Meso je kontroverzni deo dijete i same ishrane. Prema nekima - korisna je samo živina, a crveno meso treba izbegavati po cenu života. Drugi su suprotnog mišljenja - piletina sadrži ogromnu količinu hormona koje treba...
Idealni začini za sve vrste mesaIdealni začini za sve vrste mesa
01. jul
Jela od mesa mogu da budu raznovrsna ne samo u odnosu na načine pripreme mesa, već i primenom različitih začina, koji se dodaju u njih. Uobičajeni spisak začina koje koristi svaka domaćica je dosta mali: beli luk, biber...
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Bujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena. Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaSaveti za konzerviranje mesa u teglama
08. januar
Donedavno je većina ljudi koja žive na selu uzgajala svakakve životinje. Iako se to danas promenilo, i to najviše zbog toga što ne postoji takva korist od rada i od ulaganja sredstava za ovu aktivnost, uvek je dobro da...
Marinada za mesa na roštiljuMarinada za mesa na roštilju
07. januar
Pogodna je za svinjske šnicle, govedinu i pileće meso....
Medeni sos za pečena mesaMedeni sos za pečena mesa
06. dec.
Čuvajte sos za meso nekoliko dana u frižideru tako što ga držite u zatvorenoj teglici. Ako je vaš ukus preterano slatko-kiseo, možete da dodate prstohvat šećera. Medeni sos za pečena mesa je čudesan....
Supa bez mesa za bebeSupa bez mesa za bebe
12. feb.
Kada se sve dobro skuva, stavlja se so, ali se pazi da se ne pretera (za bebe količinaso treba da bude manja nego za odrasle). Nakon toga doajemo i šećer....
Pikantan kečap za pečena mesaPikantan kečap za pečena mesa
11. okt.
Ovaj recept za domaći kečap se priprema brzo i lako, koji serviram sa pečenim mesom ili sendvičima. Operemo paradajz i sameljemo u blenderu. Ljute paprike obavezno obrađujem sa rukavicama....
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Da bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod. Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje. Što...
Gnezda od mlevenog mesa za tren okaGnezda od mlevenog mesa za tren oka
20. jun
Pecite 40 minuta na 200 stepeni gnezda od mlevenog mesa za tren oka....
Supa sa lopticama od mesa za poznavaoceSupa sa lopticama od mesa za poznavaoce
10. mart
Ostavite smesu da provri, a za to vreme napravite kuglice od mesa. U meso dodajte začine i polovinu peršuna i umesite ga. Ostavite na hladnom da se malo stegne....
Sos za makarone od povrća i mlevenog mesaSos za makarone od povrća i mlevenog mesa
31. mart
Na maslinovom ulju prvo propržite luk, njemu dodajte narendanu šargarepu, pa nakon par minuta slaninu. Papriku operite isecite na listove i dodajte u šerpu. Nakon toga čistimo listove od rotkvice, peremo i sečemo na listove...
Izazov od svinjskog mesa u kesi za pečenjeIzazov od svinjskog mesa u kesi za pečenje
18. januar
Uzmite jednu kesu za pečenje, pažljivo stavite meso, dodajte krompir i sipajte marinadu, ako je ostalo u plehu. Zavežite kesu, stavite u čist pleh i stavite u rernu....
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaDimljenje pileta u kućnim uslovima
18. jun
Kako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa? Veoma lako - samo nakon 10 sati pripreme imaćete najukusnije i najsočnije dimljeno pile!...
Čorba za decu sa lopticama od mesa i krompiromČorba za decu sa lopticama od mesa i krompirom
01. dec.
Dodajemo čubar i malo bibera (ipak je supa za decu, a za odrasle - sveže mleven pri serviranju). Pomešamo sastojke i uvaljamo loptice, koje poređamo u tanjir posut s malo brašna....
Klasična supa sa lopticama od mesa za 45 minutaKlasična supa sa lopticama od mesa za 45 minuta
17. mart
Šargarepu i luk očistiti i sitno naseckati. Upržiti u masnoći dok ne omekšaju. U mleveno meso dodati biber, pa oblikovati male loptice. Naliti oko 1 i 1/2 l vode u povrće. Dodati bujon od povrća, posoliti i ubaciti...
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesa
10. april
Jedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
Jedan od načina čuvanja skuvane hrane duže vreme je konfitiranje ili još obrada metodom konfi. Konfitiranje - stara metoda čuvanja mesa Poreklo ove vrste kulinarske obrade je francuski doprinos....
Da li je dimljena riba korisna za vas?Da li je dimljena riba korisna za vas?
18. nov.
Kulinarsku tehniku dimljenja su ljudi izmislili u prošlosti kao metod produžavanja roka trajanja hrane. Danas je, međutim, dimljenje način da se mesu daje bogatiji i specifičniji ukus....