Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Moja savršena usukana penjurlijaPosle pečenja savršenu usukanu penjurliju sam premazala uljem i pokrila krpom.
Prijatno!...
22. jun
Galete na moj načinUmutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati ulje, jogurt, mleko i istopljeni maslac.
Sve sjediniti pa dodati brašno, prašak za pecivo i narendanu koricu limuna.
Aparat za vafle premazati četkicom umočenom...
15. maj
Omlet na moj načinOdvojiti belanca od žumanaca. Mikserom umutiti belanca u čvrst šam, dodati žumanca, posoliti i lagano izmešati špatulom.
Dodati pavlaku za kuvanje i izmešati špatulom.
U tiganj staviti maslac, otopiti, dodati pripremljenu...
30. nov.
Brauni na moj načinRernu zagrejati na 180°C.
Kalup za brauni (20x20), obložiti papirom za pečenje.
Otopiti maslac i čokoladu na pari.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati badem, kakao, vanilu i so, pa sjediniti sa otopljenom čokoladom i...
05. feb.
Prebranac na moj načinDobro oprati pasulj i staviti u lonac u kome će se kuvati, pa ostaviti da prenoći.
Sutradan lonac staviti na vatru i kada provri ocediti vodu, pa naliti svežom vodom i vratiti lonac na vatru.
Pasulj kuvati na umerenoj...
17. mart
1
Pogača na moj načinSve sastojke osim margarina pomešati i umesiti testo da se ne lepi, pa ostaviti da odstoji oko pola sata.
Premesiti još jednom, iseći na tri jufke pa ostaviti još pola sata.
Prvu jufku razviti oklagijom, pa blago...
21. feb.
1
Brusketi na moj načinRecept počinjemo kuvanjem jaja. U malu šerpicu stavimo desetak minuta jaja da se skuvaju.
Hleb isečemo na kriške, premažemo paradajz pelatom, pospemo origanom, pa na svaki stavimo list šunke.
Preko šunke stavimo narendani...
13. maj
Burgeri na moj načinSitno što sitnije iseckati ljutu papričicu i luk. Mleveno meso staviti u dublju činiju i dodati mu jaja, kečap, prašak za pecivo, prezlu, biber, beli luk u prahu, sitno iseckanu papričicu ljutu i luk.
Umesite rukama sve...
15. maj
Cannelloni na moj načinPrvo pravimo fil kojim punimo Cannellone. Mladi luk očistimo i operemo, pa iseckamo na kolutove. Mladi luk prodinstamo na malo ulje u šerpi, pa dodamo komadiće slanine.
Kad se prodinsta koji minut, dodamo mleveno pileće...
16. april
Đuveč na moj način1 kg mesa iseckamo na kockice. Zagrejemo malo ulja u šerpi. Posle stavimo meso na ulje i malo popržimo oko 5 minuta.
Kada izvadimo meso, na tu masnoću stavimo jedan iseckan luk i iseckamo 3 šargarepe i prodinstamo....
26. mart
Moj način pravljenja gvakamoleOljuštite avokado i očistite.
Isecidite limetu.
Operite i očistite praziluk.
Avokado, celer, ljutu papričicu, sok od limete, praziluk i so stavite u posudu i izblendati štapnim mikserom....
09. feb.
Turšija na moj načinU standardnu turšiju obično ide i zeleni paradajiz i luk, ali ja ne volim i nikad ne stavljam.
Takođe nemam ni običaj da prokuvavam vodu.
Jednostavno u veliki lonac stavite vodu, sirće, šećer, so i vinobran. Mešajte...
09. feb.
Peljmeni na moj načinZamesite mleveno meso sa iseckanim lukom, začinom za mleveno meso, biberom i solju.
Napravite ne mnogo tvrdo testo od brašna, jaja i vode, zamesite ga i ostavite da odstoji bar 30 minuta. Od njega nakon toga oblikujte...
05. januar
Tartar sos na moj načinTartar sos na moj način je gotov.
Sluziti rashlađeno sa pohovanim mesom....
17. avgust
1
Pasulj prebranac na moj načinPasulj oprati u nekoliko voda, potopiti ga (naliti vodom) i ostaviti da prenoći. Sutradan ocediti vodu, naliti vodom, dodati lovorov list i kuvati na umerenoj vatri (uz dolivanje vode).
Za zapršku: Na zagrejanom ulju upržiti...
01. feb.
Zapečeno povrće na moj načinU tiganj usuti ulje, zagrejati, dodati sitno seckan crni luk i upržiti ga.
Paprike oljuštiti, očistiti od semenki i peteljki, iseckati i dodati u upržen luk.
Paradajz oprati, oljuštiti, iseckati i dodati u tiganj. Kratko...
21. sep.
Grčka salata na moj načinParadajz dobro oprati i iseći na kockice 1x1cm, krastavac oljuštiti i iseći takodje na kockice 1x1 cm, papriku i luk iseći na kolutove.
Zelenu salatu iseći na žilijen (trakice), fetu sir iseći na kockice ili kao ja što...
30. april
Ledena kafa na moj načinNes kafu usuti u čašu, zatim dodati šećer i dve kašičice vrele vode.
Mutiti mutilicom za nes dok se ne napravi gusta pena.
U pripremljenu penu dodati kockice leda, uliti hladnu vodu i hladno mleko.
Staviti cevčicu...
22. april
Posna krostata na moj načinPosnu krostatu na moj način seći, servirati i poslužiti.
Naomena: Koristila sam domaći džem od kajsije. Vi možete koristiti džem po svom izboru i ukusu.
Probajte. Prijatno!...
02. nov.
Bakin kolač na moj načinUmutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i dodati mleko i ulje.
Na kraju pomešano brašno sa praškom za pecivo i kašikum kakaa na kraju.
Zagrejati pekač i peći....
26. feb.