Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Može li da se zamrzne kiseli kupus?Dobro je da ga nasečete ili da pripremite sarme i da ga onda zamrznete. Nakon toga ga stavite u malim količinama u odgovarajuće plastične kese ili posude, za jedno kuvanje....
16. mart
Cvekla u teglamaCele cvekle (sa korom) skuvati ali tako da ne budu previše meke (kad voda provri, kuvati još 20-tak minuta). Ostaviti da se ohladi....
30. januar
Cvekla u rerniPecite sat i po i proverite čačkalicom ili drugim oštrim predmetom da li je cvekla omekšala i da li je gotovoa. Ako čačkalica ulazi sa lakoćom onda je potpuno gotovo.
Ostavite blago da se ohladi i odvijte foliju....
11. april
Može li se jesti sirova cvekla?Može se konzumirati sirova u obliku ukusne salate od cvekle ili u obliku soka od cvekle.
U sirovom obliku, cvekla ima specifičan zemljani ukus koji odbija mnoge ljude....
30. januar
Da li je mit ili istina da se može smršati kada ujutru pijete vodu sa limunom?Tokom poslednjih godina je voda sa limunom postala mnogo više od običnog napitka. Čak nas i razne filmske zvezde uveravaju da je istinita činjenica da voda sa limunom pomaže u mršavljenju.
Veliki broj žena je probalo...
06. mart
Da li se deblja od pirinča?Pirinač je hrana nedovoljno cenjenih kvaliteta. Izuzetno je bogat složenim ugljenim hidratima, koji su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoji predrasuda da je skrob koji se nalazi u pirinču razlog za nakupljanje...
21. dec.
Da li nas može otrovati kombinacija ribe i mlekaDa li kombinacija ribe i mleka može biti opasna za konzumaciju ili je to smao jedan zastareli mit? Konzumacija ove dve namrinice je sporna, budući da se veliki broj ljudi žalio na želudačne probleme, nakon što su ovu kombinaciju...
26. feb.
Marinirana crvena cvekla u teglamaKuvajte koliko da se šećer i so rastope, ostavite da se ohladi i prelijte kuvanu cveklu u teglama, odozgo pokrijte grančicama mirođije i čenovima belog luka....
30. jul
Marinirana cvekla za zimuOstavite tako dok se potpuno ne ohlade i čuvajte na hladnom mestu! Može se koristiti za salate, garnirung i druga jela!
Marinirana cvekla za zimu je spremna....
26. sep.
Cvekla sa mladim lukomCvekla se opere i skuva. Oljušti se i samelje/narenda.
Dodaju se sitno isečen luk, peršun i mirođija, ulje, rastvoreno sirće, šećer i so.
Smesa se promeša....
06. januar
Zapečena cvekla sa pavlakomSkuvajte cveklu da omekša. Oljuštite je i isecite na kolutove.
Crni luk očistite i nasecite na sitno. Dinstajte ga u maslacu, ali samo da dobije prozračnu boju. Nemojte ga prepržiti....
03. jun
Da li se goji od fruktoze u voću?Voće je oduvek smatrano za jedan od važnijih elemenata koji su obavezni ako se zdravo hranite. Mnogi ljudi koji su na dijeti se pitaju da li im fruktoza iz voća smeta da smršaju, posebno ako ih jedu samo pre spavanja....
30. jun
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar
Kako da zamrznemo kukuruz?Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma pogodan za zamrzavanje....
20. dec.
Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?Svaki proces koji izaziva bolest koja se razvija u ljudskom telu je uzrok za gubitak vrednih aminokiselina, vitamina, minerala, masnih kiselina i drugih hranljivih materija. U nekim slučajevima dovodi i do nedostatka enzima...
23. januar
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakMaslinovo ulje se uglavnom koristi u kulinarstvu, ali takođe ima veliku primenu i u kozmetici.
Maslinovo ulje je idealna zamena za suncokretovo ulje, jer je voema korisno za zdravlje. Kada se koristi ujutru na prazan...
05. april
Zapečena cvekla iz rerne sa siromCveklu oprati i staviti sa strane da se osuši. Kad je suva, svaku cveklu posebno zavijte u alu foliju.
Uvijene cvekle poredajte na žicu iz rerne ili na pleh.
Uključiti rernu na 180 stepeni i peći 60 min....
08. feb.
Da li griz deblja?U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
11. januar
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može.
Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
16. feb.
Koje čajeve može da pije trudnicaIspijanje čaja, kao i kafe, je navika koju žene ne prekidaju tokom trudnoće. Čaj je odličan napitak koji sadrži polifenole koji štite srce, kao i druge hranljive materije za jačanje imuniteta, uključujući antioksidante...
05. nov.
Voće koje može da izazove alergijeAlergija predstavlja povećanu osetljivost organizma na određene materije. Kod alergijske reakcije imuni sistem preterano reaguje na razne alergene.
Danas su alergije veoma česte. Alergija na određene namirnice se...
04. april
Parafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodajeParafinski vosak, poznat još i kao konzervans E901 čini voće, povrće i bombone sjajnim i usporava gubitak vlage i njihovo propadanje. On je bele boje, nema miris ni ukus.
To nije pravi vosak i dobija se od destilovanog...
30. januar
CveklaSve glavice cvekle ostavite na mesto gde ima više strujanja vazduha, kako bi se cvekle osušile. Dok se cvekla ne osuši, ona ne sme da bude izložena direktnim sunčevim zracima....
21. avgust
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Prvo i najvažnije što treba da znate kada kupujete zamrznute školjke jeste da izaberete one kvalitetne, pripremljene za čuvanje na najpravilniji način....
05. feb.