Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Muskatni oraščićMuskatni oraščić i njegova kora imaju slične kvalitete ukusa, s tim što je muskatni oraščić nešto slađi....
25. januar
Kojim jelima treba dodati muskatni oraščićMuskatni oraščić se još naziva i indijsko orašče, morsko orašče. Predstavlja sušenu košticu ploda zimzelenog drveta iz porodice mirti.
Dom muskatnog oraščića su arapske zemlje, tačnije - Molučka ostrva....
14. mart
Barbadoski oraščićSastav barbadoskog oraščića
Semenke barbadoskog oraščića sadrže veliki broj hemijskih jedinjanja, kao što su to zasićene i nezasićene masne kiseline....
17. januar
MuskatZbog svog nežnog i delikatnog ukusa muskata zauzimaju visoko mesto u vinskoj tablici ukusa.
Serviranje muskata
Vina proizuvedena od muskata treba da se upotrebljavaju dok su još mlada....
03. okt.
MacisMacis, poznat i kao muskatni cvet, predstavlja aromatični začin, koji se dobija od polodova zimzelenog drveta muskatnog oraščića Myristica fragrans. Od njega se dobija i popularni začin, muskatni oraščić....
19. sep.
Koji začini su odgovarajući za supuU bujon se dodaje bosiljak, lovorov list, muskatni oraščić, matičnjak....
27. januar
Sbiten - tradicionalni ruski zimski napitakljute paprike (po izboru)
Način pripreme:
U šerpi srednje veličine kombinujte med, karanfilić, cimet, đumbir, džem od kupuna, vodu ili vino, muskatni oraščić, mentu i ljute paprike ako koristite....
29. dec.
GrogKombinacija ruma, vode sa muskatnim oraščićem i šećerom je bila veoma popularna u prošlosti, najviše među trgovcima i piratima.
Priprema groga
Danas postoji stotinu varijanti groga....
22. dec.
Najbolji prilozi uz šniclePotrebni sastojci: 500 grama sitnijeg krompira, 2 supene kašike susama, so i crni biber po ukusu, prstohvat muskatnog oraščića, 30 mililitara ulja....
07. dec.
Pravi koraci za idealnu lazanjuBešamel sos se sprema od 1 l svežeg mleka, 2 lovorova lista, ¼ glavice luka, prstohvat muskatnog oraščića, 50 g maslaca, 50 g brašna.
Priprema domaće lazanje:
Priprema lazanje počinje nadevom....
20. feb.
Odgovarajući začini za krompirZa pripremu krompir pirea - luk, biber, muskatni oraščić, peršun ili sveže začine po ukusu....
05. maj
Nepoznati arapski začiniMuskatni oraščić
Muskatni oraščić je deo velikog zimzelenog drveta, rodom sa Ostrva začina (Molukska ostrva) na teritoriji današnje Indonezije....
04. januar
Začini u arapskoj kuhinjiMuskatni oraščić
Iako se u evropskim državama pre svega koristi za začinavanje jela od krompira, u Arapskom svetu muskatni oraščić prisustvuje u gotov svim tradicionaslnim mešavinama začina.
2....
22. feb.
FontinaPospite biberom, muskatnim oraščićem i kuminom. Razume se, nije obavezno da se zaustavite na ovim začinima. Možete da stavite neke druge, ali da razmislite da li bi išli uz fondu....
03. okt.
Odgovarajući začini za skušuoraščić se stavljaju kada je zamiso da ukus skuše postane pikantniji i jači;
- beli luk je nezamenjiv začin za bilo koju vrstu ribe, posebno za dinstanu....
21. okt.
Začini za zdravu ishranuMuskatni oraščić
Vekovima se koristi za lečenje bubrega i želuca. Muskatni oraščić se preporučuje i za proširene vene, jer ublažava bol i poboljšava cirkulaciju krvi....
20. mart
Kako se pravi fonduDodajte muskatni oraščić, kim i biber. Umačite u uksunu smesu zapečene parčiće hleba.
Čokoladni fondu je traženi dezert....
03. avgust
BrendiNeophodni sastojci za brendi Aleksandar su: 30 ml brendija, 60 ml tečne pavlake, 30 ml likera Kakao Dark i za dekoraciju - muskatni oraščić.
Način pripreme: Unapred se pripremi ohlađena čaša tip martini....
27. sep.
Odlični začini za piletinuZa piletinu takođe možete koristiti i beli luk, peršun, alevu papiku, beli biber, čubar, kari, đumbir, muskatni oraščić i druge....
19. jul
Kako pravilno da kombinujemo začineZačini sa kojima možemo da ga kombinujemo su đumbir, cimet, muskatni oraščić i kardamon.
Majčina dušica
Sa majčinom dušicom možemo da poslužimo jagnjetinu, svinjetinu, ribu, govedinu i ćuretinu....
06. jul
Odgovarajući začini za svinjetinuoraščić, peršun (kada spremata đuveč), kumin, čubar, ali oni se ređe koriste od gore navedenih ukusa....
03. januar
Vrste preliva za musakuPomeša se 350 ml pavlake za kuvanje sa 1 jajetom, 1 prstohvat soli i muskatni oraščić na vrh noža. Tom smesom se preliva musaka i peče u rerni dok ne porumeni.
Za preliv za musaku se koristi i bešamel sos....
16. mart
Tajne ukusne pačje džigericeNajbolji začini, koji će najbolje istaći elegantan ukus pačje džigerice, jesu bosiljak, beli biber, kumin, korijander, muskatni oraščić, origano, ruzmarin, celer, biber, beli luk (svež i u prahu)....
26. mart