Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Muskatni oraščićMuskatni oraščić
25. januar
Muskatni oraščić i njegova kora imaju slične kvalitete ukusa, s tim što je muskatni oraščić nešto slađi....
Kojim jelima treba dodati muskatni oraščićKojim jelima treba dodati muskatni oraščić
14. mart
Muskatni oraščić se još naziva i indijsko orašče, morsko orašče. Predstavlja sušenu košticu ploda zimzelenog drveta iz porodice mirti. Dom muskatnog oraščića su arapske zemlje, tačnije - Molučka ostrva....
Barbadoski oraščićBarbadoski oraščić
17. januar
Sastav barbadoskog oraščića Semenke barbadoskog oraščića sadrže veliki broj hemijskih jedinjanja, kao što su to zasićene i nezasićene masne kiseline....
MuskatMuskat
03. okt.
Zbog svog nežnog i delikatnog ukusa muskata zauzimaju visoko mesto u vinskoj tablici ukusa. Serviranje muskata Vina proizuvedena od muskata treba da se upotrebljavaju dok su još mlada....
MacisMacis
19. sep.
Macis, poznat i kao muskatni cvet, predstavlja aromatični začin, koji se dobija od polodova zimzelenog drveta muskatnog oraščića Myristica fragrans. Od njega se dobija i popularni začin, muskatni oraščić....
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
U bujon se dodaje bosiljak, lovorov list, muskatni oraščić, matičnjak....
Sbiten - tradicionalni ruski zimski napitakSbiten - tradicionalni ruski zimski napitak
29. dec.
ljute paprike (po izboru) Način pripreme: U šerpi srednje veličine kombinujte med, karanfilić, cimet, đumbir, džem od kupuna, vodu ili vino, muskatni oraščić, mentu i ljute paprike ako koristite....
GrogGrog
22. dec.
Kombinacija ruma, vode sa muskatnim oraščićem i šećerom je bila veoma popularna u prošlosti, najviše među trgovcima i piratima. Priprema groga Danas postoji stotinu varijanti groga....
Najbolji prilozi uz šnicleNajbolji prilozi uz šnicle
07. dec.
Potrebni sastojci: 500 grama sitnijeg krompira, 2 supene kašike susama, so i crni biber po ukusu, prstohvat muskatnog oraščića, 30 mililitara ulja....
Pravi koraci za idealnu lazanjuPravi koraci za idealnu lazanju
20. feb.
Bešamel sos se sprema od 1 l svežeg mleka, 2 lovorova lista, ¼ glavice luka, prstohvat muskatnog oraščića, 50 g maslaca, 50 g brašna. Priprema domaće lazanje: Priprema lazanje počinje nadevom....
Odgovarajući začini za krompirOdgovarajući začini za krompir
05. maj
Za pripremu krompir pirea - luk, biber, muskatni oraščić, peršun ili sveže začine po ukusu....
Nepoznati arapski začiniNepoznati arapski začini
04. januar
Muskatni oraščić Muskatni oraščić je deo velikog zimzelenog drveta, rodom sa Ostrva začina (Molukska ostrva) na teritoriji današnje Indonezije....
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Muskatni oraščić Iako se u evropskim državama pre svega koristi za začinavanje jela od krompira, u Arapskom svetu muskatni oraščić prisustvuje u gotov svim tradicionaslnim mešavinama začina. 2....
FontinaFontina
03. okt.
Pospite biberom, muskatnim oraščićem i kuminom. Razume se, nije obavezno da se zaustavite na ovim začinima. Možete da stavite neke druge, ali da razmislite da li bi išli uz fondu....
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za skušu
21. okt.
oraščić se stavljaju kada je zamiso da ukus skuše postane pikantniji i jači; - beli luk je nezamenjiv začin za bilo koju vrstu ribe, posebno za dinstanu....
Začini za zdravu ishranuZačini za zdravu ishranu
20. mart
Muskatni oraščić Vekovima se koristi za lečenje bubrega i želuca. Muskatni oraščić se preporučuje i za proširene vene, jer ublažava bol i poboljšava cirkulaciju krvi....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Dodajte muskatni oraščić, kim i biber. Umačite u uksunu smesu zapečene parčiće hleba. Čokoladni fondu je traženi dezert....
BrendiBrendi
27. sep.
Neophodni sastojci za brendi Aleksandar su: 30 ml brendija, 60 ml tečne pavlake, 30 ml likera Kakao Dark i za dekoraciju - muskatni oraščić. Način pripreme: Unapred se pripremi ohlađena čaša tip martini....
Odlični začini za piletinuOdlični začini za piletinu
19. jul
Za piletinu takođe možete koristiti i beli luk, peršun, alevu papiku, beli biber, čubar, kari, đumbir, muskatni oraščić i druge....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Začini sa kojima možemo da ga kombinujemo su đumbir, cimet, muskatni oraščić i kardamon. Majčina dušica Sa majčinom dušicom možemo da poslužimo jagnjetinu, svinjetinu, ribu, govedinu i ćuretinu....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
oraščić i drugi....
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajući začini za svinjetinu
03. januar
oraščić, peršun (kada spremata đuveč), kumin, čubar, ali oni se ređe koriste od gore navedenih ukusa....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Pomeša se 350 ml pavlake za kuvanje sa 1 jajetom, 1 prstohvat soli i muskatni oraščić na vrh noža. Tom smesom se preliva musaka i peče u rerni dok ne porumeni. Za preliv za musaku se koristi i bešamel sos....
Tajne ukusne pačje džigericeTajne ukusne pačje džigerice
26. mart
Najbolji začini, koji će najbolje istaći elegantan ukus pačje džigerice, jesu bosiljak, beli biber, kumin, korijander, muskatni oraščić, origano, ruzmarin, celer, biber, beli luk (svež i u prahu)....