Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini maslinaGotovo ne postoji osoba koja ne voli masline, ali ne zna svako na koje karakteristike treba obratiti pažnju kada kupujete masline. Ako se i vi niste dosad zapitali, onda je pravo vreme za to....
08. mart
Najzdravije zimske namirnice na koje treba obratiti pažnjuProbiotička hrana, kao što je fermentisana hrana - kiseli kupus, kiseli krastavci, kefir, fermentisana hrana i želatin ne treba propustiti. Evo malo više o ovim korisnim zimskim namirnicama....
18. januar
Domaći sitan sirDobije se veoma ukusan sitan sir od maslaca.
Surutku možete da sačuvate i da koristite za spremanje hleba, pogačica, palačinki....
11. jun
Sitan sir sa šargarepomSitni sir se umuti zajedno sa kiselim mlekom do jednolične, vazdušaste smese.
Dodajte očišćenu, opranu i sitno narendanu šargarepu i posolite po ukusu.
Po želji možete dodati orahe....
05. sep.
1
Bakin domaći sitan sirSvake sekunde koja prođe u šerpi se vidi kako se stvara sitan sir.
Ako volite neslan, nemojte stavljati so. Ona nije odnovni sastojak bez kojeg ne možemo da pripremimo sitan sir....
28. maj
Topljeni sir - šta treba da znamoNe treba da kupujete topljeni sir u plastičnoj ambalaži, na čijem dnu postoji oznaka "PS". Ovo znači da je ambalaža napravljena od polistirola koji je u mnogim zemljama zabranjen za čuvanje proizvoda....
21. april
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
16. okt.
Sitan SirKada birate sitan sir u prodavnici pažljivo čitajte sadržaj i obratite pažnju na rok trajanja....
09. jul
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoLjudi koji imaju alergiju na pšenicu, treba da paze sa konzumacijom ovsa, raži i ječma....
22. jul
Alergija na soju - šta treba da znateSoja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
23. jun
Alergija na ribu - šta treba da znateAli oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove.
Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
28. dec.
Ključ ka mršavljenju! Obratite pažnju na vrstu kalorija koje unositeProsto treba da pratimo šta unosimo, naprimer oblik ugljenih hidrata.
Šećer u čokoladi i drugim slatkišima nije koristan....
10. mart
Zašto je važno da deca jedu sitan sirKako da uključimo sitan sir u meni mališana
Jedna moguća opcija je da napravite nekoliko jednostavnih razmeštanja, kako biste uključili sitan sir u jela koja vaša porodica već voli....
12. nov.
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Sa kakvim proizvodima treba da se kombinuje sitni sir?
Mnogi ljudi imaju intoleranciju na laktozu (sveže mleko) i za njih je sitni sir najprimamljivija varijanta za konzumaciju mlečnih proizvoda....
17. dec.
Lutein - Šta treba da znateDakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
13. sep.
Rezanci - šta treba da znamo?Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
29. jun
Šunka - šta treba da znamoOn se kupuje kako bi se odmah pojeo.
Postoji četiri tradicionalna regiona za proizvodnju šunke....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
05. april
Kolagen - šta treba da znateTo znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
18. avgust
Proseko - šta treba da znamo?Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
30. maj
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Prosto treba da zapamtite i da ga uradite! Stvorite naviku da probate dok kuvate. Tako ćete lako videti kuda vode stvari i šta možete popraviti.
3....
14. nov.
Magareći sir - najskuplji sir na svetu100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji.
Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
10. mart
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Nego postoje određena pravila i oni koji žele da smršaju treba da znaju za njih....
04. feb.
Fourme d'Amber - šta treba da znamoPosle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”.
Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
24. maj