Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini maslinaNa šta treba obratiti pažnju pri kupovini maslina
08. mart
Gotovo ne postoji osoba koja ne voli masline, ali ne zna svako na koje karakteristike treba obratiti pažnju kada kupujete masline. Ako se i vi niste dosad zapitali, onda je pravo vreme za to....
Najzdravije zimske namirnice na koje treba obratiti pažnjuNajzdravije zimske namirnice na koje treba obratiti pažnju
18. januar
Probiotička hrana, kao što je fermentisana hrana - kiseli kupus, kiseli krastavci, kefir, fermentisana hrana i želatin ne treba propustiti. Evo malo više o ovim korisnim zimskim namirnicama....
Domaći sitan sirDomaći sitan sir
11. jun
Dobije se veoma ukusan sitan sir od maslaca. Surutku možete da sačuvate i da koristite za spremanje hleba, pogačica, palačinki....
Sitan sir sa šargarepomSitan sir sa šargarepom
05. sep.
1
Sitni sir se umuti zajedno sa kiselim mlekom do jednolične, vazdušaste smese. Dodajte očišćenu, opranu i sitno narendanu šargarepu i posolite po ukusu. Po želji možete dodati orahe....
Bakin domaći sitan sirBakin domaći sitan sir
28. maj
Svake sekunde koja prođe u šerpi se vidi kako se stvara sitan sir. Ako volite neslan, nemojte stavljati so. Ona nije odnovni sastojak bez kojeg ne možemo da pripremimo sitan sir....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Ne treba da kupujete topljeni sir u plastičnoj ambalaži, na čijem dnu postoji oznaka "PS". Ovo znači da je ambalaža napravljena od polistirola koji je u mnogim zemljama zabranjen za čuvanje proizvoda....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Kalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm. Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Sitan SirSitan Sir
09. jul
Kada birate sitan sir u prodavnici pažljivo čitajte sadržaj i obratite pažnju na rok trajanja....
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoAlergija na pšenicu - šta treba da znamo
22. jul
Ljudi koji imaju alergiju na pšenicu, treba da paze sa konzumacijom ovsa, raži i ječma....
Alergija na soju - šta treba da znateAlergija na soju - šta treba da znate
23. jun
Soja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Ali oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove. Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
Ključ ka mršavljenju! Obratite pažnju na vrstu kalorija koje unositeKljuč ka mršavljenju! Obratite pažnju na vrstu kalorija koje unosite
10. mart
Prosto treba da pratimo šta unosimo, naprimer oblik ugljenih hidrata. Šećer u čokoladi i drugim slatkišima nije koristan....
Zašto je važno da deca jedu sitan sirZašto je važno da deca jedu sitan sir
12. nov.
Kako da uključimo sitan sir u meni mališana Jedna moguća opcija je da napravite nekoliko jednostavnih razmeštanja, kako biste uključili sitan sir u jela koja vaša porodica već voli....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Sa kakvim proizvodima treba da se kombinuje sitni sir? Mnogi ljudi imaju intoleranciju na laktozu (sveže mleko) i za njih je sitni sir najprimamljivija varijanta za konzumaciju mlečnih proizvoda....
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Dakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
On se kupuje kako bi se odmah pojeo. Postoji četiri tradicionalna regiona za proizvodnju šunke....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
To znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Prosto treba da zapamtite i da ga uradite! Stvorite naviku da probate dok kuvate. Tako ćete lako videti kuda vode stvari i šta možete popraviti. 3....
Magareći sir - najskuplji sir na svetuMagareći sir - najskuplji sir na svetu
10. mart
100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji. Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?
04. feb.
Nego postoje određena pravila i oni koji žele da smršaju treba da znaju za njih....
Fourme d'Amber - šta treba da znamoFourme d'Amber - šta treba da znamo
24. maj
Posle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”. Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....