Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinjeBaklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinje
17. dec.
Izvadite pečenu baklavu iz rerne, isecite na komade i prelijte ravnomerno hladnim sirupom. Ostavite grčku baklavu nekoliko sati da upije sirup potpuno i servirajte....
Najpopularnija jela turske kuhinjeNajpopularnija jela turske kuhinje
22. jun
Druga neverovatna jela iz turske kuhinje su pide (turska verzija pice), ašure, lokma i ćuftice....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi saganaki iz moje kuhinje
07. nov.
Škampi su odmrznuti - blanširani. U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Krem brule iz moje kuhinjeKrem brule iz moje kuhinje
16. dec.
Izvor Francuska kuhinja. Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeRižoto milaneze iz moje kuhinje
22. dec.
Izvor: Italijanska kuhinja. Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Radi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine. U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
Pileća supa iz moje kuhinjePileća supa iz moje kuhinje
08. sep.
Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo maslinovog...
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeMilibrot kiflice iz moje kuhinje
22. januar
Rerna - 160-170 stepeni Ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Radite mikserom! POČETAK: Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje
24. nov.
Bugarska kuhinja ne pravi izuzetak zbog njenog položaja, godina dominacije i samog načina života....
Sedam stvari za bacanje iz kuhinjeSedam stvari za bacanje iz kuhinje
31. mart
U kuhinji ima mnogo toga što sadrži bakterije. Dobro je znati nakon koliko vremena određena namirnica ili kuhinjski predmet treba da se bace....
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeBožični Lincer keksići iz moje kuhinje
26. avgust
Dodaje se jaja, vanila i iz tri puta se dodaju suvi sastojci. Muti se na srednjoj brzini miksera oko 3 minuta, da se dobije lepa lopta od testa, koje se kači po žicama miksera....
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeŠekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinje
07. jun
Skuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo. U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača. Dodajte griz zajedno sa vanilin šećerom i praškom za...
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeKačamak sa sirom iz bugarske kuhinje
12. jun
Rastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem. Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeSlatka torta od spanaća iz turske kuhinje
12. mart
Ukrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji. Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....
Sutlijaš na portugalski način iz moje kuhinjeSutlijaš na portugalski način iz moje kuhinje
22. mart
Pirinač i štapić cimeta stavite u šerpu sa debelim dnom i prelijte hladnom vodom. Ostavite na jakoj vatri dok ne provri i nakon toga smanjite temepraturu da se krčka oko 18 maksimum 20 minuta. Ako je još uvek ostalo vode...
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiNajkorišćeniji začini u grčkoj kuhinji
01. jun
Ali ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju. Evo ih....
Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)
26. jul
Kao i da uživamo u raznovrsnoj kuhinji!...
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeKako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinje
11. avgust
Niko ne voli da kuva u kuhinji koja je puna prljavštine!...
Pita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinjePita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinje
08. januar
Neverovatno ukusna pita od razvijenih kora iz turske kuhinje....
Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)
19. april
U posudu nalijte ulje i narendajte u njega na krupno rende očišćenu glavicu luka. Dodajte jaja, sveže mleko i promešajte. Izdrobite suvi hleb na male parčiće i dodajte ga u smesu. Posolite po ukusu i dodajte brašno...
Grčke palačinkeGrčke palačinke
16. okt.
Volim grčke palačinke sa granuliranim šećerom - malo domaćeg džema - od malina na primer - ne bi bilo suvišno :)...
Grčke vaniliceGrčke vanilice
17. april
Poređajte grčke kolačiće u nauljenu tepsiju i stavite da se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Gotove grčke vanilice pospite šećerom u prahu....