Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najpopularniji mediteranski začiniNajpopularniji mediteranski začini
28. maj
Obilno dodavanje ovog začina u mnoštvo mediteranskih jela je sasvim opravdano. Svež ili sušen, on hrani uvek daje unikatan ukus....
Najpopularniji azijski začiniNajpopularniji azijski začini
30. okt.
Teško da postoji osoba, koja nije probala japanski specijalitet suši, kineski pirinač ili delikatese indijske kuhinje. Jedinstveni ukus azijske kuhinje je uglavnom zahvaljujući veštoj upotrebi njenih začina....
Indijski hlepčići naan sa aromatičnim začinimaIndijski hlepčići naan sa aromatičnim začinima
26. maj
To su mala semena, sa jakim ukusom i najviše se koriste u severnoj Indiji, kao začin za povrće i kod pripreme peciva. Daju neponovljiv miris i lako pikantan ukus....
Indijski OrahIndijski Orah
23. jun
- Maslac od indijskog oraha treba da se stavi odmah u frižider nakon što je otvoren. Kulinarska upotreba indijskog oraha Jezgra indijskog oraha najčešće se nude pečena, kao meze uz različita alkoholna pića....
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti. Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
Moj univerzalni začin od povrćaMoj univerzalni začin od povrća
13. feb.
1
Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
Špageti u rerni sa mnogo začina i kačkavaljaŠpageti u rerni sa mnogo začina i kačkavalja
15. mart
Stavimo i začine u sos. 5. Sipamo špagete u posudu za pečenje. Sipamo i već spreman sos preko njih i dobro promešamo. 6. Narendamo kačkavalj odozgo i stavimo u rernu da se zapeče....
Kičari - indijski specijalitetKičari - indijski specijalitet
09. maj
Kičari je ajurvedsko jelo iz Indije. Označava smesu od dve vrste žitarica. Ovo je hranljiva bomba koja daje sve neophodno čoveku za njegovo zdravlje, jačinu i lepotu. Ova janija čisti organizam, zato što sadrži mnogo vlakana...
Indijski hleb ČapatiIndijski hleb Čapati
23. maj
Gotovi indijski hleb Čapati premažite maslacem, složite jedan na drugi i umotajte u krpu....
Indijski Masala čajIndijski Masala čaj
19. mart
Procedite mirisni indijski čaj Masala kroz fino cedilo i poslužite. Po želji možete zasladiti sa više šećera ili meda....
Indijski čaj MasalaIndijski čaj Masala
11. nov.
Začinite zaslađivačem po izboru. Kuvajte čaj oko 10 minuta. Nakon toga procedite, sipajte u odgovarjauće čaše i odmah servirajte. Indijski čaj Masala je odličan, probajte!...
Indijski prženi kolačiIndijski prženi kolači
06. mart
Kada indijski prženi kolači ohlade i upiju šećer, oni su gotovi za konzumiranje. * Preporučuje se da konzumirate odmah, zato što ako stoje budu malo žilavi....
Indijski hleb NaanIndijski hleb Naan
03. sep.
Kvasac i šećer pomešajte u malo mleka i vode. Smesu ostavite na toplom dok se ne stvori pena. Dodajte kiselo mleko i mekani maslac. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i solju. Dodajte smesu sa kvascem i zamesite meko...
Indijski slani LasiIndijski slani Lasi
16. nov.
Ako volite bugarski ajran sa solju, ovaj indijski napitak će vam se sigurno dopasti. Jedinstveno aromatičan, odgovarajuć za pijenje u svako doba, čak ćemo vam odati jednu tajnu - ide uz rakiju....
Indijski slatkiš DžalebiIndijski slatkiš Džalebi
09. feb.
U posudu umešati brašno, griz, prašak za pecivo, so i vodu dok smesa ne postane homogena. Ostaviti je da odstoji, i ponovo je promešati pre nego je sipate u špric-kesu. Pripremiti sirup od vode i šećera. Kada sirup provri...
Najpopularniji francuski sireviNajpopularniji francuski sirevi
18. januar
Ima preko 400 vrsta francuskih sireva i zapravo je prilično teško odrediti koji su meu njima najpopularniji....
Najpopularniji švajcarski sireviNajpopularniji švajcarski sirevi
26. nov.
Evo najpopularnijih švajcarskih sireva koje treba da probate: Ementaler (Emmental) – ovo je svakako najpopularniji švajcarski mlečni proizvod. Sir je prepun rupa i ima karakterističnu žutu boju....
Najpopularniji španski delikatesiNajpopularniji španski delikatesi
02. januar
U sledećim redovima pogledajte najpopularnije španske delikatese: Gaspačo Zašto ne biste počeli sa paradajz supom, koja će vas rashladiti tokom vrelog letnjeg dana?...
Kaneloni na indijski načinKaneloni na indijski način
01. sep.
Piletinu i iseckane šaragrepe pomešamo sa indijskom pastom za kuvanje* i sirom rikota. Indijska pasta nosi sve začine u sebi, nije potrebno da dodajete druge začine. S ovom smesom počinjemo da punimo kanelone....
Indijski sos za mesoIndijski sos za meso
23. jun
Čim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
Indijski čaj sa ružamaIndijski čaj sa ružama
03. feb.
Posipamo cimetom i zalsađujemo indijski čaj sa ružama po želji....
Indijski ravni hlepčići ČapatiIndijski ravni hlepčići Čapati
23. sep.
Indijski ravan hleb Čapati je veoma ukusan....
Indijski pljosnati hleb RotiIndijski pljosnati hleb Roti
20. januar
Indijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim! Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve! Čudesno ukusno!...
Humus na indijski načinHumus na indijski način
28. nov.
Sipajte veče ranije leblebije u šerpu, prelijte vodom, tek toliko da ih prekrije, u kojoj je rastvorena kašičica sode. Ostavite da odstoji celu noć. Sledećeg dana se baca voda i leblebije se dobro operu nekoliko puta u...
Sočivo na indijski načinSočivo na indijski način
18. jun
Nakon što omekša, u ulju se oko 30 sekundi zaprže zajedno sa ostalim začinima i dodaje se u sočivo. Ostavlja se da se kuva dok ne bude gotovo. Servira se sa kuvanim pirinčem....