Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najpopularniji mediteranski začiniObilno dodavanje ovog začina u mnoštvo mediteranskih jela je sasvim opravdano. Svež ili sušen, on hrani uvek daje unikatan ukus....
28. maj
Najpopularniji azijski začiniTeško da postoji osoba, koja nije probala japanski specijalitet suši, kineski pirinač ili delikatese indijske kuhinje. Jedinstveni ukus azijske kuhinje je uglavnom zahvaljujući veštoj upotrebi njenih začina....
30. okt.
Indijski hlepčići naan sa aromatičnim začinimaTo su mala semena, sa jakim ukusom i najviše se koriste u severnoj Indiji, kao začin za povrće i kod pripreme peciva. Daju neponovljiv miris i lako pikantan ukus....
26. maj
Indijski Orah- Maslac od indijskog oraha treba da se stavi odmah u frižider nakon što je otvoren.
Kulinarska upotreba indijskog oraha
Jezgra indijskog oraha najčešće se nude pečena, kao meze uz različita alkoholna pića....
23. jun
Univerzalni začin od povrćaNapomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti.
Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
05. jun
Moj univerzalni začin od povrćaRasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
13. feb.
1
Špageti u rerni sa mnogo začina i kačkavaljaStavimo i začine u sos.
5. Sipamo špagete u posudu za pečenje. Sipamo i već spreman sos preko njih i dobro promešamo.
6. Narendamo kačkavalj odozgo i stavimo u rernu da se zapeče....
15. mart
Kičari - indijski specijalitetKičari je ajurvedsko jelo iz Indije. Označava smesu od dve vrste žitarica. Ovo je hranljiva bomba koja daje sve neophodno čoveku za njegovo zdravlje, jačinu i lepotu.
Ova janija čisti organizam, zato što sadrži mnogo vlakana...
09. maj
Indijski hleb ČapatiGotovi indijski hleb Čapati premažite maslacem, složite jedan na drugi i umotajte u krpu....
23. maj
Indijski Masala čajProcedite mirisni indijski čaj Masala kroz fino cedilo i poslužite.
Po želji možete zasladiti sa više šećera ili meda....
19. mart
Indijski čaj MasalaZačinite zaslađivačem po izboru.
Kuvajte čaj oko 10 minuta. Nakon toga procedite, sipajte u odgovarjauće čaše i odmah servirajte.
Indijski čaj Masala je odličan, probajte!...
11. nov.
Indijski prženi kolačiKada indijski prženi kolači ohlade i upiju šećer, oni su gotovi za konzumiranje.
* Preporučuje se da konzumirate odmah, zato što ako stoje budu malo žilavi....
06. mart
Indijski hleb NaanKvasac i šećer pomešajte u malo mleka i vode. Smesu ostavite na toplom dok se ne stvori pena. Dodajte kiselo mleko i mekani maslac.
Brašno prosejte sa praškom za pecivo i solju. Dodajte smesu sa kvascem i zamesite meko...
03. sep.
Indijski slani LasiAko volite bugarski ajran sa solju, ovaj indijski napitak će vam se sigurno dopasti. Jedinstveno aromatičan, odgovarajuć za pijenje u svako doba, čak ćemo vam odati jednu tajnu - ide uz rakiju....
16. nov.
Indijski slatkiš DžalebiU posudu umešati brašno, griz, prašak za pecivo, so i vodu dok smesa ne postane homogena. Ostaviti je da odstoji, i ponovo je promešati pre nego je sipate u špric-kesu.
Pripremiti sirup od vode i šećera. Kada sirup provri...
09. feb.
Najpopularniji francuski sireviIma preko 400 vrsta francuskih sireva i zapravo je prilično teško odrediti koji su meu njima najpopularniji....
18. januar
Najpopularniji švajcarski sireviEvo najpopularnijih švajcarskih sireva koje treba da probate:
Ementaler (Emmental) – ovo je svakako najpopularniji švajcarski mlečni proizvod. Sir je prepun rupa i ima karakterističnu žutu boju....
26. nov.
Najpopularniji španski delikatesiU sledećim redovima pogledajte najpopularnije španske delikatese:
Gaspačo
Zašto ne biste počeli sa paradajz supom, koja će vas rashladiti tokom vrelog letnjeg dana?...
02. januar
Kaneloni na indijski načinPiletinu i iseckane šaragrepe pomešamo sa indijskom pastom za kuvanje* i sirom rikota. Indijska pasta nosi sve začine u sebi, nije potrebno da dodajete druge začine.
S ovom smesom počinjemo da punimo kanelone....
01. sep.
Indijski sos za mesoČim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
23. jun
Indijski pljosnati hleb RotiIndijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim!
Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve!
Čudesno ukusno!...
20. januar
Humus na indijski načinSipajte veče ranije leblebije u šerpu, prelijte vodom, tek toliko da ih prekrije, u kojoj je rastvorena kašičica sode. Ostavite da odstoji celu noć.
Sledećeg dana se baca voda i leblebije se dobro operu nekoliko puta u...
28. nov.
Sočivo na indijski načinNakon što omekša, u ulju se oko 30 sekundi zaprže zajedno sa ostalim začinima i dodaje se u sočivo. Ostavlja se da se kuva dok ne bude gotovo.
Servira se sa kuvanim pirinčem....
18. jun