Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Grčki girosNapravite marinadu za meso tako što pomešate začine sa maslinovim uljem, medom, sirćetom i soli.
Luk isecite na tanak polumesec. Lepo uvaljajte u marinadu jednu šniclu i stavite je na foliju.
Preko nje stavite polumesec...
18. jul
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaPomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore.
Namažite krugove hleba maslacem.
Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove.
Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
21. okt.
Haringa usoljena u domaćim uslovimaSo rastvorite u 1, 5 litara vode. Haringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata.
Izvadite je i dobro ocedite.
Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu.
Dodajte maslinovo ulje da prekrije...
06. avgust
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa čuva njegove karakteristike i poboljšava kvalitet ukusa, a veoma je dobar način da se sačuva duže vreme.
Procedura se odvija uz pomoć toplog dima. Pre dimljenja, meso treba da se dobro pripremi, jer sam...
02. jul
Sitni sir (vurda) u domaćim uslovimaSamo ko nije probao ne zna da on može da bude napravljen veoma lako i brzo u domaćim uslovima. Nema ništa ukusnije od domaće napravljenog sitnog sira. Zato evo vam nekoliko predloga kako da vurdu napravite sami....
31. mart
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaSušenje voća u domaćim uslovima
Cilj sušenja je da se smanji količina vode kroz zagrevanje i na taj način da se spreči razvoj bakterija koje uništavaju hranu.
Potrebno nam je zrelo i zdravo voće....
27. mart
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
25. januar
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaSamo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima.
Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
24. dec.
Domaći girosSavijamo giros, počinjemo od mesa, ne menjamo pravac savijanja.
Serviramo domaći giros u tanjiru po izboru sa listom zelene salate sa strane ili drugim povrćem po izboru....
16. januar
Giros zalogajiZatim sa prženim svinjskim mesom pripremite ukusne girose.
Giros zalogaji su spremni....
26. feb.
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaTesto je proizvod koji se koristi prilikom pečenja kolača i slanih peciva u domaćim uslovima. Ono se prirpema od brašna, sa dodatkom dodatnih sastojaka kao što je voda, kvasac, šećer, so, jaja, maslac, začini itd....
26. maj
Kako se suši pršuta u domaćim uslovima?Poslednja i najodgovornija faza je sušenje pršute u domaćim uslovima, koja ima svoje finese. Prvo vam treba velika igla i deblji konac....
23. nov.
Kako da proizvedemo klice u domaćim uslovima?Seme za proizvodnju klica u domaćim uslovima možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane ili u većim trgovinskim lancima....
03. jul
Kako da čuvamo masline u domaćim uslovima?Ali kada kupimo veću količinu, nameće se pitanje kako da je čuvamo u domaćim uslovima.
Odgovor zavisi od toga da li je reč o svežim plodovima, bukvalno ubranim sa drveta, ili o obrađenim....
13. april
Božićni slatki girosOdvojite žumance od belanaca u posebne posude. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite ih mikserom u sneg oko 5 minuta.
U žumanca dodajte žećer i umutite ih dok ne dobijete glatku smesu - oko 10 minuta.
Prosejte...
17. januar
Kako se marinira meso za domaći giros?Ostaje vam samo da ga ispečete i da pripremite najukusniji domaći giros....
11. dec.
Sušene drenjine u kućnim uslovimaOdaberite dobro sazrele plodove drenjine - oko 1 kg.
Dobro ih očistite.
Zagrejte 800 ml vode i u nju dodajte so.
Kada se so rastvori, prelijte drenjine.
Ostavite ih da se dobro ocede.
Cilj ovog prelivanja slanom...
01. dec.
Moja giros Cezar salataŠnicle stavljati jednu na drugu, posipajući pritom svaku šniclu solju i začinom za giros. Na kraju ih iseći nožem na trakice.
Slaninu i hleb iseći na kockice....
15. mart
GIros za kucnu varijantuSvo meso iseći na parčiće debljine oko 1-1, 5 cm. Svako parče izlupati i smanjiti na 0, 5 cm i staviti u različite posude.
Napraviti marinadu od navedenih sastojaka i sve to dobro sjediniti, svaki vrstu mesa posebno marinirati...
17. okt.
Giros sa pačijim mesomPačetinu skuvajte i iskidajte na komade. Krompir nasecite i ispržite.
U tiganj stavite maslac da se istopi i nakon toga stavljajte pitu da omekša. Nakon toga upržite pačetinu u malo masnoće.
Uzmite kiselo mleko i promešajte...
21. okt.
Najukusniji jesenji namaziIako većina smatra da je leto godišnje doba tokom kojeg postoji ogroman izbor svežeg voća i povrća, jesen nije nikako za potcenjivanje.
Da li se sećate one pesme u kojoj se peva "...A leto je samo kobajagi, ako li zamiriše...
01. okt.