Facebook
Omiljeno
Pinterest
Sirup od mente za zimu (bez pasterizacije)Gotovi sirup od mente za zimu (bez pasterizacije) sipajte u suve i čiste flaše, dobro ih zatvorite i ostavite u ostavi.
Možete da koristite ovaj sirup za domaće koktele....
Sirup za tulumbeOstavite sirup da vri nekoliko minuta. Nakon toga ga procedite i ohladite.
Dok su još vruće tulumbe potopite ih u ohlađeni sirup....
Papričice za zimuOvde sam koristila papričice iz bašte, koje neće stići da sazre, jer kreće hladno vreme.
Odseći drške i redjati papričice u sterilisane tegle.
Dodati lovorov list, biber i seckani peršun.
Vodu, sirće, so i šećer pomešati...
Paradajz za zimuParadajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima.
Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
Masline za zimuDrvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne.
Svaku maslinu zasecite na tri mesta. Staviti u veću posudu i prelijte ključalom vodom, pa nakon toga hladnom. Vodu pomešati sa solju....
Karfiol za zimuOd sastojaka mokrih i suvih napravite tečnost za zalivanje, tako što ćete ih sve sjediniti u jednu posudu i dobro izmešati. Nalijte sa tečnost preko karfiola.
Ostavite da odstoji....
Voće za zimuOvo je dobar način za čuvanje svežeg voća, zato što iuvek tokom zime imam sveže voće, nezavisno što je zamrznuto. Mogu da ih koristim za pripremu brzog slatkog, za kompot, ili da ih stavim u lep desert kao svež nadev....
Šećerni sirup za baklavuOstavite da sirup proključa, kuvajte ga 3-4 minuta na umerenoj vatri i skinite sa vatre.
Dobijeni sirup je dovoljan za prelivanje velčikog pleha sa baklavom za koju ste iskoristili 2 pakovanja kora....
Konzervisan paradajz za zimuKonzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još....
Pikantni pindžur za zimuParadajz ogulite, ja sam napravila sa roze krupnim paradajzom i isecite na veće komade i stavite u tepsiju.
Crvene paprike očistite od semenki, isecite na krupne komadiće i dodajte ih paradajzu....
File paprika za zimuSpremne su za upotrebu posle 2-3 nedelje.
Ovako ostavljene paprike mogu stajati 2 godine na tamnom i hladnom mestu.
Prijatno uz file paprike za zimu!...
Boranija zamrznuta za zimuBoranija/žuta boranija ima svoje koristi - za s rce, džigericu, bubrege. Osim toga dojetetski je proizvod i dobro utiče na organe za varenje....
Pikantne papričice za zimuOstavite da se ohladi, a za to vreme oljuštite i isecite beli luk, iseckajte i peršun.
Stavite paprike u tegle, nemojte pritiskati, do pola i sipajte sirup, dodajte paprike i ponovo sirup....
Svež bosiljak za zimuNe sme da ostane mesta za mehuriće vazduha. Stavlja se poklopac, zatvori se i ostavi se na tamnijem i hladnom mestu.
Na ovaj jednostavan se čuva svež bosiljak za zimu otprilike 5 meseci....
Kiseljenje kupusa za zimuUkoliko pripremate manju količinu (kao ja u ovom slučaju) i bure stoji na ne suvuše toplom mestu (a ni hladnom) neće biti potrebno dodavati vinobran i konzervans. Samo pratite uputstvo pripreme (pretakanja)....
Mešana salata za zimuMešanu salatu za zimu odložiti u ostavu.
Napomena: Salata je veoma ukusna i zdrava. Od ove količine dobila sam osam tegli.
Probajte. Prijatno!...
Vitaminske bombe za zimuOvo je rezerva povrća za zimu. Priprema se sada i koristi za se spremanje čorbi, supa i drugih jela tokom zime.
Šagarepe ogulite, isecite na pola, a zatim isecite na polumesece ili na male kolutiće....
Pečena paprika za zimuObrišite paprike vlažnom krpom. Izvadite unutrašnjost i operite ih.
Stavite po 1 aspirin na dno svake tegle.
Počnite da ređate tek ispečene paprike zbijeno u teglu, po sredini posipate sa malo soli.
Odozgo stavljate...