Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli dužeIstraživanjem, provedenim dugi nis godina zaredom, specijalisti su otkrili važnu hranu koju treba da jedemo kako bismo živeli dugo i ispunjeno. Evo i nekih od namirnica za duži život:
1....
01. nov.
Gladujte tokom dana da biste živeli dužeU današnjem izobilju hrane zadatak može biti veoma težak, ali ni u kom slučaju nije nemoguć....
21. avgust
Redovno jedite ovu hranu, kako biste smanjili rizik od Alchajmerove bolestiMahunarke
Ova hrana sadrži mnogo folne kiseline, gvožđe, magnezijum i kalijum, koji mogu da pomognu u opštoj funkciji tela i aktivaciji neurona....
24. avgust
Kako čuvati hranuLjudi koji žive u regionima gde se često pojavljuju prirodne katastrofe moraju u svako doba imati ove namirnice.
Hranu čuvajte na suvom i hladnom mestu....
14. sep.
Izbegavajte ovu hranu kako biste zaštitili zube od karijesa i mrlja na zubimaDa biste smanjili njen dostup do zuba i da biste ograničili oštećenja, pijte na slamčicu;/page
page11....
24. avgust
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu....
03. avgust
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Pogledajte još:
- Ne mešajte ove namirnice i lekove;
- Destruktivna šteta konzumiranja alkohola;
- Ako ne pijete alkohol 1 mesec....
31. maj
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna....
14. nov.
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Upravo zbog toga ne treba da stavljate vruću hranu u vaš frižider ako ne želite da se on ošteti....
07. jun
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
01. okt.
Ćufte za burgere iz restorana za brzu hranuU velikoj činiji pomešajte hleb i mleko i nakon 5 minuta sve izgnječite, dok ne dobijete homogenu smesu....
17. april
Pijte dovoljno vode, kako biste bili zdravi tokom zimeKonzumacijom hrane obezbeđujemo telu do 1 litar vode na dan. To znači da preostalih litar i po, koji su nam dnevno neophodni, moramo uneti u telo uzimanjem tečnosti....
24. feb.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukKako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka, možete primeniti nekoliko trikova....
29. april
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Prženice koje ne upijaju masnoćuKriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Prženice odlagati na kuhunjski papir.
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
01. maj
Brauni koji se ne pekuMešajte dok ne postane glatko.
Ravnomerno rasporedite po smesi od urmi, pospite zdrobljenim prženim kikirikijem ili drugim orasima. Stavite u frižider 2 sata, isecite na 20 kvadrata....
25. januar
Čizkejk koji se ne pečeZa voćni preliv:
Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
21. april
1