Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli dužeHrana, koju treba da jedete kako biste živeli duže
01. nov.
Istraživanjem, provedenim dugi nis godina zaredom, specijalisti su otkrili važnu hranu koju treba da jedemo kako bismo živeli dugo i ispunjeno. Evo i nekih od namirnica za duži život: 1....
Gladujte tokom dana da biste živeli dužeGladujte tokom dana da biste živeli duže
21. avgust
U današnjem izobilju hrane zadatak može biti veoma težak, ali ni u kom slučaju nije nemoguć....
Redovno jedite ovu hranu, kako biste smanjili rizik od Alchajmerove bolestiRedovno jedite ovu hranu, kako biste smanjili rizik od Alchajmerove bolesti
24. avgust
Mahunarke Ova hrana sadrži mnogo folne kiseline, gvožđe, magnezijum i kalijum, koji mogu da pomognu u opštoj funkciji tela i aktivaciji neurona....
Kako čuvati hranuKako čuvati hranu
14. sep.
Ljudi koji žive u regionima gde se često pojavljuju prirodne katastrofe moraju u svako doba imati ove namirnice. Hranu čuvajte na suvom i hladnom mestu....
Izbegavajte ovu hranu kako biste zaštitili zube od karijesa i mrlja na zubimaIzbegavajte ovu hranu kako biste zaštitili zube od karijesa i mrlja na zubima
24. avgust
Da biste smanjili njen dostup do zuba i da biste ograničili oštećenja, pijte na slamčicu;/page page11....
Sendviči za duže putovanjeSendviči za duže putovanje
29. jul
Sendviči za duže putovanje su veoma jednostavni!...
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu....
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?
31. maj
Pogledajte još: - Ne mešajte ove namirnice i lekove; - Destruktivna šteta konzumiranja alkohola; - Ako ne pijete alkohol 1 mesec....
Marinirane tikvice za duže konzumiranjeMarinirane tikvice za duže konzumiranje
02. okt.
Što se duže marinuju, budu ukusnije. Prijatno!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Upravo zbog toga ne treba da stavljate vruću hranu u vaš frižider ako ne želite da se on ošteti....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
Ćufte za burgere iz restorana za brzu hranuĆufte za burgere iz restorana za brzu hranu
17. april
U velikoj činiji pomešajte hleb i mleko i nakon 5 minuta sve izgnječite, dok ne dobijete homogenu smesu....
Pijte dovoljno vode, kako biste bili zdravi tokom zimePijte dovoljno vode, kako biste bili zdravi tokom zime
24. feb.
Konzumacijom hrane obezbeđujemo telu do 1 litar vode na dan. To znači da preostalih litar i po, koji su nam dnevno neophodni, moramo uneti u telo uzimanjem tečnosti....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Izlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako. Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka, možete primeniti nekoliko trikova....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
U svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela. Postoji...
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Kriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Prženice odlagati na kuhunjski papir. Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Mešajte dok ne postane glatko. Ravnomerno rasporedite po smesi od urmi, pospite zdrobljenim prženim kikirikijem ili drugim orasima. Stavite u frižider 2 sata, isecite na 20 kvadrata....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za voćni preliv: Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....