Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Najboljih 5 razloga da jedete ljutu hranu su 1. Pomaže u gubitku težine. Ljuta paprika sadrži supstancu kapsaicin, koja ubrzava metabolizam, što dovodi do bržeg sagorevanja kalorija....
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Priroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa....
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
U sezoni trešanja nemojte propustiti da jedete ovo ukusno voće, pošto će to biti samo bonus za vaše zdravlje. Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje: 1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Crveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
Prženi beli lukPrženi beli luk
12. mart
Znamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
Pečeni beli lukPečeni beli luk
24. april
Nekoliko puta se okreću sa svih strana. Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Ukiseljeni beli lukUkiseljeni beli luk
12. avgust
Ovo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju. Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
Marinirani kiseli beli lukMarinirani kiseli beli luk
28. januar
Okrećemo tegle nekoliko puta na dan 3-4 dana. Nakon toga beli luk je spreman za konzumaciju. Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto....
Beli lukBeli luk
19. januar
Da bi se omogućila maksimalna proizvodnja alicina, treba sačekati nekoliko minuta pre nego što jedete ili pripremite već mleveni ili zgnječeni beli luk....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Postoji nekoliko tradicionalnih i proverenih načina čuvanja belog luka. Ispletite osušeni beli luk u pletenice....
Pečeni beli luk u folijiPečeni beli luk u foliji
19. jul
Važno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži. Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom. Budite zdravi!...
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Na našim prostorima se za tradicionalna jela koristi ovaj aromatičan začin, a dodaje se svež ili sušen....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Neprijatni mirisi će nestati, ako na nekoliko minuta na ringlu stavite tiganj sa talogom kafe - on će brzo upiti sve mirise....
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Najkorisniji je kad je svež, ali u tom slučaju ne treba da ga uzimate na prazan želiudac i uvek u kombinaciji sa drugom hranom - krompirom, hlebom itd....
Kako da pravilno jedete beli luk?Kako da pravilno jedete beli luk?
06. dec.
Beli luk je izuzetno dobar za naše zdravlje. U ovom savetu ćemo vam reći kako pravilno da konzumirate beli luk, kako ne biste izgubili njegova korisna svojstva. Postoje studije koje pokazuju da beli luk sadrži ne...
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaMarinirani beli luk sa aromatičnim začinima
02. maj
Posolite i ostavite marinadu da proključa. Stavite čenove belog luka u teglu. Prelijte toplom marinadom do grlića i zatvorite. Sterilizujte, ako želite da vam marinirani beli luk traje duže....
Marinirani beli luk na hladan načinMarinirani beli luk na hladan način
05. jul
Po želji može da se doda šaka, dve dženarika i nekoliko ljutih papričica koje su izbockane na nekoliko mesta. Poklopac se stavlja na teglu, ali se ne zapečati i ostavlja se na nekoliko dana na hladnom i tamnom mestu....
Zašto da jedemo beli luk?Zašto da jedemo beli luk?
03. april
Ima podataka, da beli luk štiti od pojava i razvoja akni, kao i da u kombinaciji sa svežim mlekom olakšava probleme ljudima koji pate od astme....
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
1. Kada je sadržaj vitamina C u pitanju, paprika je u velikoj prednosti u odnosu na limun i ribizlu. Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo...
Deset razloga da jedete godži beriDeset razloga da jedete godži beri
14. okt.
Godži beri, superhrana koja je sve popularnija kod nas, mora da bude prisutna na vašem jelovniku. Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi: Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Ako malo popijete svežeg ili kiselog mleka, pre nego što jedete beli luk, to će uticati da se znatno smanji njegova aroma i manje će se osećati....
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptPečeni beli luk u foliji - lagan recept
18. januar
Ako odlučite da držite dijetu sa pečenim belim lukom, možete pripremiti veću količinu i čuvati nekoliko dana u frižideru. Prijatno i budite zdravi!...
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko razloga da pijemo čaj od šipka
24. feb.
Nekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Vrata rerne treba da budu malo odškrinuta kako bi se sprečilo pregrevanje rerne, ali i da bi se obezbedio svež vazduh....
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćePet važnih razloga da jedete pasulj češće
27. feb.
U galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi. pageBorba protiv raka Pasulj je bogat antioksidansima, koji su odlični saveznici u borbi protiv raka....