Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeRazlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem.
Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
25. feb.
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
24. feb.
Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutroTopla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak:
1....
25. maj
Nekoliko razloga da jedete ljutoRazlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
13. dec.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeEvo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska;
2....
26. jun
Kiselo mleko sa cimetom - za šta pomaže?Kombinacija kiselog mleka sa cimetom može biti korisna na nekoliko načina za telo:
Kiselo mleko sa cimetom podržava sistem za varenje
Kiselo mleko je bogato probioticima, koji su dobri za zdravlje creva i digestivni sistem...
20. mart
Mleko sa pirinčem i cimetomKada je skuvan (ne bi trbalo da pliva u mleku), stavlja se u šolje ili posudice i odozgo se posipa cimetom....
30. avgust
Kokosovo mleko sa pirinčem i cimetomSipajte u odgovarajuće posude i ostavite da se gotovo mleko sa pirinčem ohladi.
Dobijate veoma nežno i aromatično kokosovo mleko sa pirinčem i cimetom!...
29. jul
Mleko sa pirinčem, vanilom i cimetomPirinač se stavlja na ringlu da provri. Nakon što provri dodaju se mleko, vanila i šećer. Kuva se dok ne bude gotovo.
Sipa se gotov pirinač u šolje i posipa se cimetom odozgo....
11. sep.
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraOvo je dobar razlog da se konzumira ova delikatesna vrsta hrane za održavanje figure i dobrog zdravstvenog stanja....
29. dec.
Nekoliko razloga da koristite začin selenSelen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
08. jun
5 razloga da NE PIJETE kafuSada ćemo se fokusirati na 5 razloga zašto ne treba piti kafu ili barem ne preterivati....
04. mart
Mleko sa pirinčem, vanilin šećerom i cimetomZatim dodajte sveže mleko sa šećerom i vanilin šećerom. Promešajte.
Kuvajte pirinač sa mlekom, dok ga ne upije. Kada je pirinač skuvan, sklonite šerpu sa vatre....
06. jul
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukBeli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode.
Šalu na stranu...
26. feb.
Narodna medicina sa cimetomKontraindikacije za uzimanje cimeta i meda su individualna netolerancija, trudnoća. Stoga su neophodne konsultacije sa lekarom.
Pogledajte i zašto biste trebali piti toplo mleko sa cimetom....
05. jun
Mafini sa cimetom i jabukamaPecite mafine sa cimetom i jabukama u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotovi....
01. dec.
Pita sa cimetom i vanilomPečemo našu pitu sa cimetom i vanilom u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 10 minuta, nakon toga povećamo na 200 stepeni i pečemo ukusnu pitu još 20 minuta....
04. nov.
Medenjaci sa cimetom i kakaomStavite sodu u kiselo mleko da se zapeni. Takođe ga dodajemo u posudu. Dodajte ulje u tankom mlazu i ponovo umutite. Na kraju dodajte brašno, cimet i kakao i ručno promešajte....
07. okt.
Kolač sa cimetom i orasimaKrupnije istucajte orahe, pomešajte ih sa ostalim sastojcima za punjenje i promešajte, ostavite sa strane.
U posudi umutite meki maslac sa šećerom i vanilinim šećerom da se dobije kremasta smesa....
18. nov.
Sladoled sa cimetom i čokoladomPromešate je zajedno sa mlekom i cimetom. Sklonite sa ringle. Ostavite je poklopljenu 5 minuta i procedite u veliku posudu.
Mutite žumanca i šećer u maloj posudi, dok se ne zgusnu i postanu krem....
26. jun
Pitice sa cimetom i tahinijemPrelijte pitice sa cimetom dok su još vruće sa ohlađenim šećernim sirupom i servirajte....
04. maj
Brioš sa cimetom i kakaomU posudi se promešaju kakao, cimet, maslac i kašika šećera. Razvijamo u veliki list. Mažemo nadevom od cimeta, uvijamo u rolat....
07. april
Kolač sa cimetom i slatkomDodati kiselo mleko i ponovo umutiti sve, pa dodati i brašno sa praškom za pecivo iz delova, uz mućenje mikserom....
26. maj
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačCrveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
12. avgust
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamazlatnim mlekom. Za pravljenje ovog mleka su najvažniji kurkuma, med i tahini od susama.
Tahini, kako smo već rekli, mogu konzumirati svi uzrasti. Čak ga i bebe mogu jesti....
22. maj