Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pljosnate pogače iz celog svetaPljosnate pogače iz celog sveta
08. jul
Pripremanje pogača je jedan od najstarijih zanimanja u svetu. A hleb nasušni se smatra jednim od najdrevnijih proizvoda u ljudskoj istoriji. Prvi dokazi o njegovoj pripremi datiraju iz kasne epohe neolita....
Sredstva protiv mamurluka iz celog svetaSredstva protiv mamurluka iz celog sveta
30. mart
Mamurluk je problem koji ljudi širom sveta sami sebi stvaraju....
Recepti za ukusne musake iz celog svetaRecepti za ukusne musake iz celog sveta
04. januar
U originalnom prevodu, međutim, "musaka" doslovno znači "ohlađena", a u arapskom svetu ovaj naziv se odnosi na salatu od paradajza i patlidžana koja se servira kao hladno predjelo....
Recepti za kiseli kupus iz celog svetaRecepti za kiseli kupus iz celog sveta
19. feb.
Evo nekoliko recepata za kiseli kupus iz celog sveta: Kiseli kupus u kaci na naš način Potrebni sastojci: 30 kg kupusa, 400 g soli na 10 l vode, nekoliko kočanja kukuruza....
Čudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog danaČudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog dana
08. sep.
Godine 1766. engleski pisac Lendon Karter kritički piše o svojoj ćerki: Ona je nemoguća celog leta, jer kasno noću jede krastavce i razne vrste žučnog otpada....
Neodoljivi deserti: Čokoladni puding sa avokadomNeodoljivi deserti: Čokoladni puding sa avokadom
19. feb.
Na kraju ostaje samo da uživate u neverovatnom ukusu ovog letnjeg deserta....
Turon - neodoljivi španski desert za Božićne praznikeTuron - neodoljivi španski desert za Božićne praznike
05. april
Ovaj desert, popularan već vekovima unazad, poznat je i van granica Španije....
Čokoladni deserti sa kikiriki puterom - VeganČokoladni deserti sa kikiriki puterom - Vegan
26. januar
Pripremite silikonske čašice za mafine. Usitnite čokoladu i stavite u termootpornu posudu, dodajte polovicu kokosovog ulja. Stavite posudu iznad lonca s kipućom vodom. Čokoladu potpuno otopite, isključite vatru, ostavite...
Kuvanje celog petla u Instant PotuKuvanje celog petla u Instant Potu
10. januar
Moj cilj prilikom kuvanja celog petla u Insant Potu bio je da se raspada, jer ga ne bih kuvala celog....
Kako da uklonimo kosti iz celog pileta?Kako da uklonimo kosti iz celog pileta?
11. nov.
Pre nego što krenete sa procesom uklanjanja kostiju iz celog pileta, meso mora biti ohlađeno. Za veću sigurnost, pridržavajte pile suvom krpom, kako vam se ne bi klizalo. Odaberite oštar nož - najbolje kraći....
Najskuplja kafa na svetu se dobija iz životinjskog izmetaNajskuplja kafa na svetu se dobija iz životinjskog izmeta
16. mart
Napitak br. 1 u svetu - kafa je prvo nešto što milioni ljudi na svetu vide ujutru. Priprema jutarnje doze kofeina je ritual koji mnogi od nas nastavljaju da izvode tokom većeg dela dana....
Neodoljivi Ekmek kadaifNeodoljivi Ekmek kadaif
16. jul
Uživajte u ovom neodoljivom Ekmek kadaifu!...
Neodoljivi letnji čizkejkNeodoljivi letnji čizkejk
11. avgust
Dobijate raskošan neodoljivi letnji čizkejk!...
Neodoljivi damin hirNeodoljivi damin hir
07. okt.
Pečenu koru izvadite iz rerne, premažite marmeladom (možete da je razblažite sa malo vode ako je gusta i teško se maže), pospite orasima i prelijte umućenim snegom od belanaca....
Neodoljivi čokoladni vulkaniNeodoljivi čokoladni vulkani
11. jul
Kada kvasac naraste, zamesite glatko testo, pa ga ostavite da naraste na toplom mestu. Razvijte veliku koru, da ne bude mnogo debela, pa nožem za picu isecite na trake, širine 2 cm. Premažite trake tečnom čokoladom i svaku...
Neodoljivi Oreo čizkejkNeodoljivi Oreo čizkejk
27. mart
Pokrijte folijom dno i zidove kalupa u kome ćete praviti desert. U maloj činiji pomešajte smrvljeni Oreo keks sa rastopljenim maslacem i ravnomerno rasporedite na dno kalupa. Stavite sud na 15 minuta u zamrzivač....
Neodoljivi namazi sa orasimaNeodoljivi namazi sa orasima
29. okt.
Govoreći o orasima, sigurno možete zamisliti da se sa njima mogu pripremiti jedino kolačići sa orasima, kolači i razni drugi deserti sa orasima....
Praznična pogača za Sveta PetkuPraznična pogača za Sveta Petku
03. januar
Nakon oko 10-15 minuta praznična pogača za Sveta Petku je gotova....
Ukusna pileća krilca sa prilogom od celog krompiraUkusna pileća krilca sa prilogom od celog krompira
25. jun
Krilca operemo i posolimo. Pomešamo ulje, alevu papriku, biber i čili, u dobijeni sos uvaljamo krilca. Ostavljamo tako jedan sat, nakon toga poređamo u pleh i dodajemo 150 ml tople vode i preostali sos. Pečemo u ugrejanoj...
Neodoljivi tart od jagodaNeodoljivi tart od jagoda
12. maj
1
Dodajte koru od limuna i brašno, prosjeano sa skrobom i takoše dodajte polovinu mleka, iz njega izvadite štapić vanile (ako ga koristite)....
Neodoljivi kejk od pomorandžeNeodoljivi kejk od pomorandže
15. jun
Umutite jaja i šećer u vazdušast krem. Dodajte ulje u tankom mlazu u smesu sa jajima uz neprestano mućenje. Prosejte brašno i promešajte ga sa praškom za pecivo, dodajte ih u smesu i mešajte špatulom. Operite i izmiksujte...
Moji neodoljivi jagnjeći kotletiMoji neodoljivi jagnjeći kotleti
05. jun
Moji neodoljivi jagnjeći kotleti su gotovi. Poslužite ih uz prilog po želji....
Neodoljivi krem od jagodaNeodoljivi krem od jagoda
28. jun
Neodoljivi krem od jagoda ukrašavamo jagodama, listićima mente i čašice sa desertom su spremne za serviranje....
Neodoljivi mafini Damin kapricNeodoljivi mafini Damin kapric
10. feb.
Kada se ohlade, izvadite ih iz kalupa. Premažite čokoladnim kremom. Umutite belance sa ostatkom šećera. Ovim snegom od belanaca ukrasite mafine. Poređajte ih u tepsiju....
Neodoljivi aranćini - ukus ItalijeNeodoljivi aranćini - ukus Italije
30. mart
Pirinač se opere. U zagrejani maslac (2 kašike) se dodaju na sitno isečeni luk i beli luk. Nakon što omekšaju dodaje se vino. Nakon što se tečnost apsorbuje dodaje se šolja vode, apsorbuje se i tako se dodaju još dve šolje...