Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Recepti kod intolerancije na laktozuRecepti kod intolerancije na laktozu
17. jun
Evo nekih recepata kod intolerancije na laktozu, koji će vam pomoći u izboru menija za ishranu: Dobro bi bilo da se u recepte uključi hrana koja pomaže da se prevaziđe intolerancija na laktozu....
Čokoladni krem bez laktoze i glutenaČokoladni krem bez laktoze i glutena
19. jun
Jednostavan i ukusan čokoladni krem bez laktoze i glutena....
Kukuruzne palačinke bez laktoze i glutenaKukuruzne palačinke bez laktoze i glutena
02. jul
Kukuruzne palačinke bez laktoze i glutena su jednostavne i ukusne!...
Klafuti od trešanja bez laktoze i glutenaKlafuti od trešanja bez laktoze i glutena
19. jul
Nežni klafuti se peče na 150°C, na pari sat vremena. Neka vam je slatko sa ovim klafutijem od trešanja bez laktoze i glutena!...
LaktozaLaktoza
04. sep.
Laktoza i laktaza Kao što smo već ustanovili, laktoza je disaharid, koja se nalazi u majčinom mleku. Laktaza predstavlja enzim koji se proizvodi u organizmu beba....
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!
01. feb.
Uz odgovore na sledećih nekoliko pitanja saznaćete da li imate netoleranciju na ugljene hidrate. 1. Da li dobijate višak kilograma? 2. Da li se često osećate umorno, posebno posle obilnog obroka? 3....
Veganski sladoled bez laktozeVeganski sladoled bez laktoze
14. avgust
Ostavite veganski sladoled bez laktoze na sobnoj temperaturi 5 minuta pre jela....
Božićni kolač bez laktozeBožićni kolač bez laktoze
30. dec.
Desert se može i pripremiti i u varijanti sa laktozom, tako što zamenite sojino mleko sa običnom kravljim svežim mlekom i margarin maslacem. U svakoj varijanti je izuzetan....
Milibrot bez jaja i laktozeMilibrot bez jaja i laktoze
30. maj
Sledeći put bih dodala u obaj milibrot bez jaja i laktoze koru pomorandže samlevenu gotovo u pastu i ona će obojiti testo. Srećan praznik!...
Palačinke bez glutena i laktozePalačinke bez glutena i laktoze
15. nov.
Ove palačinke bez glutena i laktoze su veoma ukusne i zdrave. Mogu se namazati keto čokoladom i tako jesti....
Vazdušaste pogačice za burgere bez laktozeVazdušaste pogačice za burgere bez laktoze
02. jun
Čim narastu, pečemo na 170 stepeni ili dok čačkalica ne bude suva i dok ne dobiju prijatnu preplanulost. Vazdušaste pogačice za burgere bez laktoze su gotove....
Šta je laktoza?Šta je laktoza?
23. okt.
Zbog toga, ako se pojave problemi sa mlečnim proizvodima, treba da potražite lekara, koji će odrediti stepen netolerancije na laktozu....
Sočni kolač od jabuke sa limetom (bez laktoze)Sočni kolač od jabuke sa limetom (bez laktoze)
07. dec.
Izvadite topli kolač od jabuka, namažite slatkom i ostavite da s eohladi na rešetci. Pospite izrendanim koricama aromatične limete i poslužite. Sočni kolač od jabuka sa limetom (bez laktoze) je raskošan!...
Alergija na lukAlergija na luk
10. nov.
Alergija na hranu je rezultat greške imunog sistema. Kod alergijske reakcije na hranu imuni sistem reaguje na hranu kao na materije koje su opasne za organizam. Svi znamo koliko je koristan luk. Ali on može da prouzrokuje...
Alergija na jabukeAlergija na jabuke
02. nov.
pigment u fetusu; - kao posledica reakcije na polen sa drveta tokom cvetanja; - reakcija na toksine koji su se pojavili zbog nepravilnog skladištenja voća; - tretman hemikalijama radi dužeg očuvanja; - individualna netolerancija...
Maska-piling za laktove i kolenaMaska-piling za laktove i kolena
06. jun
Dok ste pod tušem, nanesite dobijenu pastu na kožu laktova i kolena. Masirajte masku za telo kružnim pokretima 3-5 minuta i isperite vodom....
Najčešće alergije na hranuNajčešće alergije na hranu
25. januar
Alergija na mleko je imuni odgovor na mlečni protein, što je drugačije organsko stanje od intolerantnosti na laktozu, kod koje u organizmu nedostaje enzim, neophodan za apsorpciju mlečnih šećera....
O alergiji na kikirikiO alergiji na kikiriki
11. nov.
Prema nekim statistikama, svako treće dete i svaka četvrta odrasla osoba pati od alergije. Kikiriki je jedan od najrasprostranjenijih alergena. Alergijska reakcija može da se dobije nakon konzumacije kikirikija, dodirivanja...
Alergija na pčelinje proizvodeAlergija na pčelinje proizvode
19. mart
Med je prirodni zaslađivač koji proizvode pčele koristeći nektar iz cvetnih biljaka. Iako je uglavnom šećer, med sadrži i aminokiseline, vitamine i antioksidante. Ovi sastojci čine med prirodnim lekovitim sredstvom....
Najpopularniji sirevi na svetuNajpopularniji sirevi na svetu
15. mart
Sir je jedna od najstarijih namirnica koja je zadržala svoju ulogu u ljudskoj ishrani i danas je sastavni deo trpeze svakog čoveka. U egipatskim grobnicama pronađeni su ostaci sira stari preko 4 hiljade godina. Legenda...
Najmirišljaviji sirevi na svetuNajmirišljaviji sirevi na svetu
27. nov.
U svetu se proizvodi ogromna količina sira, i većina ima intenzivnu aromu, a neki sirevi imaju toliko jak miris, da mogu da uznemire neiskusnog kupca. Čudno, ali najmirišljaviji sirevi imaju najbolji ukus. Skoro svi aromatizovani...
Najegzotičnije voće na svetuNajegzotičnije voće na svetu
24. januar
Sada kada se na policama velikih trgovačkih lanaca mogu naći sve vrste voća, ljubitelji zdrave ishrane mogu da uživaju u svežem voću i povrću tokom cele godine. Ali čak ni tvrdokorni ljubitelji voća ne mogu se pohvaliti...
Alergija na orašaste plodoveAlergija na orašaste plodove
20. jul
Alergijska reakcija na orašaste plodove​ može da se pojavi kod sledećih vrsta orašastih plodova: pistaća, lešnika, indijskog oraha, oraha, badema, makadamije, brazilskog oraha, kestena, ličija, pekana, pinjola i drugih...
Najzdraviji napici na svetuNajzdraviji napici na svetu
01. mart
U savremenoj svakodnevici reč antioksidans je široko poznata, uglavnom zbog reklame različitih hranljivih proizvoda. Gotovo svaki proizvođač čaja ili kiselog mleka smatra da je obavezan da postavi ikonicu sadrži antioksidanse...
Jaja na oko na slaniniJaja na oko na slanini
30. mart
Prebacujemo na tanjir. U istoj masti pržimo i jaja na oko, jaja prethodno ostavljamo bar sat vremena na sobnoj temeperaturi. Da bi se lakše stvorio sloj preko žumanaca prelivamo jaja mašću za vreme prženja....