Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nikada nemojte jesti ove delove pileta!Osim toga, nagomilvama masnoće koje nikako nisu korisne.
Pileća glava
Mnogo štetnih materija koje pile proguta se nagomilava u njegovoj glavi....
17. april
Koja jela ne mogu bez pimentaPiment je pronalazač Kristofor Kolumbo nazvao "pimienta", sa španskog - crni biber. Međutim, brzo se shvata da ono što je on doneo u Španiju nije bio biber. Začin je zeleno, sferično voće. Kada se osuši dobija braon boju...
21. januar
Muči vas zadah? Jedite ove namirnice!Postoje dva osnovna razloga za neprijatan dah: loša higijena i problemi u želudačno - crevnom traktu. Za oba slučaja je zajedničko da zadah izazivaju bakterije.
Ako odete kod stomatologa, on će vas dobro posavetovati...
17. mart
Recept za čaj od đumbira, koji će vas izlečitiČaj od đumbira je veoma koristan u borbi protiv raka, pročišćava jetru i eliminiše kamen iz bubrega.
Čaj od đumbira je neverovatno hranljiv topao napitak, a takođe je i veoma koristan za zdravlje.
Prednosti...
26. feb.
1
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoNamirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno - pogledajte koje su:
Često je razlog ove kombinacije različitih namirnica jednostavno neznanje da to nije dobro za telo....
15. jun
U sezoni maslačka ne propuštajte ove recepteMaslačak, takođe poznat kao radič, možete se naći skoro svuda kao samonikla biljka. Svako zna kako izgleda, ali ga ni u kom slučaju ne treba pomešati sa ljutićem.
Međutim, ono što nam nije toliko poznati je to da maslačak...
10. avgust
Ove namirnice NE treba jesti kod dijarejeKod dijareje bi trebalo da se drži posebna dijeta. Postoji veliki broj namirnica koje iritiraju osetljivi želudačno-crevni trakt. Namirnice, koje ne bi trebalo da se tada konzumiraju, dosta su, ali lepa vest je da kada...
29. mart
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuU poslednje vreme sve modernije postaje ono što se prodaje u prodavnicama kao pirodno, naturalno, pravo i obavezno sa oznakom BIO-. Manija je postala toliko velika da se proizvodi, plod viševekovnog teškog naučnog posla,...
26. feb.
Namirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideruPredstavljamo vam hranu koju nikad ne treba da držite u frižideru.
Paradajz
Koliko god čudno da zvuči, paradajz ne treba da čuvate u frižideru. Da biste se uverili, napravite eksperiment....
21. sep.
Sa kurkumom, jabukovim sirćetom i medom ćeš izlečiti ove bolesti!Kurkuma - izvesna čovečanstvu i kao neverovatno koristan i efikasan dodatak ishrani, dokazano je od mnogobrojnih proučavanja i za efikasnost, i za mozak.
Evo i neki od njih:
1. Sadrži bioliški aktivna jedinjenja...
28. sep.
Konzumacija zelenog čaja vas može spasiti od ove dve bolestiKonzumacija zelenog čaja se preporučuje kada želite da smršate, ali osim u borbi sa suvišnim kilogramima, ovaj čaj vam može pomoći da smanjite i sprečite pojavu rizika od dve smrtonosne bolesti.
Istraživanjem Britanske...
06. dec.
Ako ste na dijeti, ove niskokalorične poslastice su za vasMlečni proizvodi, kao i sitan sir imaju dokazane koristi za zdravlje ljudi svih uzrasta. Međutim, ako ste rešili da poštujete određeni režim ishrane kako bi izbegli gomilanje suvišnih kilograma, poželjno je da naučite...
09. mart
Dijeta Čistih 30 ili kako će vas suzdržavanje od mesec dana izlečitiNikako nemojte piti toplu čokoladu, jer ovaj napitak ima 448 kalorija samo u jednoj šolji.
Nikako ne zaboravite na vodu! Kada je hladno vreme, voda se pije u istim količinama kao i leti....
02. okt.
Ove namirnice nikako nemojte zagrevati u mikrotalasnoj pećiKoliko god bile ukusne, postoje nemirnice koje se nikako ne zagrevaju u mikrotalasnoj peći, jer im se tako oduzima sva hranljiva vrednost....
27. feb.
Nikada nemojte bacati proklijali beli luk, to je velika greška!Mnogi ljudi bacaju ovo povrće, misleći da su izgubili korist i ukus.
Ustvari, to je nedopustiva greška. U proklijalim čenovima belog luka se nalaze hranljivi sastojci kojih nema u običnom belom luku....
01. okt.
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
01. okt.
Kandirane kore pomorandžeKuvajte dok se sirup ne zgusne ili dok se kap koja padne na tanjir ne razliva.
Kandirane pomorandžine kore prebacite u zagrejanu teglu koja se okreće naopako dok se potpuno ne ohladi....
19. mart
Ušećerene pomorandžine koreMešajte povremeno, dok se šećer potpuno ne istopi. Dodajte kore od pomorandži.
Ostavite smesu da se krčka oko 45 minuta (nemojte da mešate, jer se može desiti da se šećer kristališe....
06. mart
Pica bez koreU dublju posudu staviti krem sir, dodati jaja, začine i narendan parmezan, pa umutiti mikserom.
Smesu izliti u pravougaoni kalup (33x23 cm, obložen pek papirom).
Peći 12-15 minuta na 180 stepeni C.
Kad se ohladi,...
12. feb.
Nemojte bacati kore od povrća! Pogledajte za šta ih možete iskoristitiNemojte bacati kore, koje ste oljuštili, već ih stavite u šerpu. Sipajte vodu i kuvajte ih na umerenoj vatri najmanje 30 minuta ili dok se ne napravi bujon.
Sačekajte da se bujon ohladi i isipajte ga u kalup za led....
06. april
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Čizkejk koji se ne pečeZa donji deo:
Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider.
Za fil:
50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
21. april
1
Prženice koje ne upijaju masnoćuKriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Prženice odlagati na kuhunjski papir.
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
01. maj
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa.
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
27. april