Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
O koristima lisnatog povrćaNajpopularniji predstavnci lisnatog povrća su spanać, kupus, zelena salata, peršun, kiseljak, kopriva, zelje.
Zelene biljke su dragocen izvor kalcijuma....
25. nov.
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Ispostavlja se da je za potapanje zelenog lisnatog povrća najbolje koristiti vodu u kojoj je rastvoreno malo sode bikarbone za potapanje zelenila....
31. avgust
Popečci od zelenog povrćaUmućena jaja sjediniti sa povrćem, dodati brašno (količina brašna zavisi od toga koliko je tečnosti ostalo u blanširanom povrću) i pržiti na zagrejanom ulju po 1-2 minuta sa obe strane, da dobiju zlatno smeđu boju....
08. feb.
Potaž od zelenog povrćaNe ceo već samo da pređe preko povrća. Kuvamo desetak minuta. Štapnim mikserom izblendamo sve u šerpi, pa dodamo bebi spanać.
Kuvamo manje od 5 minuta i opet izblendamo....
26. april
Zeleno povrće se bori protiv depresijeNjen najbolji izvor je sirovo zeleno povrće - salate, spanać, grašak, peršun, brokoli. Probajte svakodnevno da konzumirate po 1-2 grama svežeg zelenog lisnatog povrća....
07. jul
Koristi od zelenih orahaOd kore zelenih oraha se izvlači i korisno eterično ulje, koje se koristi u kozmetici, primenjuje se u farbanju kose u smeđe. Eterično ulje od zelenih oraha se koristi i u kozmetici za zaštitu od sunca....
27. avgust
Sarme od povrća u palačinkamaOd jaja, svežeg mleka, brašna i sode bikarbone pripremie tečnost gustine boze. U ugrejanom tiganju sa malo masti ispržite 6-8 palačinki.
Sitno isecite i propržite sa iseckanim lukom u ugrejanom ulju. Dodajte pirinač i...
25. okt.
Čorba od povrća i sočivaLuk i beli luk upržite oko 5 minuta. Dodajte sočivo i paradajz. Posolite i dodajte biber.
Dodajte kocku bujona i vodu. nakon 15 minuta dodajte krompir, šargarepu i kuvajte još 15 minuta.
Poslužite toplu čorbu uz hleb...
14. okt.
Ćuftice od povrća u rerniĆuftice od povrća se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove. Poslužuju se sa pomešanim belim lukom i kiselim mlekom....
16. april
Lazanja od povrća i šampinjonaOprane tikvice iseći po dužini, na mandolini i posoliti. Nakon 10 minuta ocediti i posušiti papirnim ubrusima.
Pečurke očistiti i iseći na listiće. Spanać oprati i grubo iseći. Luk sitno naseckati, a beli luk protisnuti....
05. april
Kavijar od povrća u tegliIspecite u zagrejanoj rerni zeleni paradajz, nakon toga ga oljuštite. Sameljite svo povrće u mašini za mlevenje mesa ili u multipraktiku.
Dodajte so po ukusu i iseckan peršun....
03. avgust
Janija od povrća u tiganjuAko želimo da janija bude ređa, dodajemo dodatno toplu vodu ili bujon od povrća. Ostavljamo da se krčka na vatri još nekoliko minuta dok ne bude gotovo, na kraju začinimo čubrom ili peršunom (zavisi od ukusa)....
06. mart
Koristi od zelene kafeČudotvorna zelena kafa se koristi i u kremama za oči - uspeva da se izbori sa malim borama oko očiju....
07. sep.
10 dokazanih zdravstvenih koristi od ispijanja zelenog čajaEvo 10 impresivnih zdravstvenih koristi od konzumacije zelenog čaja, potkrepljenih dokazima tokom vremena.
1....
22. dec.
Čorba od povrća u multicooker-uSipajte maslinovo ulje i unutra stavite sitno iseckano povrće.
Sipajte 1 šolju vode i ostavite da se dinsta 15 minuta.
Prethodno odredite vreme i podesite ga....
23. maj
Letnji paprikaš od povrća i kobasiceIsecite kobasicu na komade, luk, šargarepu i papriku na kockice. Beli luk sitno iseckajte.
Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Sipajte kobasicu i šargarepu i pržite 10 minuta, neprestano mešajte....
13. okt.
Džigerice sa mnogo povrća i maslacaMalo pre nego što džigerice sa mnogo povrća i maslaca budu gotove, sipajte soja sos. Kuvajte još 5 minutica.
Kada je gotovo, ostavite da se ohladi i uživajte u sjajnom mezetu uz pivo....
06. avgust
Đuveč od povrća u krok potuPovrće spremljeno na taj način, čuva korisne materije koje se obično razgrađuju na visokoj tmeperaturi, ostaje celo, ne prekuva se.
Đuveč od povrća u krok potu je posno jelo, bogato ukusima i korisnim materijama....
14. okt.
Piletina sa mnogo povrća u rerniNa kraju se folija skida i piletina sa povrćem se vraća u rernu na još nekoliko minuta dok povrće i meso i porumene.
Prijatno!...
27. nov.
Posna supa od povrća i makaronaDInstati dok povrće ne omekša i naliti vodom. Staviti makarone i kocku za supu i iseckano sitno peršun.
Kuvati odprilike oko dvadeset i pet minuta.
Posna supa od povrća i makarona je gotova....
31. dec.
Rolati od povrća u pilećim kožicamaUzimamo jednu kožicu, rasporedimo je na dasku sa sečenje i uz pomoć kašike stavljamo nadevo od povrća i uvijamo. Da se rolati ne bi raspali, ja sam koristila kanap, prethodno opran tekućom vodom....
27. april
Svinjetina sa miksom povrća u tiganjuKad meso bude skoro gotovo u njega dodajemo miks povrća i začinimo solju po ukusu....
08. januar