Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kalorije u različitim vrstama pivaKalorije u različitim vrstama piva
04. maj
Da, alkohol sadrži kalorije. Drugo pogrešno shvatanje jeste da je alkohol izvor energije. On definitivno nije izvor energije. Ono što čini molekule alkohola takvima da utiču na mozak kako bi stvorili jedan osećaj euforije...
Koristi različitih vrsta čajevaKoristi različitih vrsta čajeva
19. nov.
U sledećim redovima pogledajte koristi različitih vrsta čajeva. Zeleni čaj Ova vrsta pića je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima....
Koji začini odgovaraju različitim vrstama mesa?Koji začini odgovaraju različitim vrstama mesa?
30. jun
Pravilno odabran miks aroma za različite vrste mesa ne menja samo ukus na pozitivan način. Najbolje je da se ovde pristupa pažljivo, kako bi svaka vrsta jela sa mesom dobila svoj jedinstveni miris i ukus....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
Zato, evo kratke selekcije nekih vrsta pirinča koje morate porobati: Pirinač Baldo Pirinač Baldo, iako je malo poznat, brzo postaje poznat zbog svoje raznovrste primene u kuhinji....
Glikemijski indeks različitih vrsta mesaGlikemijski indeks različitih vrsta mesa
08. april
Glikemijski indeks različitih vrsta mesa - Svinjsko meso ima glikemijski indeks 50 - Goveđe meso ima indeks 40 - Pileće meso ima glikemijski indeks 30 - Meso ribe ima glikemijski indeks 38....
Koliko kalorija ima u različitim vrstama grožđa?Koliko kalorija ima u različitim vrstama grožđa?
01. maj
Grožđe je hrana sa velikom kalorijskom vrednošću. Jesenje voće spada u tri najkaloričnije voćke, zajedno sa bananama i smokvama. U zavisnosti od sadržaja šećera, 1 kg grožđa može imato 700 do 1200 kalorija....
Eterična ulja i njihova primenaEterična ulja i njihova primena
07. feb.
Eterična ulja i njihova primena treba da ude poznata svakoj savremenoj ženi. Još od drevnih vremena su žene koristile eterična ulja ne bi li sačuvale svoju lepotu....
Bageti sa različitim nadevomBageti sa različitim nadevom
07. avgust
Kad se udvostruči, vadim testo i prebacujem na radnu površinu - mesim sa malo brašna, testo treba da bude mekano i da se ne lepi. Ostavljam sa strane i počinjem da kidam po jednu loptu testa....
Osnovni proizvodi od soje i njihova primenaOsnovni proizvodi od soje i njihova primena
05. avgust
U tekstu dostavljamo informacije o svim sojinim proizvodima na tržištu i njihove konkretne primene. Miso. Pravi se fermentacijom soje ili zrna soje. Ima slan ukus....
Pletene kiflice sa različitim nadevimaPletene kiflice sa različitim nadevima
22. april
Podelite testo na 4 ili više lopti (u zavisnosti koliko velike pletenice želite)....
Brza turšija sa različitim povrćemBrza turšija sa različitim povrćem
17. okt.
Za ovu turšiju koja se lako sprema, koriste se različite vrste povrća. Izbor je pitanje ukusa. Odgovarajući su kupus, šargarepe, paradajz, tikvice, karfiol, paprike, paškanat itd....
Uskršnja jaja sa različitim tehnikamaUskršnja jaja sa različitim tehnikama
06. dec.
Uskršnja jaja sa različitim tehnikama su spremna....
Ruske piroške sa različitim nadevimaRuske piroške sa različitim nadevima
24. mart
Tako se raspoređuje prvih dvadeset piroški i isto se radi sa ostatkom testa i nadevom. Dobijate 40 piroški, koje ne bi trebalo da budu tesno poređane jedna do druge u plehu....
Đuvečare sa krompirom i različitim kobasicamaĐuvečare sa krompirom i različitim kobasicama
22. mart
Isecite krompir na četiri dela, a nakon toga četvrtine na veoma tanak čips. Sipajte na dno svake đuvečare po jednu kašiku ulja. Raspodeliti podjednako u posude namirnice, tako što najpre počnete s krompirom, odozgo...
Mekani rolati sa različitim nadevom za doručakMekani rolati sa različitim nadevom za doručak
26. sep.
Na treći ravnomerno rasporedimo toljeni sir, iseckamo ga na parčiće i stavljamo preko testa. Posle stavljamo pola od isečenih krastavaca i pola isečene salame. Uvijamo na isti način kao druga dva rolata....
Tajne savršenog testaTajne savršenog testa
27. jun
Na ovaj način, testo će postati mekanije i više će narasti; - Ako mesite testo za hleb, koristite kvasac, ali pazite da ga ne izgorite....
Vrste supa prema njihovoj osnoviVrste supa prema njihovoj osnovi
24. feb.
Međutim, ukoliko želimo da ih podelimo po pitanju njihove osnove one se obično dele na supe od povrća, supe od mesa, mlečne supe i supe od voća....
Glikemijski indeks različitih proizvodaGlikemijski indeks različitih proizvoda
26. maj
Različite namirnice imaju različite vrednosti. Namirnice bogatije vlaknima i niskokalorične namirnice, imaju niži indeks i shodno tome, zahvaljujući njima, gubimo na težini....
Tačka gorenja različitih masnoćaTačka gorenja različitih masnoća
24. dec.
Postoji mnogo vrsta masnoća koje imaju različite tačke gorenja....
Zamrzavanje i odmrzavanje testaZamrzavanje i odmrzavanje testa
06. maj
Testo možete zamrznuti i u posebnoj kutiji za zamrzavanje. Kada treba da odmrznete testo i upotrebite ga, to se ne dešava vrlo brzo. Morate čekati strpljivo dok se testo ne odmrzne....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Beli luk - ima jak miris koji ga razlikuje od drugih vrsta luka. Izuzetno koristan, često se koristi u kuvanju i sirov i kuvan....
Pica bez testaPica bez testa
06. feb.
U tiganj (najbolje onaj sa nelepljivim dnom) na šporetu staviti narendanu mocarelu, pa preko posuti narendanim parmezanom. Preko poređati kolutove kulena (ili neki drugi suhomesnati proizvod) i posuti origanom. Poklopiti...
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Ekleri sa ovom vrstom obrade postaju hrskavi, mekani, i nije ih potrebno seći nakon pečenja. Kolači mogu da se peku u nekoliko plehova u isto vreme na različitim nivoima u rerni. Za ostale pečene proizvode (npr....
Koje mikroelemente možemo naći u različitim namirnicama?Koje mikroelemente možemo naći u različitim namirnicama?
20. jun
mesa, bubrezima i mleku, a od mekušaca - u školjkama; - Jod se nalazi u mnogim vrstama povrća, jodiranoj soli i mrkim morskim algama; - Fluor se može naći u morskim plodovima, čaju i fluorisanoj vodi; -...
Idealna konzistencija testa za kolačIdealna konzistencija testa za kolač
21. sep.
Obično mu se dodaju sredstva za podizanje testa, kako bi se dobio željeni oblik. Testo za kolač može biti obično testo od patišpanja ili od maslaca....