Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Od čega se najviše gojimo?Ako ste, kojim slučajem, u onoj grupi ljudi koja ne može da doda telesnu masu, moraćete da se podvrgnete specijalnom režimu ishrane, koji doprinosi povećanju telesne mase....
11. januar
Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoEvo nekih od namirnica o kojima ste najviše zabluđeni i koje su stvarno visokokalorične, i od njih ne samo da ne mršavite - gojite se neprimetno....
08. maj
Orada se koricom od orahaServirajte oradu sa koricom od oraha sa kriškama limuna.
Prijatno!...
25. avgust
Zašto se gojimo u predelu stomakaLjudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
26. jun
Razvijene kore od spelte prema standardimaBrašno od spelte se proseje dva puta u posudi, u kojoj će se mesiti.
Dodaje se so i dobro se promeša.
Voda se lagano zagreva.
U sredini brašna napravite udubljenje u koje sipajte vodu....
17. mart
Štolen od maka prema starom receptuPriprema se veoma jednostavno i brzo. A ako imate mogućnost da nabavite smesu od maka koja se prodaje gotova u prodavnicama, biće najbolje....
23. mart
Da li se goji od fruktoze u voću?Voće je oduvek smatrano za jedan od važnijih elemenata koji su obavezni ako se zdravo hranite. Mnogi ljudi koji su na dijeti se pitaju da li im fruktoza iz voća smeta da smršaju, posebno ako ih jedu samo pre spavanja....
30. jun
Čaj od magarećeg trna - kod čega pomažeSkoro je svako sreo u suvim travnatim mestima pored puta ili na zapuštenom terenu jednu biljku koja liči na korov, čiji je svet korpica u obliku polusfere purpurne boje. To je magareći trn.
Ova boljka, koja je često...
24. april
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Štrudla od jabuke prema originalnom bečkom receptuPleh od rerne se pokriva papirom, maže se tanko parčetom maslaca i posipa se dodatno šećerom. U nadev se dodaje šećer....
01. april
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Osobe sa prekomernim znojenjem i hiperaktivnošću, predispozicijom i visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima i problemima sa mozgom takođe bi trebalo da ga konzumiraju....
07. okt.
Pica se piletinom i jajima od prepeliceOd nabrojanih sastojaka zameste glatko i elastično testo za picu. Pospite brašnom radnu površinu, dok mesite da vam se ne lepi u početku.
2....
16. mart
Testenina prema ZoniKada se dovoljno zagreje, možete dodati smesu od jaja i izrendani kačkavalj. Izmešajte i gotovo.
Servira se vruća testenina prema Zoni....
15. mart
Da li se gojimo od konzumiranja urmi?Na tržištu najčešće možemo pronaći sušene urme u različitim oblicima - sa ili bez koštica. Kao i ostalo suvo voće, tako i urme imaju visok sadržaj kalorija i treba paziti na količine koje se unose u toku dana.
Ako...
11. nov.
Da li se gojimo od unosa magnezijuma?Sigurni simptomi nedostatka magnezijuma su stalni umor, bolovi u mišićima, preterana uzbuđenost, visok krvni pritisak, nesanica i td., koji mogu da nateraju vašeg ličnog lekara da vam prepiše dodatan unos magnezijuma....
20. mart
Od čega se pravi rum?Rum je piće koje se pravi od zaostalih proizvoda šećerne trske /melase/, takođe od sirupa dobijenog od šećerne trske, nakon procesa fermentacije, a zatim destilacije.
U većini slučajeva dobijeni bistri destilat se...
03. mart
Od čega se pravi pesto?Pesto je veoma popularan širom sveta. Postoji mnogo recepata i varijacija pesta, ali postoji jedan klasičan recept koji se zasniva na maslinovom ulju, bosiljku i parmezanu.
Severna Italija se smatra poreklom pesta....
02. feb.
Od čega se pravi kadaif?Kadaif je sirupom preliven slatkiš napravljen od tankih trakica od testa. Ovo kulinarsko iskušenje natopljeno je šećernim sirupom i prilično je slatko!
Suva tekstura traka testa čini kadaif pogodnim za deserte koji...
21. dec.
Od čega se pravi ratluk?Prema tradicionalnom receptu, posuda se pravi od skroba, šećera i zaslađene vode....
08. mart
Od čega se pravi leberkez?Sve nas opterećuje savremena kulinarska izreka - Ako si jeo viršlu, sve si jeo i sve više ljudi poučeni tom mudrošću počinje da izbegava leberkez, koji se prodaje u prodavnicama. Danas smo ovde da vam kažemo od čega se...
01. mart
Od čega se pravi senf?Sve više domaćica se interesuje i pita kako mogu da naprave domaći senf, jer senf koji se prodaje u prodavnicama ili nije kvalitetan, ili košta kao kilogram dobrog svinjskog mesa. U stvari, svako može da pripremi senf...
21. dec.
Od čega se pravi ratluk?Ratluk se ubraja među najstarija slatka iskušenja na svetu. Smatra se da je prvi put bio pripremljen u vreme Osmanske imperije, kada je sultan naručio svom poslastičaru da pripremi do tada neviđenu poslasticu, kojom će iznenaditi...
15. nov.
Od čega se pravi limuntus?Mnoge domaćice prave limuntus prilikom pripreme domaćih kolača, slatkiša i td., aki ga često pogrešno povezuju sa limunom, pod uticajem naziva i ukusa.
Limuntus je vinska kiselina, u obliku belog kristalnog praha jako...
13. maj