Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Od čega se najviše gojimo?Od čega se najviše gojimo?
11. januar
Ako ste, kojim slučajem, u onoj grupi ljudi koja ne može da doda telesnu masu, moraćete da se podvrgnete specijalnom režimu ishrane, koji doprinosi povećanju telesne mase....
Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoVisokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimo
08. maj
Evo nekih od namirnica o kojima ste najviše zabluđeni i koje su stvarno visokokalorične, i od njih ne samo da ne mršavite - gojite se neprimetno....
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
Servirajte oradu sa koricom od oraha sa kriškama limuna. Prijatno!...
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Razvijene kore od spelte prema standardimaRazvijene kore od spelte prema standardima
17. mart
Brašno od spelte se proseje dva puta u posudi, u kojoj će se mesiti. Dodaje se so i dobro se promeša. Voda se lagano zagreva. U sredini brašna napravite udubljenje u koje sipajte vodu....
Štolen od maka prema starom receptuŠtolen od maka prema starom receptu
23. mart
Priprema se veoma jednostavno i brzo. A ako imate mogućnost da nabavite smesu od maka koja se prodaje gotova u prodavnicama, biće najbolje....
Da li se goji od fruktoze u voću?Da li se goji od fruktoze u voću?
30. jun
Voće je oduvek smatrano za jedan od važnijih elemenata koji su obavezni ako se zdravo hranite. Mnogi ljudi koji su na dijeti se pitaju da li im fruktoza iz voća smeta da smršaju, posebno ako ih jedu samo pre spavanja....
Čaj od magarećeg trna - kod čega pomažeČaj od magarećeg trna - kod čega pomaže
24. april
Skoro je svako sreo u suvim travnatim mestima pored puta ili na zapuštenom terenu jednu biljku koja liči na korov, čiji je svet korpica u obliku polusfere purpurne boje. To je magareći trn. Ova boljka, koja je često...
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Štrudla od jabuke prema originalnom bečkom receptuŠtrudla od jabuke prema originalnom bečkom receptu
01. april
Pleh od rerne se pokriva papirom, maže se tanko parčetom maslaca i posipa se dodatno šećerom. U nadev se dodaje šećer....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Osobe sa prekomernim znojenjem i hiperaktivnošću, predispozicijom i visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima i problemima sa mozgom takođe bi trebalo da ga konzumiraju....
Pica se piletinom i jajima od prepelicePica se piletinom i jajima od prepelice
16. mart
Od nabrojanih sastojaka zameste glatko i elastično testo za picu. Pospite brašnom radnu površinu, dok mesite da vam se ne lepi u početku. 2....
Pica prema ZoniPica prema Zoni
15. mart
Gotove su za pet minuta ove pice prema Zoni. Ukusne i sa dosta sastojaka....
Testenina prema ZoniTestenina prema Zoni
15. mart
Kada se dovoljno zagreje, možete dodati smesu od jaja i izrendani kačkavalj. Izmešajte i gotovo. Servira se vruća testenina prema Zoni....
Da li se gojimo od konzumiranja urmi?Da li se gojimo od konzumiranja urmi?
11. nov.
Na tržištu najčešće možemo pronaći sušene urme u različitim oblicima - sa ili bez koštica. Kao i ostalo suvo voće, tako i urme imaju visok sadržaj kalorija i treba paziti na količine koje se unose u toku dana. Ako...
Da li se gojimo od unosa magnezijuma?Da li se gojimo od unosa magnezijuma?
20. mart
Sigurni simptomi nedostatka magnezijuma su stalni umor, bolovi u mišićima, preterana uzbuđenost, visok krvni pritisak, nesanica i td., koji mogu da nateraju vašeg ličnog lekara da vam prepiše dodatan unos magnezijuma....
Od čega se pravi rum?Od čega se pravi rum?
03. mart
Rum je piće koje se pravi od zaostalih proizvoda šećerne trske /melase/, takođe od sirupa dobijenog od šećerne trske, nakon procesa fermentacije, a zatim destilacije. U većini slučajeva dobijeni bistri destilat se...
Od čega se pravi pesto?Od čega se pravi pesto?
02. feb.
Pesto je veoma popularan širom sveta. Postoji mnogo recepata i varijacija pesta, ali postoji jedan klasičan recept koji se zasniva na maslinovom ulju, bosiljku i parmezanu. Severna Italija se smatra poreklom pesta....
Od čega se pravi kadaif?Od čega se pravi kadaif?
21. dec.
Kadaif je sirupom preliven slatkiš napravljen od tankih trakica od testa. Ovo kulinarsko iskušenje natopljeno je šećernim sirupom i prilično je slatko! Suva tekstura traka testa čini kadaif pogodnim za deserte koji...
Od čega se pravi ratluk?Od čega se pravi ratluk?
08. mart
Prema tradicionalnom receptu, posuda se pravi od skroba, šećera i zaslađene vode....
Od čega se pravi leberkez?Od čega se pravi leberkez?
01. mart
Sve nas opterećuje savremena kulinarska izreka - Ako si jeo viršlu, sve si jeo i sve više ljudi poučeni tom mudrošću počinje da izbegava leberkez, koji se prodaje u prodavnicama. Danas smo ovde da vam kažemo od čega se...
Od čega se pravi senf?Od čega se pravi senf?
21. dec.
Sve više domaćica se interesuje i pita kako mogu da naprave domaći senf, jer senf koji se prodaje u prodavnicama ili nije kvalitetan, ili košta kao kilogram dobrog svinjskog mesa. U stvari, svako može da pripremi senf...
Od čega se pravi ratluk?Od čega se pravi ratluk?
15. nov.
Ratluk se ubraja među najstarija slatka iskušenja na svetu. Smatra se da je prvi put bio pripremljen u vreme Osmanske imperije, kada je sultan naručio svom poslastičaru da pripremi do tada neviđenu poslasticu, kojom će iznenaditi...
Od čega se pravi limuntus?Od čega se pravi limuntus?
13. maj
Mnoge domaćice prave limuntus prilikom pripreme domaćih kolača, slatkiša i td., aki ga često pogrešno povezuju sa limunom, pod uticajem naziva i ukusa. Limuntus je vinska kiselina, u obliku belog kristalnog praha jako...