bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući nadevi za šaranaOdgovarajući nadevi za šarana
12. feb.
Ni u kom slučaju za jelo sa ribom nije odgovarajuć muskatni oraščić, iako bi išao uz neke proizvode koji se koriste u ribljem jelu....
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za skušu
21. okt.
Odgovarajući začini za dinstanu skušu Dinstana skuša upija sokove i arome povrća s kojim se kuva....
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Majonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima. Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
Odgovarajući začini za krompirOdgovarajući začini za krompir
05. maj
Za spremanje garnirunga od krompira, odgovarajući začini su luk, crni biber, peršun, majoran, bosiljak, mirođija, lovorov list....
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Tajna ukusnog jela ne krije se samo u trajanju termičke obrade, nego i u začinima i njihovoj količini. Znate da svako jelo spremljeno na tihoj vatri duže vreme postaje izuzetno ukusno. Međutim, često puta nedostatak određenog...
Začini, odgovarajući za teletinuZačini, odgovarajući za teletinu
27. feb.
Da, ovde ćemo staviti akcenat na to koji začini najviše odgovaraju teletini, možemo staviti neke tipične balkanske začine....
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajući začini za svinjetinu
03. januar
Odgovarajuć je za pripremu kolenice. - Beli luk - voleli ga ili ne, beli luk je idealan način za teška mesa, kao što je svinjetina. Možete ga staviti u đuveč, škembe, itd....
Iverak sa pirinčemIverak sa pirinčem
24. okt.
Nasecite iverak na male komade, a kosti i glavu, zajedno sa celerom, lukom, šargarepom i komoračem, skuvajte u bujon, koji začinite bosiljkom i procedite kada je gotov....
Odgovarajući prilog za meso divljačiOdgovarajući prilog za meso divljači
30. dec.
Ako neka budete imali sreće, sto posto ćete se pitati kako da pripremite meso i koji su odgovarajući prilozi za njega....
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOdgovarajući začini za začinjavanje brancina
09. nov.
Za svaku od njih su potrebni odgovarajući začini za brancina koji će istaknuti i obogatiti prirodan prijatan ukus ribe. Mirođija je začin bez kog riba brancin ne može da pokaže sav svoj šarm ukusa....
Odgovarajući prilog za pečeno mesoOdgovarajući prilog za pečeno meso
24. mart
Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira. Za svinjetinu je odgovarajući i dinastani kiseli kupus, kao i razne vrste priloga od povrća....
Iverak u rerni sa komoračem i krompiromIverak u rerni sa komoračem i krompirom
22. okt.
Ako je vaš manji, redukujte vreme i orijentišite se prema procepima - iverak je gotov kada u njemu nema sakupljene tečnosti....
Ukusan iverak na tiganjuUkusan iverak na tiganju
26. jul
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i stavite iverak, namažite maslinovim uljem sa kožom odozgo prvo da se zapeče minut, nakon toga okrenite sa druge strane dok ne dobije lepu boju....
Ceo iverak na roštiljuCeo iverak na roštilju
26. mart
Očistite iverak od iznutrica, operite i osušite. Namažite obilno maslinovim uljem i posolite ribu. 2....
Za i protiv rerneZa i protiv rerne
21. feb.
Većina ljudi u kući ima veliki šporet, a li to nije uvek preka potreba. Zbog toga se dosta ljudi misli da li da uzme mini rernu. Evo i razlika među ova dva tipa rerni i sami odlučite koja rerna je pogodnija za vaš dom...
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
Supama sa mesom odgovaraju peršun, kurkuma, kari, biber, lovorov list, paškanat, muskatni oraščić, ljuta aleva paprika bosiljak. Odgovarajući je takođe kardamon, ruzmarin i čubar....
Odgovarajuće namirnice za regulisanje peristaltike crevaOdgovarajuće namirnice za regulisanje peristaltike creva
14. mart
Jedno od najneprijatnijih stanja kod zdravog čoveka jeste konstipacija. Veliki broj žena ima ovaj problem, dok se kod muškaraca ređe sreće. Osećaj neprijatnosti nije jedina stvar kada imate zatvor. On takođe utiče i na...
Riba i meso za doručak za vitku figuruRiba i meso za doručak za vitku figuru
27. jun
Ako mislite da zdrav doručak, koji će učiniti da izgledate vitko, podrazumeva voće, musli i sveže mleko, razmislite još jednom. Novo istraživanje je pokazalo da je najbolja varijanta prvog obroka, koji će održati vaš...
Iverak sa laganim sosom od origana i limunaIverak sa laganim sosom od origana i limuna
17. nov.
Raspoređujem filete iverka na radnu dasku s nožem ka gore. Blago ih začinim solju. Rapoređujem po 1 supenu kašiku smese sa prezlama po svakom ribljem filetu i dodajem....
Iverak u rerni sa tikvicama i belim lukomIverak u rerni sa tikvicama i belim lukom
02. feb.
Posuda za pečenje se vadi i preko tikvica se stavlja velika riba iverak stomakom na dole. Ako s proceni da postoji rizik da se povrće prepeče previše gurne se ispod ribe....
Pečeni iverak sa hrskavom koricomPečeni iverak sa hrskavom koricom
25. okt.
Raspoređujemo smesu ravnomerno preko filetiranog dela iverka. U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i stavljamo iverak....
Mekana pogača za praznik i za radni danMekana pogača za praznik i za radni dan
29. april
Izvadite iz rerne i pokrijte pogaču krpom, nemojte je kvasiti. Ostavite da se ohladi (ako možete da odolite) mekanu pogaču za praznik i za radni dan....
Za i protiv pivskog kvascaZa i protiv pivskog kvasca
18. jun
Pivski kvasac je tako nazvan, zato što dolazi od jednog te istog kvasca, korišćenog za fermentaciju i proizvodnju piva - Saccharomyces cerevisiae. Međutim, važno je da se shvati da je kvasac, koji je korišćen za...
Za i protiv konzumacije mlekaZa i protiv konzumacije mleka
16. jun
Teza da su mleko i mlečni proizvodi jedni od najkorisnijih namirnica neprestano se potvrđuje. Ovo je stanovište stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije, a i neprestano se potkrepljuje člancima na ovu temu. Međutim,...
Za i protiv mlečne čokoladeZa i protiv mlečne čokolade
05. mart
Svi smo čuli o štetnosti i koristima tamne čokolade i kakaa. Mlečna čokolada je, s druge strane, kontroverzno iskušenje. Razlozi su logični – više šećera i više palminog ulja, koje je štetno za organizam i može dovesti...