Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući prilog za meso divljačiOdgovarajući prilog za meso divljači
30. dec.
Ako neka budete imali sreće, sto posto ćete se pitati kako da pripremite meso i koji su odgovarajući prilozi za njega....
Brz sos za pečeno mesoBrz sos za pečeno meso
11. maj
Kuvamo sos za meso uz neprestano mešanje dok se ne zgusne i ne dobije konzistencja slična bozi. Održavamo brz sos za pečeno meso toplim do trenutka serviranja, a dobro je i da s vremena na vreme promešamo....
Sosevi za pečeno mesoSosevi za pečeno meso
01. mart
Sosevi ze pečenu svinjetinu budu veoma ukusni sa crnim vinom, koje je pogodno za zimu - ipak se tada svinjetina više jede....
Sos od plavih šljiva za pečeno mesoSos od plavih šljiva za pečeno meso
14. okt.
Sos je pogodan za teleće i jagnjeće pečenje....
Sos za pečeno svinjsko mesoSos za pečeno svinjsko meso
23. nov.
Isecite file od svinjetine i poslužite vruće sa sosom za meso. Neka vam je slatko!...
Ideje za pečeno meso sa voćemIdeje za pečeno meso sa voćem
22. mart
Propržite u malo ulja, nakon toga ih izvadite i stavite u odgovarajuću šerpu, zajedno sa teletinom i jednom glavicom luka, sitno iseckanog, dok meso ne omekša....
Roze sos za picu, testeninu i pečeno mesoRoze sos za picu, testeninu i pečeno meso
18. dec.
Danas je klasični roze sos osnova mnogih drugih sosevai umaka i često se koristi kao sos za testenine, za aromatiziranje pica, hamburgera, pomfrita, čipsa, salata i kao sos za pečeno meso, ribu ili morske plodove....
Junačko pečeno mesoJunačko pečeno meso
23. januar
U posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte. Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele. Začinite kolenice smesom od začina...
Ukusni prilog za roštiljUkusni prilog za roštilj
13. mart
Ovo je veoma ukusno predjelo, ali može se iskoristiti kao prilog za roštilj ili glavno jelo. Neka vam je slatko!...
Pogodni prilozi za jagnjeće pečenjePogodni prilozi za jagnjeće pečenje
29. feb.
Videćete da pečeni kupus nije tako tradicionalan, ali odličan prilog za jagnjeće pečenje....
Prilog za ribuPrilog za ribu
23. mart
Prilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake....
Pečeno meso od šilježeta sa prazilukomPečeno meso od šilježeta sa prazilukom
23. mart
Isecite meso šilježeta na komade i začinite ga solju i biberom. Možete blago da istucate meso da bude krhkije. Ugrejte ulje i propržite meso sa svih strana. Izvadite meso u đuvečaru. Nalijte bujon od povrća i stavite glinenu...
Pečeno meso sa bombicama od pirinčaPečeno meso sa bombicama od pirinča
09. maj
Stavite maslac za sos da se istopi na slaboj vatri i dodajte brašno. Promešajte dobro da se ne stvore grudvice. Umutite žumanca i pavlaku i dodajte ih brašnu....
Pečeno meso sa krompirom i šargarepomPečeno meso sa krompirom i šargarepom
11. okt.
Pečeno meso sa krompirom i šargarepom servirajte toplo uz salatu po izboru. Prijatno uz ovo veoma ukusno, a jednostavno jelo!...
Ukusan pirinač za prilogUkusan pirinač za prilog
18. januar
Ovako pripremljen pirinač možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog. Na ovaj način možete na pripremite i u kalupima i da servirate posebno....
Pečeno praseće meso (retro recept)Pečeno praseće meso (retro recept)
01. avgust
Za vreme pečenja stalno ga polivajte vodom, da ne zagori....
Pečeno svinjsko meso u rerniPečeno svinjsko meso u rerni
30. jun
Ostavite tako na oko 30 minuta, a za to vreme isečemo praziluk i sipamo ga u pleh. Polijte i njega sa malo ulja, aleve paprike i bibera. Promešajte dobro praziluk i sipajte čašu vode, odozgo stavite komadiće mesa....
Pečeno jagnjeće meso sa krompiromPečeno jagnjeće meso sa krompirom
13. maj
Pravimo marinadu za jagnjetinu mešajući nabrojane sastojke, mažemo meso i ostavljamo da upije jedan sat. Stavljamo u posudu za pečenje oljušten krompir, isečen luk, šargarepu na šajbne....
Pečeno svinjsko meso sa krompiromPečeno svinjsko meso sa krompirom
18. okt.
Operite i očistite svinjetinu od opni i žila. Naseckajte ga na filee debljine 4 cm. Začinite solju, biberom i potopite ga u belo vino. Marinirajte ga oko 2 sata. Poređajte meso na dno vatrostalne staklene posude, koju...
Marinada za pečeno povrćeMarinada za pečeno povrće
14. april
Stavite u odgovarajuću posudu soja sos, sirće, pasirani beli luk, isceđen sok od limuna i promešajte dobro sa medom i začinima. Dodajte maslinovo ulje skroz na kraju i ponovo dobro promešajte....
Prženi gust pasulj za prilogPrženi gust pasulj za prilog
21. feb.
Skinite gotov prilog sa vatre....
Grašak sa paradajzom za prilogGrašak sa paradajzom za prilog
14. dec.
Prilog možete poslužiti hladan - biće još ukusniji. Grašak sa paradajzom za prilog je spreman....
Odgovarajući nadevi za šaranaOdgovarajući nadevi za šarana
12. feb.
Eto zašto ćemo se zaustaviti na nadevima odgovarajućim za šarana, obratićemo pažnju na prethodnu obradu ribe i akcentovaćemo začine koji su odgovarajući za začinjavanje ribe....
Odgovarajući začini za iverkaOdgovarajući začini za iverka
01. nov.
Veoma odgovarajuća varijanta za ribu sa krompirom. Iverak sa šafranom Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za skušu
21. okt.
Odgovarajući začini za pečenu skušu Spremanje skuše pečenjem omogućava ribi da sačuva svoj prirodni ukus i korisne hranljive materije....