Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući začini za iverkaNjegova priprema iziskuje drugačiji pristup, od korišćenja začina za njegovo začinjavanje.
Ovo posebno važi za iverka....
01. nov.
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za dimljenu skušu
Spremanje skuše dimljenjem aromatičnim dimom ne iziskuje dodatno začinjavanje....
21. okt.
Odgovarajući začini za picuMajonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima.
Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
09. jun
Odgovarajući začini za krompirPrženi krompirići mogu da dobiju mnogo prijatniji ukus ako koristite začine kojima ćete ih začniti. Odgovarajući začini su ruzmarin, kumin, muskatni oraščić, peršun....
05. maj
Odgovarajući začini za pasuljNeke domaćice dodaju selen (ljubčac) u jelo sa pasuljem, ali ovaj začin ima dosta specifičan ukus i pitanje je šta ko više volei.
Drugi obavezan začin koji ide uz pasulj je divlja nana....
09. mart
Začini, odgovarajući za teletinuDa, ovde ćemo staviti akcenat na to koji začini najviše odgovaraju teletini, možemo staviti neke tipične balkanske začine....
27. feb.
Odgovarajući začini za svinjetinu- Piment - začin koji se ne sreće tako često, možda zbog svoje jačine i specifičnog ukusa. Ide uz svinjetinu, ako ćete spremati supe, a takođe ide i uz pečenje. Odgovarajuć je za pripremu kolenice....
03. januar
Koji začini su odgovarajući za supuU različite supe idu različiti začini, koji se slažu sa proizvodima koji se koriste. Ne treba da stavljate sve začine odjednom, možete ih kombinovati po želji....
27. januar
Brancin u rerni na papiru za pečenjeNakon toga skidamo papir za pečenje i pečemo ribu na 220 stepeni 10 minuta.
Brancin u rerni na papiru za pečenje je veoma ukusan....
25. dec.
Brancin na roštiljuBrancin se očisti of krljušti i iznutrica. Ne odstranjujte glavu ribi.
Opere se dobro vodom i ocedi se.
Brancin se posipa solju i biberom kako spolja tako i u unutrašnjost....
10. jun
Unikatni brancin u rerniOčistite brancin i filtrirajte ga.
Začinite solju i ostavite na otprilike 20 minuta kako bi riba upila so.
Zagrejte rernu do 200°C.
Dno tepsije za pečenje obložite papirom za pečenje....
04. mart
1
Marinirani brancin na roštiljuServiramo sa kriškom limuna mariniranog brancina na roštilju....
22. jul
Punjeni brancin u rerniNapunite ribu nadevom i stavite u pleh na papir za pečenje.
Isecite pola limuna, kao i jedan čeri paradajz.
Ređajte ih na ribu i na svaki brancin stavite po grančicu ruzmarina....
24. jul
Brancin en PapiloteEvo i jednog predloga za ukusni brancin en papilot sa povrćem. Sa malo i to sasvim uobičajenih namirnica i bez začina, postižete izuzetan ukus i aromu.
1....
18. april
Brancin u foliji na roštiljuOčistite ribu i začinite je sa malo soli i bibera. Premažite je spolja i iznutra maslinovim uljem i napunite stomak režnjevima limuna, belim lukom i selenom, koje ste sitno naseckali....
08. okt.
Brancin sa krompirom u rerniIspecite brancin na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, oko 40 minuta.
Servirajte brancin sa krompirom u rerni topao....
19. okt.
Brancin u rerni u folijiZatvorite dobro brancina u foliju.
Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Pecite 25-30 minuta.
Servirajte sa parčetom limuna, dok je topao....
25. jul
Fileti brancina sa citrusima u rerniPokrijte tepsiju aluminijumskom folijom (može i papirom za pečenje). Nauljite i stavite komadiće citrusa na dno, a odozgo stavite brancin sa kožom okrenutom ka dole....
14. januar
File od brancina sa belim vinomStavljamo je u odgovarajuću šerpu, namazanu maslacem. Dodajemo isečene luk, šargrepe i celer. Začinjavamo biberom i prelivamo vinom i ribljim bujonom. Poklapamo i kuvamo na slaboj vatri oko 20-25 minuta....
06. jul
File brancina sa salatom od pasuljaZa ribu
Filetirajte brancina, odvojite kožu i kosti. Ugrejte tiganj sa uljem, posolite ribu i pržite 1-2 minuta sa svake strane.
Za salatu
Ugrejte maslinovo ulje u posebnoj posudi....
27. april
File brancina na palenti od citrusaZa to vreme file brancina izvadite iz frižidera, nakon što se marinira uvijte u foliju. Stavite u umerenu rernu (180-190 stepeni) 11 minuta ili malo više, ako su deblji. Možete pripremiti na pari isto vremena.
5....
12. mart
Brancin sa sosom od pečuraka lisičarkiTiganj koji sam koristila za ribu, koristim da izdinstam škampe (možete i bez škampa da spremite moj recept).
Ovo je jedan veoma prefinjen specijalitet za posebne povode!...
05. dec.
Brancin u rerni sa krompir pireomKupite očišćenog brancina ili ga sami očistite, dobro ga operite i osušite papirnim ubrusima, začinte ga maslinovim uljem, gotovim začinima za ribu, kriškama limuna, ruzmarinom....
24. sep.
Brancin na roštilju sa lovorovim listomServirajte brancina na roštilju sa lovorovim listom odmah sa kriškom limuna....
18. januar